Pracovná doska z Ikey

prosim vas, ako je to s narezanim pracovnej dosky z ikey? nechcem ich drez, ale kameninovy a zial dako som si este nevybrala :D neni teda problem si kupit ich kuchynu bez vyzeranych otvorov v doske? a potom kde bez problemov narezu otvory ci uz na drez alebo sporak, v hornbachu nerezu len na ich dosky? dakujem za odpoved
Odpovedať
1
2
@scorpionette - nevedela som o tom, ze IKEA vyrezava otvory do ich vlastnych dosiek :-o . Ale ak ano, tak by to podla mna nemal byt problem dat to dodatocne vyrezat, ak sa preukazes blockom. My sme sice nekupovali dosku v IKEA, lebo sme potrebovali ovela dlhsiu a nechceli sme nadpajat, ale otvory sme si vyrezali sami a skratit dosku sme si dali u stolara. Hornbach vyrezava otvory iba do dosiek kupovanych u nich. Takze odporucam skocit s doskou do stolarstva, kde ti otvory urcite bez problemov vyrezu.
Odpovedať
Profilova fotka
@scorpionette pokiaľ viem, v ikei dosky neskracujú ani nevyrezávajú otvory. dosku ti predajú takú aká je. my sme si otvory rezali sami aj skracovali dosku. ak na to ale nemáte potrebné nástroje, asi najlepšie bude zohnať nejakého stolára, tak ako radí evikg :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@ups @evikg obnovujem staru temu :-) ale chcem sa opytat kolko cca stoji vyrezanie otvoru na drez a varnu dosku u stolara? :-) v baumaxe vyrezavaju otvory (ale iba do dosiek kupenych u nich) za 6 eur ..dakujem
Odpovedať
@maribell - no, to netusim, kedze sme si otvor vyrezavali sami.
Odpovedať
@evikg a ake nastroje ste na to potrebovali? staci vrtacka a priamociara pila? .. :-)
Odpovedať
@maribell - ano, staci. treba kupit opacny list do tej pily (zubky su opacne)
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell my sme si to tiež sami. vŕtačka + priamočiara píla. bacha na vymeranie, my sme sa sekli a museli kupovať novú dosku :-D
Odpovedať
@maribell ja som si navrtal dieru par cm od vyznaceneho okraju a potom rezal priamociarou pilou. Ak nemas opacny list, tak staci dosku prevratit hore spodkom a rezat tak (tak som to robil ja). Hlavne 5x merat a raz rezat ;-)
Odpovedať
@ups :-D :-D @kkristian super vediet ze to zvladneme aj sami :-) a preco sa vlastne musi rezat opacne? =-)
Odpovedať
@maribell pretoze pri rezani klasickym listom do priamociarej pily je zospodu rez hladky, zuby smerom hore trhaju, odstiepil by sa ti dekor prac. dosky.
Odpovedať
AHOJTE MAM OTAZKU ..ti co mate prac.dosku z ikey ..nie laminatovu ale z masivu chcem sa oyptat je obojstranne zaoblena (zacistena) ..? chceli by sme tak kupit drevennu dosku na ostrov a preto musi mat zaoblene vsetky hrany .. byvame v trencine a preto chcem ist na istotu :-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell Ak myslis hrany, tie su zrazene na oboch stranach.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj lebo citala som ze ta doska je z drevotriesky len vrchnu vrstvu ma z masivu .. preto sa pytam ci tak ako pekne vyzera predna hrana ..ci tak vyzera aj zadna alebo je len typicky zrezana ako laminatova doska a je tam vidiet ta drevotrieska
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell moja je masiv komplet.
Odpovedať
@majkoj viem ze su tam aj komplet masivne ale nemaju zrovna tu farbu ktoru ja chcem ..ten maju iba v tej o ktorej pisem :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell ja ti nejak nerozumiem :) "ti co mate prac.dosku z ikey ..nie laminatovu ale z masivu" . Tak teda z masivu alebo nie z masivu :) , na aku sa teda pytas, daj link.
Odpovedať
@majkoj Maju dva druhy, jeden komplet masiv, druhy druh jadro drevotrieska a na tom vrstva masivu. Ta prva je tusim Hammarp a druha Karlby.
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell My sme kupovali bukovu z masivu a hrany boli zo vsetkych stran upravene.
Odpovedať
@majkoj http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... tak ako pise @moratibru .. :-) @miriem a kupovali ste celu z masivu? alebo zaklad drevotrieska alen povrch masiv?
