Poraďte najlepšie kuchynské spotrebiče

Ahojte, prosím poraďte najlepšie a najspoľahlivejšie kuchynské spotrebiče - vstavanú rúru, mikrovlnku, indukčnú varnú dosku, umývačku a digestor vstavaný do skrinky ( čo najmenej hlučný). Už som zúfalá, veeeľká ponuka, veľa značiek a neviem si vybrať. Poprosím značku a konkrétny typ spotrebičov. Poradíte vstavaný set rúra+mikrovlnka? Tiež hľadám veľkú vstavanú chladničku s mrazničkou. Ďakujem veľmi pekne za rady. :-)
Odpovedať
1
2
pls...
Odpovedať
Profilova fotka
Milion krat preberane na fore aj blogoch, vkuse dokola. Bosch, Siemens,Gorenje. Ak mas dost penazi tak Miele,Gaggenau. Kazdy ti poradi nieco ine. Niekomu vyhovuju aj Whirpool, Nardi, Beko.... Vyber si podla ceny, dizajnu, funkcii. A hlavne pozri forum.
Odpovedať
Dík za radu, ale píšem práve preto, že si neviem vybrať... a chcela som konkrétne typy, nielen značku...
Odpovedať
@motylik3 Tak aspoň upresni svoje požiadavky - cenový strop je dosť podstatný, plus napr. čo je pre teba u jednotlivých spotrebičov dôležité. Takto tu môžeš dostať toľko tipov na spotrebiče, že ti to aj tak nepomôže rozhodnúť sa ;-) A k niektorým spotrebičom sú tu dosť dobre rozbehnuté témy, napr. vo fóre o umývačkách sú veľmi ochotné baby :-) A určiť najlepšie a najspoľahlivejšie je ťažké, my máme napr. Miele, a servisované už boli 3ks, všetky ešte v záruke.
Odpovedať
Ahoj, cenový strop sa nedá upresniť, lebo jednotlivý konkrétny spotrebič vieš na internete kúpiť za veľmi rôzne ceny, niekedy je rozdiel aj sto eur a viac, zavisí od toho na akej stránke to kupuješ. Normálne priemerné ceny, stredná alebo trošku vyššia kategória. Nič najlacnejšie, ani najdrahšie. Napr. značky Elektrolux, Whirpool, Siemens, Bosch. Ide mi hlavne o to, aby ste mi napísali referencie ohľadom vecí, ktoré uvádza výrobca ako výhodu a vôbec to nie je pravda , alebo naopak, čo vy pri konkrétnom výrobku považujete za výhodu ;-)
Odpovedať
@motylik3 Ja sa ta nechcem nijako dotknúť, ale myslím, že je to vyššie napísané jasne ... Neexistuje žiadny TOP spotrebič, jeden konkretny model, atď ... Väčšina ľudí je spokojný s tým, čo má, a budú to ďalej odporúčať. Takisto žiadna značka, dokonca ani Miele neni nepokazitelná. Príspevok hore o tom hovorí ... Niekto má spotrebič Whirpool ktorý beží bez poruchy 7 rokov, a niekto má spotrebič Miele ktorý už bol počas záruky opravovaný = myslíš, že toto je teda nejaká záruka správnej a jednoznačnej odpovede ? Takisto s cenou rastú funkcie, a podobne ... Treba si definovať, čo od toho očakávaš. Vo finále to je ale vo veľa veľa prípadoch tak, že niekto si zaplatí za ultra veľa funkcií a vymožeností, ktoré potom vlastne ani nevyužíva ... Resp. využíva ich len chvíľu, kým ho to ako tak baví ... Proste drž sa osvedčených značiek, ktoré sú nejaký ten piatok na trhu, a vyberaj to, čo sa tebe dizajnovo páči, čo zvládnu tvoje financie, atd ...
Odpovedať
No veď práve o to mi ide, keď mi poradíte konkrétnejšie, tak už si môžem vyberať z vašich tipov, podľa funkcie, dizajnu, ceny, atď ... a tým sa môj výber zužuje... ;-)
Odpovedať
@motylik3 ked ti tu kazdy napise co ma doma tak ti to moc nepomoze s vyberom. Ty musis vediet co potrebujes. Budes tu mat 100 roznych typov a co z toho. Viem ti akurat odporucit Bosch, ja som spokojna, nic sa nekazi a pod. Konkretne modely si ale musis vybrat sama.
Odpovedať
Ja si práve myslím, že mi to pomôže, inak by som to od vás nežiadala...lebo poznáš to, každý výrobca chváli svoje...tak potom si vyber...
