Posuvné dvere medzi kuchyňou a obývačkou

Profilova fotka
Zdravím, chceli by sme posuvnými dverami riešiť oddelenie kuchyne a obývačky. Skôr nám ide o možnosť rýchleho "upratania" pri nečakanej návšteve, prípadne o zabezpečenie súkromia, ak príde niekomu návšteva a niekto iný sa bude chcieť najesť. Inak sa nám páči otvorený priestor. Šírka otvoru by bola cca 3 metre, predstavujem si dvere typu rolldor na koľajničkách, od stropu po zem, zložené z 3 častí, ktoré by boli z kuchynskej časti "nalepené" na metrovej priečke (je to nutné, lebo blízko plánujeme drez a potrebujeme dať obklad aj na tú stenu, aby sa nezafŕkali dvere pri každom pustení vody) Má niekto takto riešené dvere? Môžete mi poskytnúť fotky pre inšpiráciu? A hlavne, čo ma zaujíma, odkiaľ také dvere zohnať? Máte tip na výrobcu?
Odpovedať
NA taký veľký otvor by som použil skôr mobilnú stenu, než dvere: http://www.milt.cz/cs/akusticke-esper...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambinecko toto sme riesili mi medzi obyvackou a chodbou a toto riesenie som mala aj ja ako napad, ale vsade mi povedali ze to je staricky nemozne. Ak budete mat klasicku murovanu priecku tak do nej mozes dat puzdro alebo kolajnice na ktore sa budu dvere nasuvat. To je asi jedine ako by sa to dalo spravit tak aby ti to nepadlo na hlavu pri vacsom tlaku. Ale dlzka 3m je velka na jeden kus. Treba rovno asi konzultovat so stolarom.
Odpovedať
je to mozne ale len z vostiny,..
Odpovedať
@bambinecko v hlave držím aj ja taký návrh, do púzdra by sme potrebovali atyp. lebo my potrebujeme výšku 2400 mm, s takou výškou nevyrábajú púzdro. tak si to dáme spraviť bud na koľajničky - len také lanká alebo potom normálne do podlahy, čomu nie som moc naklonená. ale podobné niečo riešime aj my. len sa trošku bojím tej ceny:(. my to chceme rozdeliť na dve časti po 1200 mm, aby sa zasúvali za seba.
Odpovedať
@bambinecko http://www.hilkovic.sk/posuvne-dvere-... a čo tak takéto niečo ?
Odpovedať
Profilova fotka
@bambinecko Obávam sa, že toto všetko sú len plané špekulácie... Ak ide skutočne len o "upratanie" kvôli návšteve, tak si myslím, že rovnakú funkciu by splnil aj tzv. barový pultík, ktorý by znemožnil uvidieť, čo je na doske, či v umývadle. A nezmenšil by priestor. A organicky by doňho zapadol. Obávam sa, že si tu len niekto niečo zobral do hlavy a aj keby traktory padali, pôjde po tejto cestičke, ktorá nevedie nikam... Lebo ak by mala viesť, to by nemohli byť nejaké posúvačky zo vstavanej skrine... Alebo sa mýlim....?
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy to ma celkom zaujalo, len to "zalomenie" na konci by sme nemali ako urobiť, z jednej strany je kuchynská linka a dvere na terasu a na opačnej stene sú dvere do technickej miestnosti a roh, za ktorým je krb
Odpovedať
Profilova fotka
@alieeenka13 @mimikas riešenie by bolo aj puzdro, ale len z jednej strany a v ňom by museli byť dvoje dvere, a to už by bola veľmi široká diera. na druhej strane je krb. a zase deliť 3 metre na 4 časti, z čoho krajné budú stále uzavreté (puzdro), to nechcem, chcela by som to viac otvorené, aspoň tie 2 metre (čo sa mi tiež máli, ale viac sa asi nedá) prikladám obrázok, ako si to predstavujem a ako vyzerá projekt
Odpovedať
Profilova fotka
@andreasiskova3 áno, takéto niečo som myslela, máte skúsenosti s touto firmou?