Odpovedať
Profilova fotka
@maribell my mame vsetko masiv, nie je vnutri ziadna drevotrieska. Ale aj tie dosky, ktore maju vnutri dtd a su odyhovane drevom, tak maju opracovane vsetky hrany. Proste vobec zo ziadnej strany nevidno, ze je vnutri drevotrieska.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@miriem Chcem sa opytat, ci ste dosku impregnovali olejom? Ak ano aky a nelepi vam povrch? Lebo my sme kupili Karlby (IKEA) osetrili to ich olejom BEHANDLA a na vacsine miest doska lepi, pricom sme dodrzali vsetky instrukcie z navodu. Volali sme na reklamacne, vcera prisiel pracovnik od nich a vraj je to normalna vlastnost, lebo drevo nie rovnomerne nasiakave a lepit to bude, az kym sa to nezosucha. Doska tiez ale na niektorych miestach prepusta vodu, cca. po 10 min. vsiakne do dreva, najma na spojoch. Samozrejme, trvali sme na svojom, ze to tak nemoze byt. Dajte aj svoje skusenosti, dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@matoo nam sa nic nelepi, dolezite je prebytok odstranit. Spoje mam samozrejme presilikovane.
Odpovedať
@majkoj a je to KARLBY z IKEA? Ja som to spravil presne podla navodu - natriet, 10 min nechat, potom vyutierat dosucha, pockat cca. 4 hod. a dalsi nater. Celkom 3x natrete a tak akom som pisal - lepi a na mieste spojov dosticiek v dyhe to nasava vodu cca. po 10 min.
Odpovedať
Profilova fotka
@matoo lepila aj nam ale uz to muz parkrat prebrusil a zas naolejoval, takje to lepsie. Len je tonarocne na upravu, vidno tamvsetko co kvapne alebo ked pistavim mokry pohar. Druhy krat by som uz asi do masivu nesla, alebo kym mame male deti, lebo furt je od niecoho zapatlana a len chodim s handrou, aby mi flkaky nepoostavali.
Odpovedať
Profilova fotka
@matoo joj, to my sme urcite natietali viuac krat. Tie tri raz nestacili. My ju mame natretu aspon 7-8 krat. A pomedzi to jemne prebrusenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@matoo ja mam komplet masiv, ale myslim ze je to asi jedno. K tym spojom, ja som myslel spoje jednotlivych dosiek a teraz pozeram, ze ty mas na mysli tu dyhu...
Odpovedať
@majkoj Masiv alebo cca 5mm dyha je podla mna jedno. Spoje mam samozrejme presilikonovane, rovnako okolo drezu a varnej dosky. @miriem Prebrusit to ma tiez napadlo, ale kedze riesim reklamaciu, tak este chvilu pockam. Kolkokrat ste to brusili? Brusili ste aj po poslednom natere?
Odpovedať
Profilova fotka
@matoo po poslednom natere to manzel tusim len vysuchal cistou handrou, akoby to tak prelestil. My sme ale zo zaciatku spravili velku chybu, kupili sme Behandlu ale nie olej, omylom sme kupili vosk. A to bola cista katastrofa, to uplne lepilo, ked na to nieco frklo robili sa biele flaky... Tak muz kupil ciglinu, taky pliesok, vsetko to zoskrabal, normalne bruskou prebehol a potom zas napustil uz ale olejom. Stale to nie je podla mojich predstav, ale uz s tym asi nic nespravime. My spoj mame lepeny, diagonalny, robili nam ho chlapci z ikei, takze nemame tam silikon. Okolo rury a umyvadla ale mame.
Odpovedať
Profilova fotka
@miriem ano, na to si treba davat pozor pod nazvom BEHANDLA sa daju kupit 3 rozne veci :), tiez som sa skoro nachytal.
Odpovedať
@miriem My mame 100% BEHANDLU olej. Mne sa skor zda, ze ta doska mala rozdielnu vlhkost od skladovania a tym ten olej nerovomerne vsiakol a preto to lepi. Urcite pockam na vysledok, ci to vyreklamuju. Ak ano, tak kupim klasicku lamino dosku EGGER, s tou mam len dobre skusenosti. Ak nie, tak vyskusam prebrusit a natriet znovu, dakujem za radu. Este otazka? Medzitym ste to uz neimpregnovali? Lebo IKEA chlapik hovoril, ze to treba natierat cca 1-2 krat do roka podla stavu vyprchania oleja alebo osuchania povrchovej vrstvy...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?