Prerábka kuchyne

Profilova fotka
Čaute všetci, Práve nastal čas na výmenu našej starej kuchyne. Ešte som nemal čas navštíviť nejaké kuchynské štúdio, alebo stolára a preto som sa zatiaľ pustil do samoštúdia. Na IKEA stránke som zistil aké existujú rozmery skriniek a urobil som si predbežné rozloženie skriniek. Od vás by som rád počul pripomienky, nápady, skúsenosti, atď... no proste si potrebujem pokecať :) Urobil som album kde budem postupne pridávať fotky: http://www.modrastrecha.sk/blog/pmasa... V tom mojom návrhu je to od dverí: 1. 600 - umývačka 2. 600 - umývadlo + smetné koše 3. 200 - výsuvný systém 4. 1275x675 - rohová skrinka s tým výsuvným systémom 5. 600 - šuplíky s plynovou varnou doskou 6. 200 - výsuvný systém 7. 600 - vysoká skriňa s trúbou a mikrovlnkou 8. 600 - vysoká skriňa na jedlo 9. 179 - zástena Rozmýšľal som či by nebolo lepšie otočiť tú rohovú skrinku naopak a varnú dosku dať radšej vedľa umývadla. Chladničku som mal najskôr namiesto skrinky č. 8, ale nemáme špajzu, preto potrebujeme veľa úložného priestoru, tak som ju presunul do protiľahlého rohu. Páči sa nám biely vysoký lesk v kombinácii s tmavým drevom (niečo ako wenge). Podlahu budem vymieňať za inú dlažbu, ale netuším akú farbu zvoliť, ale musím ju vymeniť aj na celej chodbe, lebo je to spojené s kuchyňou. Farbu si tiež rád nechám poradiť, osobne by som tam dal buď žltú, alebo zelenú. Dvere na 3D návrhu sú v skutočnosti len prechod s "oblúkom". Už som tie skrinky popresúval krížom krážom na 100 spôsobov a začínam sa strácať v tom čo by bolo najlepšie :)
Odpovedať
Ja by som to prehodila takto.
Odpovedať
Profilova fotka
@4veronika4 prehodila by som drez do prava s var.doskou. odklad.dosku co najviac do rohu.
Odpovedať
Profilova fotka
@4veronika4 problém je, že tam kde si dala umývadlo je umývačka, ak ho posunieš k varnej doske tak medzi tým nebude absolútne žiadny priestor :( @jankazb ten drez som už dával aj do rohu, ale v tej skrinke je ten výsuvný systém a umývadlo by tomu vadilo. Teraz som pridal ďalší trošku zmenený návrh. A idem skúsiť urobiť ešte jeden v ktorom bude chladnička v rohu vedľa trúby a tie vysoké skrine v protiľahlom rohu.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak som to urobil, celkom sa mi to páči. Vedľa chladničky je medzera kvôli parapete na okne ktorá trčí cca 10cm do priestoru.
Odpovedať
@pmasarik super, pohyb k skriniam bude dostacujuci?
Odpovedať
Profilova fotka
@4veronika4 Teraz to máme tak isto, len zrkadlovo a miesta tam síce nie je moc ale dá sa to zvládnuť. 3430 má celá kuchyňa, 3430-600-370 = 2460. Ak vezmem že stôl bude 800 a zasunutá stolička bude trčať max 10cm tak mi zostáva na každej strane cca 70cm. Na tom nákrese sú tie stoličky vysunuté, vtedy tam už toho miesta nie je dosť :(
Odpovedať
Profilova fotka
Tak som v noci dostal nápad :) Čo poviete na toto?
Odpovedať
1. Posledný návrh sa mi celkom páči, avšak stále by som bol za to, aby chladnička bola umiestnená vedľa mikrovlnky / ele. trúby. Do chladničky sa chodí viac ako často (rovnako do mrazáka) a vykladáš väčšinou potrebné veci na linku. Namiesto chladničky by som dal nejaké vysoké potravinové skrinky z výsuvným "špajzovým" systémom. Predsalen tam budeš mať uskladnené veci, ku ktorým budeš pristupovať o niečo menej často. 2. Zelená sa mi tam zdá gíčová, ale proti gustu, žiaden dišputát :) 3. Pokiaľ prihliadaš aj na cenu / praktickosť, porozmýšlaj nad variantov, že na spodných skrinkách necháš matnú bielu farbu = jednak citelne klesá cena (v ikea planner si to vieš ľahko overiť) a jednak je neporovnateľne ľahšia údržba.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak som skúsil iné farby, ale čo sa týka farieb tak tie sa zobrazujú na tom návrhu zle a nie je tam moc veľký výber. @lubk0 3. dík za názor, zajtra sa chcem ísť pozrieť do IKEI ako v skutočnosti vyzerajú tie dvierka, doteraz som obzeral len cez internet. O tom že to bude asi často zacápané som samozrejme premýšľal a moc sa mi to nepáči, tak skúsim nájsť nejaký rozumný kompromis. A len tak mimochodom, nevravím že chcem kuchyňu len z IKEI, ale oni majú ten online soft na navrhovanie tak som začal tam. Ale je pravda, že sa mi ich systém celkom zapáčil a aj cena nevyzerá zle. Ale nechám si urobiť návrhy aj inde, len už budem mať premyslené čo kam chcem a ako to chcem.
