Pribornik pod indukcnu dosku?

Profilova fotka
Ahojte, je mozne umiestnit zasuvku s pribornikom priamo pod indukcnou doskou? vopred vdaka
Odpovedať
1
2
my tak mame a ziaden problem
Odpovedať
Profilova fotka
jasne moze, ja mam tiez pod
Odpovedať
Profilova fotka
Znamy mal problem len vtedy ked mal zapnute skoro vsetky platnicky,pribor v sufli bol horuci
Odpovedať
@pety22 tu sa to uz preberalo: http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
Profilova fotka
Tu su protichodne nazory: ----------------------------------- @skywalker10 Ahoj, práveže pod indukciu nemá ísť príborník, lebo indukcia generuje teplo dole. Plyn a sklo keramika zase generujú teplo hore. Čiže podľa mňa ti povedali totálnu hlúposť @marinak53 ja Vam dam pod varnu dosku aj lcd displej, pribornik neni problem cize ako to je teraz vlastne?
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 my mame pod indukciou varesky, naberacky, proste take, co sa pouziva pri vareni. nic z toho nie je z kovu, takze neviem, ci sa moze prehrievat
Odpovedať
Indukcia ma z dola ventilátory na chladenie, pretože tam dochádza k zohrievaniu a môže sa stať, že sa popáliš na príbore. Sú to ojedinelé prípadu ale sú. Pri plyne a sklokeramike by sa ti nič také nemalo stať.
Odpovedať
@pety22 my mame priamo pod elektrickou var.doskou(60cm) suflik(90cm), je na vysku uzsi,,,,mam tam pribor, kuch.potreby poplastovane,,,i ked varim dlhsie na styroch "kruhoch", veci v sufliku su teple ale nie horuce,,,daju sa v pohodicke udrzat a pouzit,,,takze bez problemov,,, ked sme boli na dovolenke, v apartmane sme mali kuchynku s "plynovou" varnou doskou a pribor bol po pouziti horakov velmi horuci,,,,tolko moja skusenost,,, :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 Ahoj, my máme indukciu a máme pod ňou aj príborník. V návode na indukciu bolo napísané, že medzi ňou a šuflík sa musí dať medzikus (napr. nejaká doska). Je pravda, že ak dlhšie varím tak sú pribory v príborniku teplé, ale nie horúce. Neskôr som zistila, že ten medzikus je tam dobrý preto, lebo magnetické vlny, ktoré narážajú do kovov v príborníku (čiže napr. nožov a pod.) môžu zmeniť smer "vlnenia" čiže by sa mohla narušiť/zmeniť funkčnosť varenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@doma1 @jonkaamisiko diky
Odpovedať
Profilova fotka
svokra má pod indukčnou doskou šuflík s príborom a minule keď varila na viacerých platniach, tak príbor bol dosť horúci
Odpovedať
@pety22 uz sa to rozoberalo v nieklkych temach naco otvarat dasliu ? http://forums.superiorpics.com/ubbthr... Staci polozit otazku napriklad v tejto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jonkaamisiko prosim ta tu hlupost si kde pocula ? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@pacho74 Prečo by to mala byť hlúposť? Ty máš aké skúsenosti s indukciou?
Odpovedať
my mame v zozname poloziek pre objednavku kuchyne polozku "tepelná ochrana pre indukcnu varnu dosku" ...budeme mat indukciu a pod nou pribornik. O par týždňov to bude aj nainštalované tak odskusam ci je pribor teplý/horuci
Odpovedať
Profilova fotka
@pety22 ešte som zabudla napísať, že kvôli hore spomínanému môže byť väčší odber elektriny. :-|
Odpovedať
@citinka Tepelná ochrana odtieni teplo. Magnetické pole odtieni magnetické tienenie. Skús zistiť či sa nerezová lyžička ohrieva vo vzdialenosti 10 cm pod indukčnou doskou.
Odpovedať
Magnetické pole nie je odborný názov, také pole neexistuje, ale dúfam že sa chápeme o čom je reč. :-)
Odpovedať
@radopp ja som reagovala na "odtienenie" tepla ;-)
Odpovedať
@jonkaamisiko ano mam bohate skusenosti a nieco take ako si napisala sa proste nedeje. Indukcia ma dosah asi tak max 1 cm od cievky takze pribor ktory mas dokonca pod cievkou minimalne 10cm dalek nema absolutne ziaden vpliv. Keby to bolo tak ako hovoris nemohli by byt pod indukciou ani ventilatory ktore maju kovove casti a sucasti a dokonca obsahuju tiez vinutia ako cievka a navzajom by sa velmi rusili. Takze ta zabrana je len kvoli teplu a nasamotny ohrev to nema ziadny vpliv. @jonkaamisiko ano ma to vpliv na spotrebu lebo ked nie je pod doskou dostatocny priestor na chladenie tak chladiace ventilatory musia byt stale zapnute a chladit cize spotrebuvavaju aj viac EE.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
pod indukčnou varnou doskou nesmie byt šuflik....indukcia ma ventilatory, potrebuje dýchat....ak Vám indukcia odíde, reklamaciu vam neuznaju...je to školácka chyba návrhára kuchyne...