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom váš príspevok nás nikam neposunul, každopádne ďakujem
Odpovedať
@bambinecko Tie koľajnice, v ktorých sa tie diely posúvajú sa dajú zaviesť aj kúsok vedľa, nemusí to byť len v osi steny. Na obrázku to síce nevidím, ale vedľa tých terasových dverí by sa die diely nezmestili? Ale taká stene nie je lacná záležitosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@bambinecko Nevadí... ;-) Chcete to - spravte to. Ja som Vám v dobrej viere ponúkol riešenie, ktoré by podľa mňa príjemnejšie , lacnejšie a vkusnejšie riešilo Váš problém. To, že Vás to nikam neposunulo, je Vaše subjektívne hodnotenie. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bambinecko jaj veru nie, škoda, ale veľmi sa mi páči také niečo , určite to bude krásne, ale zdá sa mi že som videla niečo podobné u bratanca, skúsim pozrieť ešte raz jeho album ( ale nie tu na MS) a prípadne sa ho opýtam odkiaľ to majú ;-)
Odpovedať
@bambinecko bojim sa, ze ti ostava uz len taketo riesenie:
Odpovedať
@bambinecko akú máte teraz navrhnutú šírku priečky medzi kuchynou a obývačkou pri terase? do 150 mm by sa nezmestili tie dvojité dvere? stránka eclisse je o ničom, žiadne rezy osadenia, na stránke jap píšu, že min. 175 mm, čo už je naozaj dosť. my ešte rozmýšľame nad zalamovacími sklenenými dverami, len sa bojím tej ceny a pohľadu môjho manžela ;).
Odpovedať
Profilova fotka
@alieeenka13 to je zatiaľ otvorená otázka, môžeme tam dať hocijakú priečku, skôr ide o to, že to podľa mňa bude blbo vyzerať+bude sa tam ukladať prach nepovysávateľný :) radšej by som sa tomu vyhla, ak sa bude dať
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser no nie som si istá, či si zo mňa robíš srandu, alebo to myslíš vážne :) ale teoreticky by to nemuselo až tak zle vyzerať, keby tie diely boli 1 m široké a zalamovali by sa tak, že 1 by zostal v rovine a 1 by šiel "za roh". žiaľ, tam sú už terasové dvere, takže by sa to nedalo
Odpovedať
Profilova fotka
@andreasiskova3 to by bolo super, bola by som veľmi vďačná :)
Odpovedať
Profilova fotka
@thodosy nie som si istá, či rozumiem, ale ak tie 2 diely nepôjdu ponad seba a nezostanú "nalepené" na priečke vedľa nich, nemáme ich kam dať, lebo hneď vedľa sú terasové dvere
Odpovedať
Ujovina na entu
Odpovedať
A čo japonské zásteny? http://www.mibask.sk/?p=zasteny
Odpovedať
@bambinecko my máme posúvne dvere riešené od firmy Zlomek, ale teraz pozerám na vstavané skrine a natrafila som u Hilkoviča na toto..vyzerá to dobre..http://www.hilkovic.sk/posuvne-dvere-a-steny/
Odpovedať
@bambinecko no tak som sa dozvedela že to majú také vertikálne žaluzie široké , takže asi nič pre vás. Z fotky čo som videla to vyzeralo ako niečo pevnejšie. Majú to z Ikei.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreasiskova3 boli sme sa pýtať v showroome u Hilkoviča a naša predstava je zrealizovateľná. my to budeme riešiť až niekedy na budúci rok, teraz nám šlo iba o priečku, v akej polohe ju dať urobiť. ale tešíme sa, že sa to dá :)
Odpovedať
@bambinecko tak super, že sa našlo riešenie :-)
Odpovedať
Delenie kuchyne s obývačkou. Obývačka je tiež vo farbe dverí/linky... Farby hnedasté nakolko zvysok interieru bol tvoreny v ,,japonskom duchu,,.
Odpovedať
Na druhej strane tento dom je len taky sezonny a 10 mesiacov v roku sa zije v inej krajine, mozno by to vacsine ludom vadilo vidiet kazdy den take tie satnikove dvere... tak ale aspon na ukazku, ze dat sa to da.
Odpovedať
Profilova fotka
to je pravda s tými šatníkovými dverami, ale oni ti ich vedia urobiť aj také "krajšie", matné bezpečnostné sklo, tapety, fototapety, predely..a hlavne, my ich chceme mať väčšinu času otvorené, takže vidieť bude len 1 časť z nich a to si myslím, že môže byť pekný doplnok obývačky @nesmiemzabudnut
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@silevrama budem rada, ak pošleš kontakt, síce asi tam chceme aj iné ako drevodekor, ale uvidíme podľa nacenenia :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?