Odpovedať
Profilova fotka
A ešte jeden návrh :) Celkom ma to baví.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak táto posledná verzia sa mi páči zatiaľ najviac. Je tam dosť miesta okolo umývadla, aj okolo varnej dosky. Chladnička je tiež blízko pracovnej plochy takže je kam vykladať veci. A potravinové skrinky sú oddelené na druhej strane. Čo vy na to?
Odpovedať
Vo finále rátaj, že aj tak skončíš u ikei :) Pred mesiacom sme si s tým u známych prešli znova, a cena vyšla bezkonkurenčne najlepšia u nich a to nehovorím o tom, že majú aj bezkonkurenčnú záruku :) PS: To riešenie zo zabudovanou mikrovlnkou v závesnej skrinke mám aj ja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 Nie je Pravda, ze matna sa lepsie udrziava, prave naopak, leskla je lepsia na udrzbu. Vlastnymi rukami odskusane - mala som par rokov matnu, teraz lesklu - je lepsia...
Odpovedať
Usetris na mikrovlnke aj tym, ze si das plnu skrinku s takym vyklopom do L - neviem ako sa to presne vola - dvierka sa najprv vysunu dopredu a potom idu kolmo hore - a do nej si vlozis akukolvek samostatne stojacu mikrovlnku. Take su ovela lacnejsie, ako zabudovane, tiez na nej ziskas priestor na odlozenie krytu a pod (pri vstavanej potrebujes na to miesto inde). Su uz vyrobcovia, co robia taketo dvierka aj dizajne elektrickej rury, alebo klasika linkove ...
Odpovedať
@pmasarik Ten odskok na mikrovlnku kazi vzhlad, skrinky by mali byt v rovine...
Odpovedať
@pmasarik Alebo sa mi to len zda, opticky klam?
Odpovedať
Neviem, ci pod indukciu mozes dat ruru, asi skor nie. A uz sa to nenosi... ani esteticky, ani prakticky...
Odpovedať
@zuzka4444 Preco by nemohla byt rura pod indukciou? My to tak mame uz 3 roky a vsetko je ok. Mne sa tiez viac paci, ked je rura v urovni oci, ale nie v kazdej kuchyni je na to priestor :-)
Odpovedať
@sami42 Pisala som, ze neviem, len som si myslela, ze nie, lebo indukcia potrebuje odspodu vetranie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 Nie je tá mikrovlnka už vysoko? Dá sa to tam v pohode vkladať? @zuzka4444 tá vstavaná mikrovlnka je síce lacnejšia, ale chcel by som aby to vyzeralo už "poriadne" aby som si neskôr nenadával. Ten odskok je lem optický klam, jediný odskok je zabudovaný digestor nad varnou doskou. Všetky ostatné skrinky sú 80cm. Ale v jednej verzii som dal na tú mikrovlnku 100cm skrinku, aby bola nižšie, ale nepáčilo sa mi to. @sami42 presne tak, keby bol priestor aj ja by som to prijal radšej v tej výške, ale bohužiaľ na panelák máme síce "veľkú" kuchyňu, ale aj tak je ešte malá :) Matná vs. lesklá zajtra ohmatám naživo a možno sa nám zapáči aj iný dekor a farby.
Odpovedať
@pmasarik Ten vstavany digestor nema ziaden odskok, mam ho doma - myslim ze je to Gorenje
Odpovedať
varnu plochu určite posunuť viac do prava, bude lepšia manipulacia či už z rurou a či so skrinkou v pravo by som posunula aj drez. pre väčšiu pracovnu plochu v celku..takto je to pokuskované nečitala som celu diskusiu, ale tie čierne olemované skrinky su ako päsť na oko..
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka4444 ikea má len dva digestory čo sa dajú zabudovať do skrinky a ja som použil do návrhu tento: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... @majina.b varnú plochu som teda posunul na stred a okolo toho som dal 40cm zásuvky + 10cm je ešte napravo od chladničky. Len som musel presunúť mikrovlnku inam, lebo do 40cm vrchnej skrinky nevlezie. Drez sa nedá viac posunúť doprava, lebo je tam tá skrinka s tým výsuvným systémom. Čierne olemovania som dal preč :) Teoreticky by som mohol strčiť mikrovlnku aj do potravinovej skrinky, lebo teraz je tam taká trochu oničom.
Odpovedať
@pmasarik osobne si myslím že to riešenie mikrovlnky nie je veľmi vhodne, je podľa mňa veľmi vysoko.
Odpovedať
je to oveľa lepšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak nakoniec manželka zaúradovala, že ona chce mať trúbu a mikrovlnku vo vysokej skrinke. Takže tu máme verziu č. 9
Odpovedať
@pmasarik Prosim ta, v akom programe robis tie navrhy?
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 priamo na ikea stránke majú online program. Dajú sa tam ale vkladať len ich veci. Ale výhoda je že sa to dá rôzne upravovať a na konci ti to vypočíta aj presnú cenu. http://www.ikea.com/ms/sk_SK/customer...
Odpovedať
@pmasarik dakujem,skoda,ze sa daju spracovat iba ich vyrobky :-|
Odpovedať
@pmasarik Mudra manzelka :-) tiez by som sa do rury nechcela zohynat...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?