Priestor okolo stola

Prosím Vás, aký je optimálny priestor pre stôl / napr.šírka 80, 90cm/ a 4 stoličky. Stôl by bol medzi končiacou stenou s rohovým oknom a kuchynskou linkou . Koľko m nechať na stolovanie? Myslím, čo najmenej, ale aby to nebolo tesné. Ďakujem
Odpovedať
@fergac na jedno stolovanie sa berie 60x40 cm.
Odpovedať
@fergac a ešte pozor na nohy stola, tie zaberú pri niektorých stoloch veľa miesta.
Odpovedať
neviem, akú máš predstavu, ale čo najmenej nemusí byť pohodlné. Napríklad známa to má takto medzi linkou a francúzskym oknom. Šírka stola je hneď opretá o stenu, z jednej strany (linka) majú 3 stoličky a z druhej strany (okno) tiež 3 stoličky. Keď sa sedí za stolom a chce niekto odísť od stola, musia sa ostatní na tej jednej strane prisunúť, aby ten jeden človek mohol výjsť od stola.
Odpovedať
Ďakujem, koľko ale vymedziť na stôl a stoličky dokopy - 2 m bude dosť, alebo 2, 5m ? / to už by som musela skracovať kuchynskú linku/. Tak aby sa dostatočne odsunuli od stola, a pohodlne sa sedelo. Stačí 50, 60 cm? Ako to máte vy?
Odpovedať
@matoma Áno, asi takto,Stôl nebude ani jednou stranou pri stene. No a keďže sme 4 stoličky by som mohla uložiť okolo celého stola, aby sme si nezavadzali vo vychádzaní. Neviete, akú majú ponechanú šírku, pre odsunutie stoličky?
Odpovedať
To je veľké plus pre to vychádzanie od stola, že stôl nebude pri stene. Myslím, že 2 m je dosť málo. Hlbka stoličky sa pohybuje okolo 50 cm no našla som aj 58 cm (nohy, operadlo). Známa má min. 2,5 m šírku jedálne. Nedá sa ti to niekde vyskúšať a pomerať?
Odpovedať
@fergac od hrany stola by to malo byt 70cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?