Odpovedať
@motylik3 Tak napr. u umývačky považujem za výhodu automatické otváranie dverí (na druhej strane práve ten elektrický zámok sa po cca roku pokazil :-p ) Ale stále je to pre mňa skvelá funkcia, pretože ju najčastejšie zapínam večer, predtým, než ideme spať. Nízka hlučnosť bola pre nás tiež dôležitá, pretože máme prepojenú kuchyňu s obývačkou. Niekto si pochvaľuje rýchly program, pre mňa až taký dôležitý nie je. Mikrovlnku máme staršiu, je schovaná v komore, Whirlpool, a stále funguje veľmi dobre. U rúry sú napr. na výber rôzne veľkosti, my sme uprednostnili čo najväčšiu, aby sa zmestil aj veľký pekáč s husou, morkou :-D Najčastejšie používam klasické horné-spodné pečenie, teplovzduch, gril, ale použila som už aj klimatické pečenie a prednastavené programy, aj vnútorný teplomer do mäsa - super veci, ale zatiaľ som ich využila len párkrát. Chladničku potrebujeme veľkú, takže máme mrazničku zvlášť. Varnú dosku máme indukčnú, tam nie je veľa čo navymýšľať, akurát funkcia booster a pohodlné ovládanie jednotlivých platní.
Odpovedať
Profilova fotka
@motylik3 Pozri moj fotoblog, bsetko co mam v kuchyni tam je aj s cenami. So vsetkym sme velmi spokojni. Doporucujem.
Odpovedať
iva71, madein1974 ďakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@iva71 A môžeš napísať konkrétny typ a značku rúry? Aj ja hľadám niečo väčšie... ;-)
Odpovedať
@motylik3 Ešte som zabudla, pre mňa bola u rúry dosť podstatná pyrolýza. Inak máme Miele, ale v podobnom objeme by som pokojne brala aj inú značku, Electrolux, Bosch, Siemens. Na stránke nay sa dajú celkom dobre vyselektovať aj podľa objemu, ceny, aj napr. energetickej náročnosti.
Odpovedať
OK, čo je to tá pyrolýza, načo slúži?
Odpovedať
@motylik3 Pri pyrolýze sa pri vysokej teplote spália všetky nečistoty, čo sa nazbierali na stenách rúry. Takže to podstatne uľahčuje jej čistenie.
Odpovedať
Jej, no vidíš, ako si mi pomohla, hneď som múdrejšia...to som nevedela... Ďakujem ;-)
Odpovedať
A nemáte niekto veľkú vstavanú chladničku kombinovanú s mrazničkou ? Mraznička nemusí byť veľká.
Odpovedať
Profilova fotka
@motylik3 Vsetky vstavane chladnicky su mensie ako tie klasicke. My sme to riesili tak ze sme dali dve...
Odpovedať
@motylik3 ja osobne by som nesla do vstavanej chladnicky alebo mraznicky. Ako uz spominal madelain tieto chladnicky su ovela mensie ako tie klasicke . A v porovnani s nevstavanou aj o dost drahsia. Zase na druhej strane to ukaze lepsie ako mat tam volne stojacu chladnicku. Nedavno sa u nas prerabalo a riesili sme takyto problem. Mali sme mraznicku a aj chladnicku volne stojacu a ani nie tak prilis stare. Nakoniec sme to vyriesili tak, ze sme ich zabudovali, kazda ma osobitnu skrinku a je do nej dana.
Odpovedať
@iva71 a naco je dobre automaticke otvorenie dvierok na mycke? Tiez zapinam noc, idem spat okolo polnoci,zapnem mycku rano vyberem. Nic mi nehrdzavie, robim to takto uz 18ty rok. Vytriedala som 4ro priborom,nehrdzavel ani jeden.
Odpovedať
@atlaska Ja som predtým vždy otvárala umývačku po ukončení programu, samozrejme, že v noci nie. Teraz to urobí sama. Riad je potom úplne suchý, pri predchádzajúcich umývačkách ostávali niektoré veci vlhké. Vadila mi tá vlhkosť, takto mi to vyhovuje viac, mám z toho lepší pocit. Písala som, čo vyhovuje mne, každý to máme nastavené inak ;-)
Odpovedať
@iva71 ja som sa len pytala koly comu je to dobre. Kamoka ma Miele a jej sa ani nevypne po domyti. Svieti kym nepridu z dovolenky ak ju zaplnu pred odchodom. Ale zasa susi jej uzasne.
