Poraďte s rozmiestnením kuchyne...

Keďže je tu veľa šikovných ľudí s dobrými nápadmi prosím aj ja o pomoc pri zostavovaní kuchynskej linky. Podľa možností sa mi to podarilo zostaviť nejak takto. Čo by ste urobili inak? A neviem čo s digestorom, či ho dať do skrinky, alebo nechať komínový. Ďakujem za rady a názory. :-)
Odpovedať
my plánujeme niečo podobné, môžem sa opýtať na rozmery miestnosti?
Odpovedať
Ja by som ho asi skryl do skrinky - je to potom také hluché miesto okolo
Odpovedať
@anele22 3,7 x 2,3m
Odpovedať
to Vám robili v štúdiu? A ste si istá, že horné skrinky v rohu a dolné šuflíky v rohu sa budú dať otvárať? :-| Skrinku pod rúrou by som dala nižšiu, aby bola nižšie aj mikrovlnka, kvôli lepšiemu vkladaniu a vyberaniu proviantu. Neviem si dosť dobre predstaviť manipuláciu s plným tanierom polievky.
Odpovedať
ja by som dala viacej šuflíkových skriniek dole - bo je to viac praktické a digestor v skrinke vyžaduje menej údržby, netreba tak často z neho utierať prach - no to záleží od vkusu každého a nie som si istá či nebude problém pri otváraní horných skriniek v rohu a treba si dať pozor na výšku zásteny pod oknom aby nezavadzala batéria pri otváraní okna
Odpovedať
@nelimatej to som si robila sama, mw a rúra budú nižšie, zabudla som to upraviť na reálnu výšku ;-) , tie skrinky a šuflíky nejako dorieši stolár aby to bolo aj fungujúce, ale už som to takto videla, takže je to reálne.
Odpovedať
@matejto aj nad tým som uvažovala, ale nebude divné, keď bude jedna vyššie ako zvyšné dve? Nad plyn.varnou doskou by mal byť digestot 75cm, ostatne by boli potom moc vysoko.
Odpovedať
@evita277 skusil by som tam dat sirsiu skrinku s ,,vykrojom,, pre digestor....ako tu na fotke, predstav si, ze tie bocne a stredova skrinka su jeden kus. predpokladam, ze tam je priestor cca 1,2 m.
Odpovedať
@matejto ano je tam priestor 1,3m, chyba mi foto ;-)
Odpovedať
ja by som spravila tri vysoke (chladnicka, potravinova skrina a rura) kus miesta 900mm a potom zacat s pracovnou doskou a horne skrinky za oknom (tam kde je teraz digestor) a takyto digestor vynikne krasne nad ostrovcekom ktory by som troska potiahla dlhsi a dala nan indukcnu dosku k tomu :) pokial mozno je dobre sa rohovym veciam vyhnut zaberaju vela miesta na pomer ktory sa do nich da prehladne ulozit :) a su to najdrahsie kusy, kovania zvyknu pustat a pod.
Odpovedať
@evita277 tu:)
Odpovedať
@matejto a myslíš dať tú skrinku v celku? Lebo kúskovať na 40,60,30 by asi nebolo moc pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@debora_7 varnú dosku práve nechcem na ostrovček. A neviem ako myslíš tých 900mm.
Odpovedať
@evita277 - osobne som zastancom suflikov v spodnych skrinkach, K rohovemu rieseniu odporucam pozriet toto video od Blum : https://www.youtube.com/watch?v=3QZDN... . - Spodne skrinky na moj vkus vela uzkych rieseni. - 120cm skrinka pod umyvadlom naco bude sluzit? Volil by som skor variant 60 + vysuvny odpad. kos / odkvapkavac nad dalsou skrinkou. - Ak drez s odkvapkavacom riesil by som ho asi opacne, kedze by som chcel asi viac miesta okolo sporaku na pripravu a krajanie + da sa na odkvapkavac polozit horuci hrniec, je pravda ze ako pripravne miesto bude viac vyuzivany ostrovcek na druhej strane, ak pridame kanvicu na vodu a nejaky hriankovac k zasuvkam v rohu uz na pripravu vela miesta neostane. - s umyvackou riadu sa nerata?
Odpovedať
nie som sice kuchar, ale co by mi asi vadilo je ten rozkuskovany pracovny priestor na doske. Maly, podla mna nepouzitelny kusok je vedla sporaku pri stene, medzi sporakom a drezom je zase len maly kusok. Toto by som skusil zjednotit, aby bol jeden vacsi plac, kde si clovek moze dat veci s ktorymi pracuje a vari... ale ako som pisal, nie som kuchar, ale toto je moj postreh... mozno zeny mi to vyvratia, ze je to hlupost. A samozrejme neviem ako tie rozne skrinky. Dole je rozsirenie, ale hore...
Odpovedať
Umyvacku nechces? ten roh nieje dobre porieseny, stolar tam bude musiet nadstavit hluchy kus,inak tie supliky neotvoris. Ale da sa to. Kde je vychod na terasu? Barove sednie je uplna zbytocnost,kedze hned mas stol, za cenu tych stoliciek,by som si kupila viac suplikov, servo aspon na smetny kos. takto budu len zavadzat, budete ich presuvat pri vysavani,zmyvani nevidime ako je rieseny cely prietor, ci by nebolo lepsie dat ostrov do priestroru. Digestor by som tiez dala do skriniek,takto je to nejake divne. A tiez by som potiahla vysoke skrinky az ku stene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?