Prosim o rady ako si navrhnuť kuchynsku linku ? Aku pracovnu dosku a zastenu ?

Ideme si dať navrhnuť a zrealizovať kuchyňu stolarovi. Kuchyna bude v tvare "L" s rozmermi 2x3m bez umyvačky a chladničky pretoze tie mame nove v dizajne nerezu tie zabudovať nechceme takže to je približny rozmer pracovnej dosky. Nemate nejaké rady predtym ako pride kunam stolar ?,napriklad kolko šuflikov využivate, co je dobre dat do rohu linky, rohovu skrinku s dvojposchodovym antikorovym točiacim košom na hrnce ? , horne skrinky len polovične ? A hlavne sa chcem opytať so sklenennou zastenou ste spokojni ? A pracovna doska ? Cenu umeleho kameňa mi nevie niekto povedať ? Dizajn sa nam pači čierna s kamienkami (kto obzeral určite vie) . Linka bude leskla biela skrinky a orechovo hnede prvky a okraje.. ďakujem za vsetky skúsenosti a rady .
Odpovedať
Profilova fotka
@adriana0000 Poradím Ti takto: Zájdi do Decodomu, alebo do Asca. Tam si sadni s paňou, alebo pánom, povedz, že uvažuješ o kúpe kuchyne od nich a ona/on sa Ti bude aj hodinu venovať. Budeš potrebovať presné rozmery miestnosti, výšku okna, odstupy od okna a pod. A potom to môžete riešiť, pričom takýto návrh nič nestojí, keďže Ti ho robia v dobrej viere, že danú kuchyňu si u nich kúpiš. Môžeš. A nemusíš. Dotyčná osoba má v malíčku všetky praktické vedomosti a takisto aj záludnosti, o ktorých Ty ani netušíš. 8-) Tieto rady, čo Ti budú dávať, Ti nemusia vyhovieť, lebo každý máme predsa iný vkus. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s @leonardom , my sme tiez takto boli v decodome... stravili sme tam 3hodiny.. ano, 3 hodiny za pocitacom... pani bola velmi mila, vsetko nam vysvetlila, co naco sluzi, co je prakticke, co nieje, proste zodpovedala vsetky otazky... prisli sme na take veci, ktore sme ani netusili, ze by sme mohli chciet, a zas take, co sme chceli, a je to blbost... :-D som rada, ze sme tam boli... navrh sme sice od vtedy zmenili par krat, ale velmi nam to pomohlo... urcite chod najskor takto pobehat...
Odpovedať
@leonardom @j_ank_a Presne pre toto je podľa mňa normálne, že sa v kuchynských štúdiách za návrh platí. Venujú sa ľudom aj niekoľko hodín, dajú im praktické rady, vyvarujú ich chybám, poradia s ergonómiu a potom si dajú kuchyňu urobiť u stolára. A ich čas, skúsenosti a práca ostanú nezaplatené!!! Je toto podľa Vás normálne?!
Odpovedať
Profilova fotka
@skywalker10 Ani nie... Normálne by bolo, ak by si zobrali zálohu, ktorá by sa napr. odpočítala od ceny kuchyne. Tak to aj robia niektoré štúdiá. Ale ja nie som obchodný riaditeľ Decodomu, ani Asca. Ja som tie podmienky nenastavil. 8-(
Odpovedať
@leonardom Súhlasím s tým, že by to malo byť formou zálohy, ktorá sa odráta, ak dôjde k realizácií.
Odpovedať
Profilova fotka
@skywalker10 za tu dobu, co sme tam sedeli prisla za pani len jedna osoba. Jej dcera. Nik iny sa tam neobjavil. Tak mi povedz, za co by brala prachy, keby tam niesme. Ved ona je platena za to co robi.. A navyse, ked sme pri tom, kludne by sme si tu kuchynu od nich kupili, keby nemali ceny tak premrstene, ako maju. Ved u stolara vyjde kuchyna o polovicu menej, uplne rovnaka. A nech mi nikto nevravi o kvalite, ked sama pani nam povedala ze pri tych cenach by si ju tiez nedala..
