Rovnaká farba kuchyne a nábytku v obývačke

Profilova fotka
Ahojte, momentálne vyberám a riešim kuchyňu a rada by som počula váš názor. Stále platí pravidlo, že musí ladiť (byť v rovnakej farbe) nábytok v kuchyni a v obývačke? Počula som hocičo a rozhodovanie je fakt ťažké :/ Obývačku máme ladenú wenge+biela a zelené doplnky a teraz je na rade výmena kuchyne....Nechcem čisto bielu, tak neviem či kombinovať iba s wenge alebo môže byť aj iný drevodekor. Kuchyňa s obyvačkou je(bude) oddelená posuvnými dverami. ďakujem za každý názor, prípadne nápad :)
Odpovedať
Profilova fotka
@roka84 ahoj, plati pravidlo, ze to co sa ti paci, si daj, (ja by som si dala asi rovnaky odtien) :-) ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
presne, podstatne je co sa paci tebe. Aj ja mam bielo hnedu kuchynu, chcela by som podobnu aj obyvacku, ale to bude stat ovela viac :-(. Tak kym sa nerozhodne, nebudeme mat nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@roka84 uz davno neplati, ze nabytok musi byt v rovnakej farbe ako kuchyna. Praveze coraz viac sa miesaju styly a farby. Avsak treba to vediet a robit s citom. Praveze takymto miesanim vznikaju velmi zaujimave interiery, nie je to fadne. Staci len par prvkami prepojit oba interiery. Podla mojho nazoru moze ist kludne aj iny drevodekor, ked bude vhodne zvoleny.
Odpovedať
ja ais tiez idem davat rovnaku farbu kuchynskej linky a obyvackovej steny
Odpovedať
Profilova fotka
@roka84 a este by som dodala. My sme sa nedavno stahovali do noveho. Pomaly zariadujeme, kedze nejde vsetko naraz. A momentalne to vypada tak, ze mame bielu, lesklu kuchynu a tmavohnedy, matny nabytok v obyvacke. Ten budeme casom menit. A navstevam sa to v pohode paci, neprekaza im to. Ked im povieme, ze to je len docasne riesenie, tak sa cuduju, ze preco a ze sa to vraj hodi. Obyvacku mame spojenu s kuchynou.
Odpovedať
Dizajnery hovoria ze v jednom priestore len jeden drevodekor, my ich mame viac ale prikladali sme aby aspon ten odien sedel, my mame brezu co sme si neuvedomili ze je to taky studennsi odtien a ked sme zhanali podlahy tak sme sa zapotili lebo tiedrevodekory boli dozlta ale. Asli sme taky nasednuty, ktory sedel, cize najlepsie chodit do studia so vzorkami nabytku, ktory uz mas alebo keby prisiel stolar k tebe ale ked pouzijes proste farbu nie drebodekor mozes dat cokolvek najma ak farby v interiery nemas, ale znova je fajn materialy k sebe prikladat
Odpovedať
A pardon tak k zelenej moze byt naprikladcervena ako dokone kontrastna farba alebo zeleno biela linka ale musis skusat lebo tie farby bud pribuzne alebo kontrastne tu je kruh kontrastnych farieb my sme ho mali na kurze podrobnejsi takze ani nie kazda zelena ide k cervenej http://plnielanu.zoznam.sk/g/399/prer...
Odpovedať
Profilova fotka
Take pravidlo niekedy platilo ?
Odpovedať
@madein1974 hej este aj plati....sused pomiesal farby a teraz ma natahovacky s uniou dizajnerov a priatelov zladenych pribytkov :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez :-D strasne foopa
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 to som "citovala" jedného predajcu, keď som mu hovorila, že zvažujem aj iný drevodekor s tou bielou :)
Odpovedať
Daj si tak, ako sa tebe paci. My napr mame rovnaku kombinaciu ale to sme davali robit inak ak by sme kupovali z obchodu, tak by som sa velmi nezatazovala a uz vobec nie tym, ze co na to povedia ludia. Dom je nasim domovom a nie pre ostatnich ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
no ak mas obyvak spojeny z kuchynu tak je fajn mat rovnaku farbu alebo co najmenej farieb, inak je dost mozne ze to prezenies a olutujes neskor,.
Odpovedať
Profilova fotka
@marinak53 jasné, pokiaľ by to bolo spojené, neváham....ale toto je bytová dispozícia (3izb.bauring), kuchyňa je síce veľka obývačky, ale plánujeme tam posuvné dvere.... asi nebudem vymýšľať a zostanem pri už použitej kombinácii....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ak je to jeden priestor ja som za rovnaky material aj farbu, lebo v tom priestore je este kopa inych materialov. Som za co najmensi "cirkus"
Odpovedať
@roka84 Iný drevodekor by som nedávala. Volila by som potom radšej zelenú kuchyňu. Do bytu sa dobre hodí biela kuchyňa, lebo v byte sa predpokladajú biele plastové okná a biela farba aj zväčšuje opticky, ale keďže nechceš bielu, tak potom zelenú kuchyňu.
Odpovedať
@roka84 S tými drevodekormi je to tak, že môžeš ich v priestore aj pomiešať, len potom ani jeden nevynikne a pôsobí to nakoniec neútulne.
Odpovedať
Profilova fotka
@evabb35 ahoj, nie nieeee.... ja práveže chcem bielu kuchyňu, len zvažujem či použiť k nej wenge dekor (napr. prac. doska, nejaká skrinka), alebo úplne iný, bledší.... ale som sa viac menej rozhodla, že zostávam pri už použitých farbách ...na inšpiráciu...celkom pekné, skoro ako u nás :D http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/cat... je tam viac tej tmavšej, ale niečo vymyslím ;)
Odpovedať
@roka84 Mne sa wenge ku bielej kuchynskej linke nepozdáva, ani dvierka by som wenge nedávala, bála by som sa, že mi to stmaví a opticky zmenší kuchynský kút.. ešte možno by som sa dala nahovoriť na zástenu a pracovnú dosku wenge, ale keď si ku tomu predstavím biele plastové okno, tak .skôr by som sa pohrala s bielo-zelenou kombináciou...biele a zelené dvierka alebo zelenú zástenu so zelenou doskou, alebo už potom celú bielu linku od dosky, cez dvierka, obklad...to by sa mi do bauringu viac hodilo...
Odpovedať
@roka84 napríklad Koryna má v katalógu také kombinácie bielo-zelené kuchyne ... je to taká olivovo zelená, limotkovo-zelená farba
Odpovedať
@roka84 http://www.koryna.hr/katalog-kuhinja/...
Odpovedať
@roka84 Ešte tu niečo na išpiráciu: http://www.oresi.sk/dolti/colorama-li... Na obrázku to vyzerá také fádne, ale v byte je to dobré, lebo opticky zväčší priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
@evabb35 ďakujem za tip ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?