"Rozloženie kuchyne"

Chcel by som Vás poprosiť o radu.Staviame dom a narazili sme troška na problém ako urobiť kuchyňu.Zrobili sme si už veľa návrhov a nevieme sa rozhodnúť aký návrh špajze zvoliť a ako rozložiť spotrebiče ( rúra, pec, umývadlo,práčka, mikrovlnka rúra, myčka ). Na prvom obrázku ( päť návrhov ) ide hlavne o špajzu spolu s rúrou + mikrovlnky a chladničky a na druhom obrázku ( šesť návrhov ) ide o rozdelenie spotrebičov (umývadlo myčka práčka pec) Ktorý z návrhov sa Vám páči najviac? alebo by ste to riešili ešte inak? Rozmery kuchyne sú 450 x 317 Na papieri jeden štvorček = 25 cm A ešte jedna vec, dali by ste si do takejto kuchyne ostrovček (120 x 60 cm) ?
Odpovedať
1
2
čo by som určite neodporúčal je 5 šp čo sa týka tej špajze. Ďalej určite nie šporák v rohu a práčku by som riešil radšej v kúpeľni. čo vyzerá dobre je lícovanie linky s priečkou špajze ak napr.: 3p+u
Odpovedať
@repro1 práčka som zobudol bude len príprava normálne bude na poschodi ale jedného dňa tam bude.ďakujem za názor
Odpovedať
@repro1 a prečo neodporúčaš návrh 5?
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 Lebo sporák do rohu je blbosť... 8-(
Odpovedať
@matok272 ani jeden, dajte si to urobit profikovi. Su potrebne informacie kolko vas je doma, ci su deti, ako casto varite, ci peciete casto a pod.
Odpovedať
@leonardom repro1 pisal o spajzi nie o peci ale o navrhu 5 sp nie 5 p+u ale preco myslis ze je to blbost? Mas s tym skusenost?
Odpovedať
@matok272 ja by som dal špajzu hneď za stenu, napr. v 2šp by som ju posunul kde je chladnička a tie tri spotrebiče by som posunul k linke čiže mikro by bola nad linkou. Dostaneš tak chladničku a ruru k linke na ktorú si položíš veci čo z nich vyberáš (prax ukazala, že pri chladničke je najlepšie mať linku hneď blízko). Alebo by som dal chladničku do pravého dolného rohu aby ri nej končila linka. Sporak by som dal tak aby som mal na oboch stranách miesto na prácu a keďže linka je dosť dlhá tak podobne by som riešil aj umyvadlo v blízkosti ktorého je myčka. kde presne tieto veci osadíš by už záležalo ako skombinuješ zásuvky s "náradím", hrncami a pračku kde ostane, ale tiež by som ju do kuchyne nedával (jedine že by sa jednalo o malometrážny byt. Všade máš rúru, mikro a chladničku ďalej od linky, netvrdím, že bez toho neprežiješ, ale prečo si tú kuchyňu nenavrhnúť komfortnejšie? ostrovček by som do tej kuchye umiestňoval len v tom prípade, že jedna časť linky by odpadla inak je tam jednak málo miesta a jednak by bol veľmi malý (moje min. 140x60).
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 Nooooo.... ono je to také.... efektné.... - naoko. Je problém dočiahnuť na zadné hrnce, je problém s odsávaním.... Neter použila toto naoko atraktívne riešenie, ale po týždni Ťa potešenie z "atraktívnosti" prejde a uvedomuješ si najmä obmedzenia... ;-)
Odpovedať
Sporák v rohu nie je dobrý nápad ako tu už zaznelo, vezme to veľa miesta a nie je to efektívne, pri kuchyni myslím že by človek mal dbať hlavne na praktickosť, keďže kuchyňa sa používa dennodenne a nedá sa s ňou nejako hýbať časom. Ešte keď spálňu si dajme tomu zle zariadiš tak vieš s tým niečo robiť, ale pri kuchyni je to proste iné
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 najprv napíš, s čím môžme hýbať a s čím sa už nedá. napr. kde sú odpady, prívody vody, plynu, okná, dvere.... neviem, v akom štádiu stavania domu ste. nerozmýšľali ste, že rúra bude klasicky pod varnou doskou? a tým pádom bude väčšia (priestrannejšia) špajza? neskúšala som ešte rúru zarovno s linkou, ale ak by som to ja riešila a ináč by sa nedalo, tak by mi nevadila pod varnou doskou ako doteraz. až tak často nepečiem. skús niečo také:
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 chladničku skús posunúť vyššie a daj tam špajzu.
