Prirodny kamenny obklad, sadrovy kamenny obklad, keramicke obkladačky s imitaciou kameňa za kuchynu?

Ahojte, chceme s manželom meniť kuchynskú linku, teda hlavne dvierka povymienať za vysokoleštené bielo-béžové a pracovnú dosku s drezom a varnou doskou, všetko do krémovo-bielych farieb. Veľmi sa mi páči mať za kuchynskou linkou namiesto zásteny kamenný obklad. Mám otázku čo je lahšie na údržbu a lahšie na pokládku - či kamenný obklad z prírodných kamienkov vyskladať kameň po kameni (úzke moderné pásiky), alebo som videla že existujú aj sádrové kamenné obklady, ktoré sa len ponalepujú alebo sú lepšie keramické obkladačky ktoré imitujú kameň? Vopred ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
@rebbecah tiež nad tým uvažujeme. Určite krajšie sú ručne ukladané aj trebárs sadrové imitácie, no na údržbu a pokladku určite keramický obklad.
Odpovedať
@rebbecah a ak máš možnosť ísť do Poľska, tak tam kúpiš po 15€/m. Známy s tým odložil pol domu aj plot.
Odpovedať
@monster7843 vdaka za tip, aj ked to Poľska sa asi tak ľahko nebudem mať ako dostať. Ale kedže potrebujem len nejaké 4 m2, tak veľmi neriešim či ušetrím 10 eur na m2 alebo nie :-) A ked sa dáva kamenný obklad či už prirodny alebo sadrový, tak sa na to natiera nejaký náter proti mastnote? Niečo také som vyčítala, len ma skôr zaujímajú skúsenosti, nechcem dopadnúť tak, že si to dám a niečomu sa nevyvarujem a flaky od oleja za sporákom tam ostanú...
Odpovedať
@rebbecah tak potom ten keramický obklad, ten sa bude ošetrovať určite jednoduchšie. Určite aj sadrovy sa dá ošetriť náterom ale mastnotu spomedzi spojov dostaneš len ťažko, možno tak parným čističom.
Odpovedať
kamenny obklad za kuchynsku linku urcite dizajnovo pekna vec, ale za sporakom a bateriou dresu to bude problematicke udrziavat, obklad sa natiera hydrofobnym pripravkom alebo lakom na to urcenym.
Odpovedať
@monster7843 @jano2007 inak myslíte že takáto 3D tapeta so štruktúrou je úplná blbosť? píšu že extra umývateľná a tým sa hodí aj za kuchynskú linku...nejde mi o tie peniaze, že je to lacnejšie, len rozmýšlam čo by bolo najvhodnejšie a najlahšie to aplikovať za kuchynu :-)
Odpovedať
tapetu prekryt sklom, lubovolny motiv preco nie, moderne.
Odpovedať
@rebbecah my sa asi budeme snažiť doriešiť ten kameň a za sporakom nejaké prekrytie sklom. Umývadlo v pohode, to bude pri okne :-)
Odpovedať
@jano2007 ak sa ešte môzem spýtať, môžem tapetu nalepiť aj na staré kachličky? čím by som mohla vyrovnať povrch medzi škárami aby bol rovný a mohla by som tam nalepiť tapetu ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?