Odpovedať
a co ma byt pod indukciou? ak je suplik dozadu dostatocne odvetrany nieje problem. @swallov89
Odpovedať
@atlaska určite vata, EPS-kom by si to úplne zadusila :-D :-D :-D , a jonkaamisiko pacho74 je miestny induktmann :-D
Odpovedať
jasne ze moze az do casu kedy sa nieco udeje a vtedy je potrebne rychlo najst na koho mozem svoje rozhodnutie hodit. Pod indukcnu platnu sa NEDOPORUCUJE davat suplik. nik Vam to nezakaze je to doporucenie. Kazdy seriozny a skuseny dizajner Vam to nedoporuci a ked len ze si to vy vyslovene zelate.
Odpovedať
nikde ani v kuch.studiach som ine ako suplik pod indukciou nevidela. @ohmm
Odpovedať
@swallov89 @ohmm napriklad aeg musi byt zachovany priestor na prudenie vzduchu pod indukciou 2 mm . Ked das suflik kde je priestor 10cm na prudenie vzduchu tak co pokazis ? Trosku logickeho uvazovania by nezaskodilo. Je to aj v navode. Nikde v navode nie je napisane ze sa NEDOPORUCUJE davat suflik . Este by ma zaujimalo co s tym ma dizajner. Ten sa stara primarne o dizajn a tymto veciam vacsinou moc nerozumie. Skusenost je skor taka ze dizajner nadizajnuje sice pekne ale neprakticke a nie prilis bezpecne veci a snazi sa to silou mocou potom pretlacit. Podobny boj prebieha v stavebnictve medzi statikmi a architektmi. Keby to povedal bezpectnostny technik tak OK ale dizajner ?? "Pokud je spotřebič instalován nad zásuvkami, ujistěte se, že prostor mezi dnem spotřebiče a horní zásuvkou zajišťuje dostatečnou cirkulaci vzduchu." "Ujistěte se, že je mezi pracovní deskou a přední stranou spotřebiče umístěného pod ní prostor pro proudění vzduchu alespoň 2 mm. Záruka nekryje škody způsobené nedostatečným prostorem pro proudění vzduchu." Cize AEG pozaduje 2mm ...je nejaky suflik co ma hrubku menej ako 2mm ? @patrick207 nejak som nepochopil tvoju narazku . Mozes vysvetlit prosim ? Dakujem
Odpovedať
Ja mam v skrinke kde je indukcia 3 sufle /s 90cm/, hore ma na zadnej stene skrinka asi 2cm otvor na odvetranie dozadu, dolu je vykruzeny otvor pre kabel + otvor na elektro od servodrive. teda dostatocne odvetranie ved sufle netesnia,ja nevidim rozdiel v suflikoch a v skrinke, dokonca maju ludia pod indukciou el.rury zabudovane.
Odpovedať
@pacho74 ved to je chyba ze tu dizajner nema takmer ziadne prakticke skusenosti a suhlasim ze velakrat navrhnu uplnu blbost. Ked sa vsak tebe stane to ze ozaj otvoris suplik s vyskou 9 cm a chytis dost zohriaty pribor budes prekvapeny a budes hladat pricinu . ako som pisal je to vec kazdeho ale neda sa opomenut fakt ze je dost rozdiel medi indukcnou ,plynovou a elektrickou platnou plus to o akeho vyrobcu ide a aj to kedy bola vyrobena. Su to zasadne rozdieli ale to sa berie na lahky vahu.
Odpovedať
@ohmm niesom prekvapena z tepleho priboru. A je kazdeho vec ake kuch.studio si vyberie, su aj take,kde dizajner ma za sebou skolenia, ovlada techn. zalezitosti kovani, materialov, elektrospotrebicov........
Odpovedať
@ohmm mam pod doskou suflik a tam mam drevene a plastove dosky. Vzdy su len prijemne teple nikdy nie horuce. Mozem tu teplotu tam ale odmerat presne. Proste ani pri intenzivnom 3-4 hodinovom vareni to nie je kriticka teplota. Mozem sa dokonca pokojne dotknut aj puzdier ventilatoru. Mam 5 rocnu dosku. Ak by to bol problem tak by vyrobca striktne zakazal cokolvek pod dosku umiestnovat nemyslis ? Keby to tak bolo pri obycajnej alebo plynovej doske tak to pochopim pretoze oni su priamo ohrievacim mediom ale pri indukcii sa tolko tepla nevprodukuje aby to bolo nebezpecne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?