Rada kuchyňa

Prosim vás o radu pomoc pri rozmiestnení kuchyne. Je taketo rozmiesnenie vhodné? Ospravedlnujem sa za kvalitu nakresu, skor tak pre predstavu som to spravila. Mikrovlnka nad ruru, kuchynska bateria do stredu okna. Vdaka za nazory
Odpovedať
Profilova fotka
Velmimpodobne: http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
@bambula626 ano pozerala som na to presne jediny rozdiel ze nemam to do tvaru U a neviem sa rozhodnut ci zacat a ukoncit kuchynu vysokou skrinkou.
Odpovedať
@whiteflower87 ahoj, ako prve by som sa opytala, ci mas uz urobene pripojky a rozvody? elektrina, voda, pripadne plyn... kedze o tom nic nepises predpokladam, ze sa s tym da do urcitej miery hybat. podme od celku k detailom, ano nemas kuchynu do U, preto by som nedavala vysoke skrinena oba konce tvojej kuchyne. ked sa na to pozeram vyslovene si to pyta spravit rad vysokuch skrin pri stene - lava stena pri pohlade na okno. Tam by som schovala chladnicku, skrinu s rurami (tu ta upozornim ze tu mikrovlnku planujes relativne vysoko, neviem aka si vysoka ale premysli si ci to bude pohodlne a ci napr deti budu schopne si same nieco zohriat alebo podobne - zavisi to ozaj od konkretnej rodiny). Neviem urcit kolko zostava cm az do rohu kazdopadne potiahnut tie skrine az tam. Podla obrazku asi jednu uzsiu v plnej vyske a druhu v podstate nad linkou uz v sirke linky. Linku tak ako ju mas pod oknom az po stenu. V tvojom pripade by som vrchne skrinky nedavala. Predpokladam ze dvere na pravej stene su spajza, ked uvazym spodne skrinky pod linkou budu 1x rohova na hrnce a panvice, jeden diel zaberie pod drezom kosovy system a vedla drezu jeden diel umyvacka, stale mi tam vychadza este aspon jedny-dvoje sufliky. Cize problem s mietom by nemal byt (plus ostrov je tiez ulozna plocha). Tu treba pouvazovat kam chces varnu dosku... ja by som ju dala na linku nalavo od drezu otazka je aky chces digestor kedze v svojom obrazku ho nemas naznaceny....
Odpovedať
Ja by som dala chladnicku a vysoku skrinu s rurou a mikrovlnkou na jednu stranu.neukoncovala by som to z oboch stran vysokymi skrinkami.nech to je aj vzdusne nielen preplnene obrovskym nabytkom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@whiteflower87 nedavaj vysoku skrinu aj na jednu aj na druhu stranu. Zmensi to cely priestor, kuchynu. Ked vysoku tak len z jednej strany. Bude to posobit sumerne. Co sa tyka mikrovlnky v akej vyske asi nakoniec bude, ked pride nad ruru? Nebude to pre teba vysoko? Co sa tyka baterie v strede okna ako budes umyvat okno? :-)
Odpovedať
@arven86 @zlatovlaska111 @janaigor dakujem za nazor, tak sa mi potvrdilo to v com som si stale nebola ista a to ze tie vysoke skrinky na zaciatku aj na konci linky vyzeraju zle. Tak zacala som rozmyslat ako to pomenit. Vdaka za nazory a napady. Pokusila som sa urobit este 3 navrhy podla vasich pomocnych pripomienok. Ak teda mate chut na to mrknut, co poviete na tieto 3 typy? Mikrovlnka bude urcite dostupna, len som ju nevedela spravne vlozit v programe v ktorom som robila. a este umyvacka riadu vzdy bude medzi varnou doskou a umyvadlom. Len mi to pri nejakom nakrese neslo vymenit. Dvere su do spajze. A aktualne je sice urobená voda cize na stred okna ale myslim ze drez je stale mozne posunut doprava alebo dolava. Elektrika este nie je takze este stale mam moznost to vsetko pomenit. Co sa tyka digestora je to tiez stale otvorene. Budem vdacna za vas nazor. z kazdeho nakresu po 2 fotky.
Odpovedať
@whiteflower87 ahoj, tak za mna rozhodne trojka, je to vlastne to co som ti navrhla ale s dvoma mensimi zmenami. Prva je ze tu hornu skrinku v rohu proste nerob ako hornu a plytku ale hlboku ako kvazi pokracovanie vysokych skrin (do plytkej hornej by si sa cez ten roh aj tak nedostala). Druha vec vymen poradie - skrinu s rurami do strednej z tych troch vysokych skrin. Po prve rovno oproti mas ostrov mas vrele veci kam polozit, po druhe to bude blizsie k varnej doske. Pozri riesenie toho rohu, nejak takto http://www.modrastrecha.sk/blog/janym...