Odpovedať
@adriana0000 ja som si nedavno navrhoval a dal stolarovi robit linku 2x2,6m nejake foto mam v albume kuchyna: http://www.modrastrecha.sk/blog/marek... - rozmiestnenie spotrebicov nebudem radit, to zalezi na tebe, mozes sa inspirovat - vrchne skrinky urcite nie polovicne ak sa kuchyna aj realne pouziva, plnohodnotne a najlepsie a najpraktickejsie su zalamovacie aventos HF - ja som do rohu zvolil ladvinky lemans, podla mna najpraktickejsie ale treba kupit 60ku, tie uzsie uz take prakticke niesu. - dole nedavat ziadne skrinky len s dvierkami. Iba same sufliky a vysuvne drotene/policove kose. - sufliky kludne velmi siroke ak sa zmestia, urcite radsej jednu 100-120ku ako 2x50-60 vedla seba, to dnes nema zmysel a pripravis sa o cca 10-15cm miesta na sirku -sufliky si prilatit kvalitne napr blum Antaro, do kucyhne urcite nie nejake zakladne vysuvy, to patri na komodu na chodbe co sa otvara raz za tyzden. - sufliky ak bude linka na mieru dat take hlboboke ako sa zmestia tj kludne aj 55cm. - ja som uvazoval nad sklenenou zastenou, ale nakoniec som skoncil pri snehovobielych lesklych obkladoch 60x100cm, som velmi spokojny. Krajsi povrch ako sklo a cena neporovnatelne nizsia. - odporucam kos na odpadky pohanany cez blum servodrive, staci tuknut s plnymi alebo spinavymi rukami a kos pod drezom je hned otvoreny. - kos odporucam blanco select, je sice drahsi ale netreba ho davat na dno suflika, ma uz zabudovane kvalitne pojazdy s tlmenim, takze vo vysledku vide ako lacnejsi v sufli a dizajnovo aj funkcne je uplne inde. - nezbaudnut napr na zafrezovany led pasik - velmi prakticke vedla varnej dosky su sufliky/vysuvy v ktorych su rozne suroviny, my to mame z oboch stran. Hrnce a podobne mozu byt aj trochu dalej
Odpovedať
@j_ank_a Keby ste tam neboli, tak možno za nič, ale boli ste tam, radila Vám a venovala sa Vám. Áno ona je platená za to čo robí, ale tie peniaze by nešli jej ale Decodomu. To že to má Decodom tak nelogicky nastavené, aby ich ľudia takto zneužívali je jedna vec, ale to, že slováci sú národ, ktorí za poskytované služby nechce platiť (česť výnimkám) je druhá vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@skywalker10 stacilo by, keby dali normalne ceny a kludne by som u nich kupila nielen kuchynu, ale cely nabytok... :-D nemam problem platit zalohu, ked viem, ze cena za kuchynu bude primerana... decodom zdiera ludi, ludia decodom... je to obojstranne... neviem, ci tam pracujes, a ci si videl tie ceny, ja som tam bola niekolkokrat, manzel tam pracoval, takze z cistym svedomim mozem povedat, ze decodom je poriadne predrazeny... to ze decodom dostava provizie za to, ze pani poradi??? ona ma pracovnu napln, tak ako kuchar dostane zaplatene za to ze vari, ona za to, ze radi... to ze dostane menej, ako si zasluzi??? zas len decodom zdiera...
Odpovedať
@j_ank_a ale prosim ta, nemusis tolko toho popisat, obhajujes sa viec pred svojim svedomim ako pred ostatnymi. Skor sa mi paci argument @leonardom .
Odpovedať
@j_ank_a je jedno aké ma Decodom ceny. Tu ide o to, že Decodom zamestnáva pani, ktorá svoj pracovný čas a skúsenosti ponúka svojim zákazníkom. A keď už si nekúpia zákazníci kuchyňu aspoň za ten čas a skúsenosti by mali zaplatiť, aby mal Decodom z čoho zaplatiť tú pani.
Odpovedať
Profilova fotka
@skywalker10 decodom ju ma z coho platit, neboj..... ale nemyslim si, ze za rady by sa malo platit... sme ludia preboha, nie stroje....to uz kde by sme potom skoncili??? zlaty slovensky narod, ze uz aj za radu chce prachy??? kde pracujes??? ty ludom neradis?? alebo len za prachy??? ked ides do masiarstva, predavacka ti neporadi, aky druh salamy je najlepsi? ktora obsahuje najvacsi podiel masa??? mne poradia... a som rada... je to zvlastne, pretoze mne ludia radia stale...... a som rada, ze som natrafila vzdy na normalnych predajcov.... poradili nam v maliarskych potrebach, poradili nam v stavebninach, poradili nam v kupelnovom studiu, poradili nam na vodarnach, na plynarnach, poradili nam s oknami, poridil nam kurenar a spravil ponuku vody a kurenia v dome....... a vsade zadarmo.... a myslim, ze je to normalna vec.. sme ludia... ci vsetci by mali pytat prachy??? pozri, ked myslis, ze by za to mal decodom pytat prachy, chod tam, a navrhni im to.. :-D zakladatelke tejto temy ale nejde o to, ci by mala platit, ale o to, aby jej niekto poradil s kuchynou... takze koncime tento rozhovor, pokial jej mozes zmysluplne poradit, tak do toho... ja som jej poradila tak, ako niekto nedavno poradil mne... a znovu som za radu vdacna... a bola zdarma... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@j_ank_a co by asi vsetci, co behaju s navrhmi od Decodomu k stolarom zivnostnikom robili, keby Decodom nebol? Kde by si ich nechali robit? Lebo ak Decodom nebude vyrabat nebude ani zamestnavat ludi, na navrhy. Decodom ma showroom ludia si tam vsetko pozru, naberu inspiracie, nechaju si urobit navrh kuchyne a daju ju urobit stolarovi,ktory zdaleka tia naklady ako Decodom nema,lebo nema anilen tu kancelariu 3x3 mtre. Skus sa nato pozriet z inej strany, mas vyrobu trebars pecies troty, navrhujes ich,ale ludia si ich pecu podla navrhov sami a ty nemas ziadnu zakazku,ale cely den navrhujes torty,plnky a kreslis ich a rozdavas. Nezarobis ani euro. Ono vies tu salamu si u toho mesiara kupis v tom je ten radikalny rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
ludia, uz to nechajte tak... poradte radsej zakladatelke...
