Pracovná doská z masívu

Ahojte, mate niekto skusenosti s kupou pracovnej dosky z masivu a nasledne namorenie na pozadovany odtien? Vyber je len z bledeho buku alebo dubu, potrebujeme vsak nieco tmave. Pravdaze pracovnu dosku potom osetrime lanovym olejom.
Odpovedať
Myslím že v Ikea majú ak z orecha - čiže tmavá.... ja mám buk, ale najkrajší je dub :)
Odpovedať
To viem ze IKEA ponuka, no bohuzial hlbku len 63,5cm. Potrebujeme aspon 67cm na odskocenie od vyvodov vody a odpadu.
Odpovedať
@neli85 kraj dosky netreba dat na tesno k stene a medzeru zakryt listou az 3 cm. Ikea ma najkrajsie tmave dubove dosky, mam v albume
Odpovedať
Presne tomuto olistovaniu sa chceme vyhnut. Preto mi vychadza len kupit dosku v ponukanom dube a namorit si ju. Ale vobec neviem predpokladat co to urobi.
Odpovedať
@neli85 ako chces dat dosku natesno k stene??? drevo pracuje, MUSI byt oddilatovane od steny. Okrem toho stena nebude NIKDY rovna, musela by si dosku prifrezovat. a bude ti zatekat, ked sa nieco rozleje a budu padat za linku omrvinky. Das tam silikon? vymyslas si ujoviny, ani sa nedivim, ze nevies problem vyriesit. Potom sa drevo vyduje, lebo gazdine neznesu pohlad na dilatacne listy, a nakoniec zacnu vypisovat, ze drevo nikdy viac, a radsej kazdemu radia kupovat umelu hmotu
Odpovedať
@neli85 najdi si stolára, ktorý robí s masívom a on ti to vyrobí a namorí, povrchovo upravované drevo po znovunamorení nemusí vypáliť dobre.
Odpovedať
@peto99 dakujem ti krasne za "prinosny" komentar. Miesto 3-5cm listy tam chcem dat 1cm siroku chromovu listu. Tak nerozpravaj o com nevies! Steny mame nove a rovne. Jedine na co som sa pytala bolo morenie a skusenosti, takze neplet tu spary
Odpovedať
@slavoslav dakujem, to ma zaujimalo ci to treba este pre istotu prebrusit alebo rovno namorit
Odpovedať
@neli85 my mame dubovu skrarovku, hlbku 80 cm. Najskor bola svetla, pitom sme olejovali a vyzera krasne. Mozno sa da zohnat aj tmavsi olej a nemusite potom morit. Pridavat foto pred a po naolejovani. Inak ikea ma drahe masivne dosky, skuste niekde v nejakej drevarskej/stolarskej predajni.
Odpovedať
ja prispejem len k tomu osetreniu, odporucam osmo top olej.. vydrzi ovela dlhsie ako napr ikea olej na dosky (my ho mame na kuch stole z masivu) on aj trochu zvyrazni farbu dreva
Odpovedať

Odpovedať
@neli85 my nemame ziadnu listu, ani svagrina a zatial bez problemov. Svokra listu ma a zateka jej tam a ma ju v kuse pidvihmutu lyzickou. Takze tak.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nastasyk wow, tak to je poznatelne ina farba. Mame uz vyhliadnutu dosku u predajcu s masivom len presne v takejto forme to predavaju ako na prvej foto. Skusim teda niekde pohladat tonovany olej.
Odpovedať
@neli85 presne preto sme nekupovali v Ikey, lebo som chcela 80 cm a tam by nas vysla asi 700 e, takto sme to mali za polovicu.
Odpovedať
@nastasyk este sa spytam, aky olej ste na to pouzili ze to tak pekne vytiahlo?
Odpovedať
@neli85 no to prave neviem, dal na to stolar, bol to nejaky olej Complex, ale vobec neviem aky druh. Ake co mam nacitane, velmi chvalia ten OSMO.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?