Odpovedať
Kamilka22381 hybat mozeme so vsetkym okrem okien. A ruru chceme vstavanu. Takze mimo varnej dosky. A bud na nu mikrvlnku alebo mikrvlnku vedla ale tiez vstavanu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kamilka22381 hybat mozeme so vsetkym okrem okien. A ruru chceme vstavanu. Takze mimo varnej dosky. A bud na nu mikrvlnku alebo mikrvlnku vedla ale tiez vstavanu.
Odpovedať
Nad rohovym sporakom uz vobec nerozmyslam je to fakt neprakticke.
Odpovedať
Pridavam par novych rieseni spajza- chladnicka- rura s mikrvlnkou
Odpovedať
@kamilka22381 Plus nechcem robit horne linky (ani moc nie je kde ich dat). V podstate len v eLku medzi oknami bude mensia skrinka, aby som tam mohol dat vstavany digestor. Preto ma este mozno ten sporak obmedzene moznosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 ja budem mat v podstate tiez kuchynu do U, ulozena bude ako v mojom obrazku hore, len opacne, akoby pre lavaka :) inac sa to nedalo. tiez mam 2 okna a horne skrinky budu len 2x po 60cm.
Odpovedať
@kamilka22381 take riesenie je dobre ale asi len ked je kuchyna mensia. Lebo ak su medzi protilahlymi linkami cca tri metre?? A plus este nejako tu spajzu zakomponovat. Nie a nie prist na optimalne riesenie
Odpovedať
@slavoslav asi si to takto nejako myslel? Plus to ze so sporakom nemozem len tak hocikde lebo ma drzi digestor ktory dam len k stene. Ale s oknami uz nepohnem.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa rozhodla nedavat mikrovlnku vstavanu. aj tak ju pouzivame malo a nemienim dat za to vyse 150, €. nasa stara MW funguje v pohode a bude v spajzi. mas to tam blbe, stale mi zavadzia to prave okno. keby bolo kusok viac na jednu stranu. hm
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Mozem sa aj ja spytat na skusenosti? Myslite ze drez v rohu je prakticky?
Odpovedať
@matok272 ale aj tak mas 4miesta kde ho mozes dat (sporak) samozrejme ze pred okno jedine bez digestora a sporak bez digestora radsej nie.
Odpovedať
@kamilka22381 uz aj take nieco som riesil. Hlavne sporak nie je tak v rohu a tak sa tam mozu postavit aj dvaja ludia ako napriklad aj k umyvadlu a mycke.
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 presne, sporak, umyvadlo... by nebali byt natlacene. je dobre, ked sa tam zmestia dvaja.
Odpovedať
Profilova fotka
@matok272 este mozes vymenit chladnicku tou skrinkou (das vysoku) pri umyvacke, z mojho obrazka. musis si to predstavit aj vyskovo. ja som si svoju doslova nakreslila na stvorcekovy papier, kazdu stranu steny zvlast aeste som si urobila aj vizu na ikei. skrinky mi presne zapadnu do priestoru. ja by som ostrovcek nedavala. mam rada v kuchyni priestor.
Odpovedať
@kamilka22381 presne som toto nedavno riesil, ze ako to vyskovo ladi. V tvojom obrazku by som riesil spajza po strop, chladnicka po strop (nadpojena skrinkou hore), rura a mikrvlnka na seba a tiez po strop, ostatna linka spodna. A v tomto uz nemam az tak jasno - nad sporak kvoli digestoru skrinka a do toho eLka medzi oknami potom daco aby ta s digestorom nevyzerala ze tam je taka jedna navyse.nvm
Odpovedať
@matok272 aby si to nemal take lahke, tak pridavam fotku kuchyne tvaru L+I, varna doska je v rohu, rura je v ostrovceku. Nielen vdaka tvaru varnej dosky je varenie pozitkom.
Odpovedať
@stowasser to ja nebudem mat nikdy lahke, lebo vsetko musi schvalit moja zena :-D a tato atypicka varna doska sa jej zacina pacit, zaujimave.
Odpovedať
@matok272 Roky som mala varnu dosku takto v rohu a veru ziaden problem mi to nerobilo. Teraz mam na rovnej linke a veru ziaden rozdiel v tom nevidim. Vtedy pred rokmi som ju davala do rohu kvoli digestoru :-) . Len ruru si pod varnu dosku nedavaj, to si neviem predstavit pred horucou stat a varit..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?