Odpovedať
@j_ank_a kes som v decodome za navrh sa platilo a suma sa vratila pri objednani a nemyslim ze maju ceny vyssie ako inde, co som porovnaval je to v podstate za jedno.
Odpovedať
Z mojej skusenosti decodom cena = +- slusny stolar. Jedina nevyhoda decodomu je ze pouzivaju lacnesjie dosky na korpus len 16mm. Inac vnutorne vybavenie, spickove sufle hettich, vyklopy od blumu atd. @adriana0000 teraz som si vsimol ze si z Puchova, to mozes rovno zamierit do http://www.vstavaneskrine.eu/kontakt.... . Tam robili moju co som spominal vyssie a robia mi tam vsetok nabytok. Odporucam.
Odpovedať
@j_ank_a Je normálne a slušné keď si ľudia pomáhajú a radia. Aj ja v mojej práci radím samozrejme ľuďom zadarmo. Ale to nie je porovnateľné ako keď ty ideš do Decodomu, kde sa ti pani venuje 3 hodiny, nakreslí ti celú kuchyňu, vyrieši ergonómiu a ostatné veci. Tomu sa hovorí PRÁCA a nie rada! Rada je keď ti povie prečo si dať ako zástenu kachličky a nie drevo, rada nie je keď ti navrhne a spracuje celý návrh kuchyne.
Odpovedať
@adriana0000 A daj si určite sklenenú zástenu, je to pekné, moderné a ľahko sa to udržuje ;-)
Odpovedať
@skywalker10 a s tym rozlisenim co je rada/praca sa neda nez suhlasit. Zaujmalo by ma ako by to j_ank_a co tu tak vykrikuje brala keby mala svoje kuchynske studio ktore by ju zivilo. Kuchyna je bohuzial taky artikel ze vyzaduje relativne vela prace aby sa dala objektivne nacenit kedze je nepreberne mnosztvo moznosti. Narozdiel napr od elektriky vody a podobne, kde sa da relativle lahko zratat cena podla dlzky, poctu uzlov/koncovych bodov a materialu.
Odpovedať
@marek_k @skywalker10 @atlaska Neviem co sa Vam nezda na tom, ze si dam spravit navrh v Decodome zadarmo a kuchynu si dam spravit u stolara... Predavacka je za to platena... 6 nekupia, dvaja kupia, tak to v obchode jednoducho funguje.. Toto je obchodna politika Decodomu a je pre ludi a pokial to dovoluje, nic zle na tom nevidim... Neviem kde zijete.. Keby sa im to neoplatilo, asi by to nerobili..
Odpovedať
Profilova fotka
@adriana0000 Aky umely kamen mas na mysli? Nieco ako Starlight Black od Technistonu? http://www.technistone.com/cz/color/12 V podobnej cenovej kategorii ( mozno aj lacnejsie) ta vyjde zula Galaxy Star http://stone.sk/wp-content/uploads/20...
Odpovedať
Profilova fotka
@adriana0000 zbytočná diskusia vyššie Moja rada- mala som kuchyňu do L a prerobila som ju do U a je to omnoho praktickejšie.. .kukni u mna foto pred a po.. Umývačku určite 60- mala som aj mensiu, umiestniť tak, aby sa ti dobre pohybovalo medzi umývadlom a ňou. digestor mam výsuvný pod skrinkou, nebúchame si hlavu. ruru s mikrovlnnou hore na úroveň dosky, dvierka zafrezovat bez uchytiek, smetny kos pod umývadlom s pedálom- otvárať ho môžeš nohou ak mas v rukách smeti, ..vodovodnu batériu so spŕškou ale bez vyťahovacej hadice- mne to ovisalo. A pracovnú dosku žulu- je krásna a môžeš na ňu dávať horúce plechy priamo z rúry.. Krájať..je o polovicu lacnejšia ako umelý kameň. Inak pouvažuj o konvektomate- kombinovaná parna rúra- ja mam Miele a mikrovlnku vôbec nepoužívame, zohrejes v pare nepatrne dlhšie ale je to zdravé a ako čerstvo uvarene! Všetko mäso sa môže najprv spraviť v pare. Potom zagriluje, nastavis podla knihy a ideš z domu. A este varná doska určite indukcia- tiez naprogramujes a samo sa vypne- ja mam šírku 80 s 6 varnymi miestami a je super . Bezpečnejšie ako plyn pri deťoch a rovnako rýchlo vari a stisuje😛😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?