Pracovná doska z prírodného kameňa

mate niekto kombinaciu: kuchynska linka - skrinky z Ikey a pracovnu dosku z prirodneho kamena. Niekto tu niekde spominal, ze kedze kamen je velmi tazky, skrinky treba spevnit. Treba alebo netreba? a tiez ak treba spevnit, ako? cim? mate uz niekto skusensti? tiez, ak mate prirodny kamen, lutujete alebo nie? dali by ste radsej ten umely kamen? ja som najprv rozmyslala nad nim, ale potom vela ludi hovorilo ze sa zosucha, a vraj cenovo to je jedno, alebo dokonca lacnejsie dat kamen. Pacilo by sa mi nieco do hneda. a linka bude bielo/siva. dakujem.
Odpovedať
@adyka1 nemam linku z IKEA,ale mam ostrov so skrinkami z oboch stran, mam akoby dve linky s medzerou po celej dlzke kde mam rozvody vody a elektriky,teda je to dost pevne. Doska je zula. na umely kamen som mala cen.ponuky okolo 3000E, zula stala 1800e. Dala by som ju znova.
Odpovedať
super tema zrovna to riesim aj ja. Takze som zvedava co Ti baby napisu.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dal umely kamen Quartz od talianskej Quarella, povodne som chcel prirodny kamen no ten ma vyssiu nasiakavost a celkovo umely kamen ma lepsie vlastnosti ako prirodny. Plus design prirodneho kamena mi nevyhovoval, v umelom som nasiel presne to co som chcel. Vahovo je to zrejme rovnake, ziadne vystuze ani zpevnenie sme na linke nerobili. Liku vyrobili stolari. Inak v Anglicku je pomerne bezne ze si tu ludia daju linku z Ikea a na to granit alebo quartz a nebol doteraz ziaden problem ani reklamacia...
Odpovedať
@madein1974 vdaka :)))
Odpovedať
ja som robil vela zulovych pracovnych dosiek na kuchynske linky a vzdy boli s nimi spokojni..ale zulu treba nainpregnovat aby sa tam po case nevytvorili flaky od masnoty...kuchynsku linku netreba spevnovat aj ked ta doska je dost tazka..umely kamen je sice krasny ale nema ani take vlasnosti ako ma zula aj ked to reklamuju...
Odpovedať
Profilova fotka
@adyka1 @janette Suhlasim s originaix. Umely kamen alebo prirodny (napr. zula) ako pracovna doska sa vybera podla konkretnych podmienok a poziadaviek uzivatela. Kazde z horeuvedenych ma kazde svoje vyhody a nevyhody. Nasiakavost je riesena standardnou impregnaciu ako bolo horeuvedene. Nehovoriac o tom, ze nehovorime o sponfiovom efekte. Pri vybere zohrava rolu cena, druh, spajanie v L prevedeni, bezsvove riesenie zasteny, ..... Mal som klientov, ktory trvali na umelom kameni (ignorovali jeho nevyhody) a neskor prejavili s nim nespokojnost (lebo jeho nevyhody vid. internet info). Pozor aj umele kamene (podla typu vyrobcu) sa vedia vyrazne lisit vo svojej konzistencii. Najlepsi recept v tomto pripade je si pozorne precitat ako vyhody tak hlavne aj nevyhody obidvoch a podla toho sa rozhodnut pre to co konkretne vas oslovi. Aby ste neskor nelutovali rozhodnutie. Hlavne si dat vysvetlit pojmy ako nasiakavost, tepelna nestabilita a pod. Potom sa vam urcite bude urcite jednoducho rozhodovat pre konkretne interierove riesenie kuchynskej dosky. Aspon u nas to riesime tak ze u kazdeho povieme vyhody a nevyhody, upozornime na materialove zlozenie a klient sa potom lahko rozhodne ci umely kamen alebo prirodny kamen, ci pripadne ine materialove vyhotovenie. Nastastie na trhu je dostatok vyrobcov a dodavatelov, z ktorych si mozete vybrat.
Odpovedať
Neviem ci by neviditelne spoje bola pre mna vyhoda um.kamena,tak silna aby som si ho dala po tom co asi 4rocny vidim u susedy. Nemusela som riesit dilemu,kedze mam len jednu velku platnu na ostorve, ziadne spoje, dres som chcela nerez,podsadeny,takze ani s tymto problem nebol. Ked som po nom pokukavala, nikro mi negaratntoval tepelnu stabilitu mojich tazkych nerez hrncov s 1cm hrubym dnom,alebo liatinoveho Fisler pekaca vybrateho z rury po peceni masa. Viac som bola naklonena prirodnemu kamenu a ked som zbadala cenove ponuky,nebolo nad cim rozmyslat.
Odpovedať
@atlaska @originalx @ivegh velka vdaka za rady, som blizsie k rozhodnutiu:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@adyka1 Nieco do hneda máme my v kuchyni. Aj v albume mám fotku. Prírodný kameň je bezproblémový, stále lesklý, dá sa na ňom krájať, válať cesto, klepať mäso... :-) Sú aj druhy kameňa ktoré nenasiakajú vôbec. Dajú sa aj natrieť prípravkom odpudzujúcim vodu. Ak by sme sa mali rozhodnúť znova, určite prírodný kameň.