Odpovedať
Profilova fotka
@whiteflower87 skoseny roh urcite nie, ten varic je tam ako vo vyhnanstve a ty s nim. Daj si pekne indukciu na ostrov a nad to oekny digestor. Pripadne mizes riesit aj vysuvny. Nebudes chrbtom cely cas ku ludom otocena....ked si das na jednu stranu aj umyvanie riadu aj indukciu, tak nemas dost miesta na okolo. ten ostrov si daj hlbsi az zalicovat s vysokou skrinkou nalavo prvou, ked tam bude indukcia, okolo este porozkladas si aj hrnce.... ja mam polostrov 1250 cm hlboky. Teda mam skrinky aj z druhej strany od jedalne- vianocny servis, pohare atd...alebo si mozes dat na ostrov umyvanie riadu, co je ale narocnejsie na poriadok. Umyvacku si daj tak, aby si o ni nezakopavala, u nas je permanentne polootvorena...barove sedenie neries, je to skoda priestoru..
Odpovedať
@arven86 vdaka za radu? Mate na mysli niečo take? aj sa mi to paci ano mate pravdu ze to ovela lepsie vyzera ako bol prvy nakres. len nechcem vyzerat ze si nedam povedat, naopak mam rada nazory druhych ale stale bojujem s tym ci budem mat dostatok pracovneho miesta. Ulozneho mam aj spajza je velkostne celkom fajn. Ale momentalne trpim v panelakovom byte tym ze nemam takmer ziaden pracovny priestor. Bojim sa ze ked polozim na linku kavovar, rychlovarnu konvicu... tak zrazu nebude miesta. Pultik ma 150cm. Preto som urobila ten druhy nakres je podla vas esteticky nevhodny?
Odpovedať
@arven86 este chyba pridala som dvakrat rovnaky obrazok tak tu je ten druhy
Odpovedať
@whiteflower87 no v prvom rieseni ten spominany robot, kavovar ci kanvicu mozete stricit do linky - tzn ta posledna v rohu ktora je pokracovanim vysokych skrin, moze mat dolu dvierka alebo roletku (robia sa dnes aj celkom vkusne, nie ako kedysi) a za naou schovane spominane stroje. Tym padom cely priestor pracovnej dosky by zostal naozaj pracovnym priestorom. Je to aj o navykoch v kuchyni. Ja som z panelaku s kuchynou kde nebola pracovna plocha vobec, maso sa karjalo na drezovej odkvapkavacej ploche a pieklo sa cez vianoce na kuchynskom stole. Dnes mam zatial este stale podobne podmienky, mame malinku kuchynu v byte kde po stranach sporaka nie je ani tych 40 cm odporucanych, tiez vsetko robim na kuchynskom stole. O dva mesiace uz budem vyvarat v novej s normalnou pracovnou plochou, ale v podstate skoro cokolvek bude vacsie ako mam teraz :-D Nemyslim si priestor medzi doskou a drezom ci od drezu ku stene je maly. Moze zodpovedat takej panelakovej kuchyni, ale tu je navyse ten ostrov. Ja by som sa toho nebala. Dizajnovo by som este spravila to ze by som nevolila nizku zastenu. Nech uz to bude akykolvek material - obklad, sklo, drevo.. - potiahla by som ho bud az po vrch okna, nech to ma liniu a vhodne zvoleny digestor na tom tiez bude vyzerat dobre. Alebo by som zastenu nedavala vobec, natrela to farbou vhodnou do kuchyn - umyvatelnou. A digestor by mohol byt nejaky dizajnovy Nieco taketo http://www.digestory.eu/nastenne-dige... Alebo http://www.dobremag.net/aky-digestor-... Vseto zalezi od farieb, korpusy, dvierka, doska, podlaha, steny a ostatny nabytok v tom spolocnom otvorenom priestore...
Odpovedať
@whiteflower87 mne sa viac pozdáva tá druhá možnosť čo si pridala vlastne ako poslednú. Vznikne ti tam ideálne miesto na kuchynský robot a kávovar. Ako už bolo spomenuté v komentári nado mnou, len ja osobne by som to nedávala do linky, ale nechala by som to voľne na linke položené. Aj keď asi dosť veľkú rolu zohráva ako často tieto spotrebiče používaš ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?