Renovácia kuchyne - pretrieť linku kriedovými farbami?

Ahojte, kúpili sme dom, kde je aj kuchynská linka. Rozmermi mi aj celkom vyhovuje, chcem si ju len pretrieť. Na internete som našla návody s kriedovými farbami Chalk paint od Annie Sloan (prvýkrát o nej počujem 😄 ). Tie sa mi zdajú dosť drahé, chcem sa teda spýtať či nemá niekto skúsenosti s kriedovými farbami z Obi?
Odpovedať
@oikika69 mozes pouzitvaj akrylovu farbu, balakryl je na toto najlepsi. Staci dvierka dokladne umyt, pre istotu prebehnut 200 smirglom pre zdrsnenie a zo dva, tri natery balakrylom. Odporucam natierat zvesene dvierka na lezato a nechat kazdej vrstve cas na vyzretie. Aj ked sa to tvari sucho, potrebuje to cca 24 hodin aby vyzrelo
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem co je to pre teba drahe ale za cca 500e predvierkujes celu kuchynu a v laminovanej drevotrieske aj za menej a mas nove.
Odpovedať
@oikika69 mam skusenost s kriedovkou z OBI, na dreve je uplne skvela, netusim ale, ako sa bude spravat na inom povrchu, neskusala som.. Neviem teda ani porovnat s drahou Annie Sloan.. Kamoska s tou od Sloan malovala dlazbu a vravi, ze to v pohode drzi, neviem ale, co by spravila ta kriedovka z OBI.. Tiez sa ale skor priklanam k vymene dvierok celkovo, sikovny stolar ti ich spravi na mieru a vo farbe akej chces a v konecnom dosledku to bude ovela trvacnejsie a aj krajsie.. Premalovavat dvierka nie je ziadna zabava, nezabudaj, ze to bude chciet minimalne dve, ale skor 3 vrstvy farby plus vosk, alebo lak dve vrstvy..No roboty jak na kostole..
Odpovedať
@akvi Ďakujem za odpoveď k veci. Nechcem meniť dvierka, lebo dúfam, že v priebehu dvoch rokov sa mi podarí vymeniť celú linku (teraz mi to určite finančne nevyjde). Preto sa prikláňam len k premaľovaniu.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ak to ma byt len nejaka docasna forma renovacie ako pises na 2 roky, tak by podla mna stacili aj tie z obi, vsak nie je problem kupit mensie balenie a na nejakom tom kusku to vyskusat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?