Pracovná doska z kerocku a z corianu

Ahojte. Má niekto z vás v kuchyni pracovnú dosku z kerocku alebo corianu? Zaujímalo by ma, či ostávajú na tých materiáloch škvrny a ako sa udržiavajú. Sú podľa vás praktické?
Odpovedať
Profilova fotka
Kerrock som chcel povodne dat no ziadne referencie som nezohnal. Tak sme dali quartz od Quarella - robi ho Granitti Bytcica pri Ziline. Lepsie vlastnosti nez Corian. Kukni moj album.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
madein1974 a mohla by som sa ta spytat na orientacnu cenu za bm, alebo m3 materialu tvojej pracovnej dosky...mne sa velmi paci corian, ale tvoja pracovna doska vyzera skvelo :-o ...je rovnako skvela aj udrzba?vdaka ;-)
Odpovedať
@madein1974 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/r... aj tu su take dosky... pokial viem, tie dosky su krasne , ked su nove.. ale po case je to dost take doskriabane... videla som taku jednu po 2rokoch a nic moc... vsetok lesk bol prec :-( da sa to nanovo prebrusit, ale ..... :-p
Odpovedať
corian by som tiez neodporucala. uz po par mesiacoch je vidiet skrabance a ta doska vyzera dost zle. davat to stale brusit je nie moc dobre. nebavilo by ma to.
Odpovedať
Profilova fotka
@janeik Quartz je omnoho lepsi nez corian. Neposkriabes, znesie horuce a neni nesiakavy. Netreba prebrusovat. Je to ako kamen. Ono to je vlastne drteny kamen nanovo spojeny zivicou ci takym cimsi.Oproti corianu vsak vidno spoje. Cena zavisi od tvaru rozmeru poctu vyrezov atd. Najlepsie kontaktovat priamo granitti. Maju quartz od Quarely - taliani. U nas quartz robi este kamenarstvo Kliestik z Kysuc , ti maju vsak ceny omnoho vyssie...
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som už v tomto nerobil žiadne kompromisy (prešlo mi cez ruky viac druhov kameňov s rôznymi obchodnými názvami a už by som ich osobne nepoužil). Ceny dosiek sú veľmi podobné súhlasím s názormi a skúsenosťami uvedenými vyššie. Ak dosku z technického kameňa tak len Zodiaq. Osobne som skúsil poškriabať vzorku kľúčom a ostala tam stopa po kove ale nie ryha. Vzorku som umyl a nič tam neostalo - žiadny iný kameň tento kľúčikový test nevydržal :-). Samozrejme nie je nepoškoditeľný - po dlhšom skúšaní sme ho poškodili ale nebudem dávať návod :-). Tu hovorí za kvalitu množstvo použitého kremíka. Ak alternatívu tak žulu - čím tmavšia tým tvrdšia.
Odpovedať
pri Zodiaqu aj inom umelom kameni bacha na hrnce s hrubym dnom-Zepter, AMC a podobne, doska ich rozhorucene dno nevydrzi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte.. Chcel by som poprosit o radu, ak ste si davali robit cenove ponuky, alebo viete, odkial sa oplati, teda rozhoduje ekonomicky faktor, doska z umeleho kamena ciernej farby ( pripadne tmavej s niecim svetlejsim ) ?? Dakujem vopred velmi pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?