Odpovedať
@graniti dakujem, pozriem tvoj album, my sme este stale len v pripravach
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@atlaska mozes prosim poslat kontakt do IP kde si kupovala pracovnu dosku zo zuly? nedoskriabe sa, je lahka na udrzbu? ak ju zotriem mokrou handou, nezostanu smuhy, stopy? dakujem pekne
Odpovedať
@pami2 stadeto kamenárstvo DONNA K-9 podla toho co zitres, voda OK,ale mastnotu musis odmastit ako na kazdom povrchu. ja pouzijem eko prostriedok na riad a prelestim clinom-to je take velke cistenie, male cistenie octom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska dakujem pekne. a co napr. cervene vino a podobne zalezitosti:nezostane tam stopa?
Odpovedať
@pami2 my mame ciernu,tam isto nie, al nemalo by ani na svetlej, to skor na mramore.
Odpovedať
Ahojte, my mame zulu a som nadmieru spokojna. Vyzera nadherne a nic nelutujem. Cenove ponuky som si davala od viacerych firiem z roznych kutov Slovenska. nakoniec vyhrala firma z BA (khandl a filip), lebo mali najlepsiu cenu, vyborny pristup a najkrajsi odtien hnedej zuly. Priznam, ze boli problemy s nasadenim dosky, lebo kamenarom 3 cm od ciela pukla, ale do 5 dni doniesli novu (samozrejme sme neplatili ani cent navyše) a uz vsetko v pohode. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@simi510 Co vas vysla ta doska ak sa mozem spytat? A cenova ponuka - staci firmam len zaslat dlzku a sirku linky? Ci cena je za bm? Fotku nemate nahodou? Dakujem pekne @ivegh Nedopatrala som sa k vyhodam a nevyhodam, kedze s tym dennodenne pracujete, co by ste odporucili? Prirodny kamen napr zulu alebo umely quartz / granit? Vdaka
Odpovedať
@dorka12 Cenová ponuka - vyhotovenie kuchynskej dosky Materiál: Kashmir gold hrúbka 3 cm Pracovna doska 1 300 x 60 cm 429 eur Pracovna doska 2 180 x 90 cm 386 eur Výrezy 2x 100,- Eur Cena spolu 915,- Eur Montáž 3.42 m2 (65.- Eur / m2) 222,- Eur Cena spolu s montážou 1137,- Eur
Odpovedať
Profilova fotka
@simi510 velmi pekne dakujem ;-)
Odpovedať
@simi510 mozem prosim poprosit o kontakt na firmu, od ktorej mate tu zulu? Vdaka!
Odpovedať
jasne. Kamenárstvo Khandl & Filip Bratislava
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
zdravim, ja mam tiez prirodny kamen a som nadmieru spokojna
Odpovedať
a odkial mate prosim vas zulu? tiez to riesime a sme nakloneny k zule dakujem
Odpovedať
@madein1974 ahoj akurat som narazila na tuto temu a riesim pracovnu dosku... prosim ta ako ste spokojni s tymto materialom? kde ste si ju davali robit a co vas to vyslo? my budeme mat cca 3,5 metra pracovnej dosky a vobec neviem s akou cenou mam ratat :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@hana987 sme spokojni velmi, je to super. Doska na nasu kuchynu - najdes v mojom albume - stale tusim dakych 3000, uz presne neviem. Takze 3.5m moze byt tak 1500 priblizne. Dodalo kamenarstvo Granitti Zilina.
Odpovedať
@madein1974 tym som akurat pisala vcera ci mi mozu poslat cenovu ponuku na Technistone a ten Biely Quartz a dakujem za odpoved ;-) priznám sa,že sa v tychto materialoch nevyznam a ani neviem co je lepsie :-N
Odpovedať
mame presne kombinaciu - ikea a kamenna doska uz 7. rok , vid foto. Nic sme nespevnovali a vsetko funguje v pohode. Musis davat pozor na to ze skrinky z ikea maju hlbku 600mm takze pracovna doska by mala mat minimalny presah 20mm... Cize hlbka dosky musi byt minimalne 620mm ale aj viac. Dosku sme si nechali urobit u miestneho kamenara - cena bola vyborna. Som velmi spokojna s umiestnenim drezu pod doskou. Vodu ktora spliecha mimo drez jednoducho stecie vdaka bruseniu kamena smerom k drezu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
viete mi prosim napisat, ci vam nesada podlaha pod tou zulovou doskou? Velmi by som ju chcela ale majster vravel, ze podlaha bude sadat koli vahe dosky. Pod laminatovou podlahou mame 7cm cementovy poter a polystyren EPS 100.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak vam "majster" take nieco povedal, tak urcite nieje majster. Stastie ze vam nekazal rosdelit skrinku s pribormi od skrinky s hrncami, aby rozlozil vahu linky. Ja vas uistujem, ze ta podlaha vam skrz pracovnej dosky nesadne ani o pol milimetra. Dojdite sa pozriet ku mne do Krasnej , a potom si v nasom kamenarstve vyberiete to, po com snivate :)
Odpovedať
Profilova fotka
Este vam pomozem trosku s cialami. Vaha zulovej dosky 3x60x200cm je 90kg. To je mala pracovna doska v byte, ktora ma pod sebou 2 skrinky 60 a jednu 80cm siroku. Takze na kazdu z 12 noziek nam pripada vaha 7,5kg navyse. nosnost jednej nozky je zhruba 125kg. Cize ak to zvladne nozka, tak betonova podlaha to zvladne tiez. (aj ked je na polystirene EPS100)
Odpovedať
@adamika sadanie podlahy je nezmysel, ale ty sa mozno posadis na zadok, ked uvidis tu cenu :-D, cena celej linky a zuly je spravidla cca 1:1
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?