Riesenie interieru kuchyne (ne)/spojenej obyvackou

dobry den, chcem vas poprosit, o vase navrhy/rady, ako by ste riesili zariadenie interieru na foto? momentalne je to len hruba stavba- kuchyna spojena s obyvackou, no nevylucujem ze sa priestor oddeli koli vyparom a hluku spotrebicov, resp neporiadku... v kuchyni pri vareni. Rozmery su pripojene v prilohe v dokumente plan,/ celkova dlzka K+O je 8,5m, sirka 4m v obyvacke, sirka v kuchyni je 3,4m, pricom bude max cca 10m2 na kuchynu(+ je tam aj moj navrh kuchyne do tvaru U- ktory nie je konecny....moze sa menit vzhladom na vase nazory)/, Rozvody elektriky este nie su naplanovane takze sa da s tym pracovat, odpady su planovane pod oknom (rozmer okna 173x70cm). vpravo je planovana spajza, spotrebice chceme zabudovane - umyvacka , sklekeramicka platna, mikrovlnka, sporak,, chladnicka bude klasicka. Ak bude priestor otvoreny , uvazujem o ostrovceku, ak ale bude oddeleny pravdepodobne murovanou prieckou.... to este neviem ako riesit, a preto by som potrebovala poradit, vopred dakujem za vsetky navrhy a riesenia , ktore mi poradite, poskytnete...
Odpovedať
Ahoj, mne osobne sa otvorene priestory pacia, preto by bola skoda to oddelovat murovanou prieckou (je to ale subjektivny nazor :) ). Chladnicka v tom roku sa mi da neprakticka, neviem aky velky je ten priestor, ale varenie by som skor dala asi do toho rohu medzi oknami, drez posunula blizsie k spajzi a hned pri spajzu by som dala chladnicku. Inak sa mi to paci
Odpovedať
z mojej vlastnej skusenosti kuchynu predel prieckou. nove otvorene kuchyne su moderne ale neprekticke kvoli vyparom a smradu z kuchyne. ani odsavac ti nepomoze :-S
Odpovedať
@andreaticha ale v kuchyni máme pri varení vôňu, žiadne smrady, kto nemá doma vývarovňu môže mať otvorený priestor,
Odpovedať
@batavia tieto zenske diskusie... mohla si dat rovno jednu foto celeho podorysu, ten priesfor neni velky skor mensi delit sa mi to nezda ale tebe sa zdat moze, kazdy je iny. Hlavne si zvaz kolko placu chces v obyvacke na sedacku a pod a z toho vychadzaj do akej miery sa mozes roztahovat v kuchyni, ja mam dlzku ako ty a budem tam mat ostrov a aj stol ale bude to dost na tesno. A ked uz pocujem tie pachy odporucam menej prdiet pri vareni a ten bordel co tam vznika prikravat pocas pripravy jedla celtou aby nahodou niekomu neprislo na grcanie ked uvidi nakrajanu zeleninu, meso alebo vysypanu muku fuuuuuj.
Odpovedať
@sysell ma pravdu-podla tych foto sa neda poradit.
Odpovedať
JEDNA Z NAJLEPSICH VECI, KTORE MODERNA PRINIESLA JE VELKOPRIESTOR, SPOJENIE OBYVACKY S KUCHYNOU. Od malych tzv. ciernych kuchyni, ktore museli byt kvoli otvorenemu ohnicku a peci oddelene, sa preslo az k uznaniu kuchyne ako splocenskeho priestoru. A je to dobre...v kuchyni sa deju najdolezitejsie veci (okrem spalne :)) Tvoj priestor je koncipovany ako spojenie, preco teda oddelovat? Hluku a pachu sa neboj. Proti optickemu oddeleniu nic nemam. A ked tak premyslam, tak slovenska tradicia bola... ze kuchyna bola vzdy v spolocenskom priestore... teda pec, sporak a v kute sedacia lavica so stolickami a stol a hadam pod oknom nejaky ten gauc....(obyvacky ako take plebs nemal), za pecou ci na pripecku kozusina a tam sa vylihovalo. Az nasledne vznikom obyvacky sa kuchyna oddelovala. Ja to vidim ako navrat k tradiciam. Ja som za spolocny priestor.
Odpovedať
@awalancha3 istotne to niekedy tak bolo ja som to pamätal už pri prarodičoch, zmena nastala v bytoch v panelákoch
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tiez rada priestranne miestnosti velke :) takze urcite by som to nedelila
Odpovedať
@batavia ja vobec neviem sparovat prvy a druhy obrazok a spravit si obraz o kuchyni..na druhom mi chyba t aspajza, za keho uhlu je to fotene? pridaj komplet podors s vyznacenymi oknami a dverami .)
Odpovedať
takze sa zahram na detektiva orieska: 1 obrazok je prizemie - pohlad na kuchynsku cast s jedalnou 2 obrazok tu nema co robit, lebo je to priestor na 2.podlazi nad kuchynou 3 obrazok je prizemie, pohlad na buducu terasu a velke presklene dvere Za velky nedostatok povazujem dvere do spajze, su zle umiestnene, bude vam, to robit problem pri spravnom usporiadani kuchyne, bolo treba pri priprave projektu viac rozmyslat. Oddelenie medzi kuchynou a obyvackou nie je nevyhnutne, vzhladom k tomu, ze je to dost maly priestor, tak by sa z obyvacky stala cinzakova obyvacka.. Ako prve by som zrusil tu spajzu, dobra skrina by bola praktickejsia, dvere spotrebuju vela priestoru nazmar.
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho by bolo asi najlepsie nedelit to
Odpovedať
Profilova fotka
@batavia pod to nízke kuchynské okno umiestni drez, do ľavého rohu daj sporák, doprava pri komoru daj chladničku s mrazákom. Kuchyňu určite neoddeluj od obývačky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?