Odpovedať
@atlaska Vidíš, toto ani nemám odsledované, ale je pravda, že display svieti pomerne dlho, a teraz ani neviem, či sa nakoniec vypne sám, väčšinou som rýchlejšia ;-) Inak umýva aj suší dobre, nemám žiadne výhrady. Ale značka ako taká u mňa celkovo stratila dosť bodov :-x
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrá voľba by bola bosch.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
- Dôležitým kritériom pri výbere spotrebiča by mala byť intenzita zvuku, ktorý vydáva. Pre kuchynské spotrebiče to platí dvojnásobne, pretože v kuchyni sa ľudia radi stretávajú, alebo ju mávajú spojenú s obývacou izbou. - Zníženie hlučnosti o obyčajné tri decibely v skutočnosti znamená zníženie intenzity hluku na polovicu. Majte to na pamäti, až budete vyberať nového pomocníka - napríklad špičkové umývačky už pri práci neprekračujú 40 dB. - Ak to len trochu ide, kúpte spotrebiče, ktoré aj veľkostne vyhovujú potrebám vašej domácnosti. Na jednu osobu by ste mali počítať približne s 50 až 70 litrami objemu chladničky a 20 litrami objemu mrazničky. - Štvorčlenná rodina teda potrebuje chladiacu časť veľkosti okolo 240 litrov a približne osemdesiatlitrovú mrazničku. Od troch ľudí vyššie by ste si rozhodne mali zaobstarať umývačku o šírke 60 cm a práčku aspoň na šesť kíl bielizne. - Kategórie A + už je napríklad u chladničiek či mrazničiek absolútnym štandardom, pýtajte sa po tých, ktoré majú označenie A + + alebo dokonca A + + +, ušetrí vám tretinu až polovicu nákladov v porovnaní s tým, koľko môžu ušetriť ostatné prístroje zaradené do kategórie A. - Úsporné spotrebiče pritom nájdete aj v kategóriách, kde by vás to možno nenapadlo. Vedeli ste, že šetriť energiou vie napríklad aj vysávač? Alebo varné kanvice, ktoré vám ohrejú vodu len na takú teplotu, ktorú potrebujete? Vybavujete novú kuchyňu alebo chcete kompletne obnoviť vybavenie existujúce? Zvážte najskôr, aký je váš životný štýl. Varíte radi pre rodinu i pre návštevy, a to za použitia čerstvých surovín? Kúpte špičkovú varnú dosku, doplňte ju napríklad lávovým grilom. - Ak sa s rodinou doma schádzate len na večeru, a to často studenú alebo pripravenú z polotovarov, kúpte radšej kvalitnú chladničku s mrazničkou, zatiaľ čo sporák môže byť z lacnejšej cenovej kategórie. Potrpíte si na výdatné raňajky? Možno by ste využili dobrý kávovar. Mimochodom, moderné spotrebiče natoľko uľahčujú prácu, že už pravdepodobne nebudete potrebovať obriu pracovnú dosku. - Kuchynské štúdia často ponúkajú ku kúpe hotové sety spotrebičov, na ktoré lákajú nízkou cenou. Snažte sa ponuke nepodľahnúť, pretože v ponuke často bývajú prístroje len priemerné alebo s vlastnosťami, ktoré nevyužijete, zatiaľ čo iné vám budú chýbať. - Navyše v takých štúdiách nemusíte dostať odpovede na všetky otázky týkajúce sa práve výberu spotrebičov, lepšie je preto obracať sa na špecializovaného predajcu. - Väčšina ľudí kupuje voľne stojace spotrebiče, pretože sú o niečo lacnejšie a navyše sa dajú bez problémov obmieňať, často zaujmú aj dizajnom. Ak však kuchyňu prerábate, zvážte kúpu zabudovaných, získate ucelený vzhľad a zároveň možnosť umiestniť prístroje oveľa variabilnejšie. - Príklad? Ak si kúpite varnú dosku nezávislú na rúre na pečenie, môžete ju na linke umiestniť v nižšej než obvyklej, ale ergonomickej výške 72 až 88 centimetrov alebo dokonca na samostatný ostrovček, kým rúru dáte inam aspoň meter nad zem, čo veľmi uľahčí jej obsluhu. - Aj keď nekupujete všetky spotrebiče od jedného výrobcu, zlaďte všetky buď do bielej, alebo do nerezovej farby. K dispozicii sú aj prístroje čierne alebo dokonca v originálnych žiarivých farbách, tam už ale buďte s farebnými kombináciami opatrnejší. Skúste začať napríklad farebnou varnou kanvicou. - Pri výbere vybavenia do kuchyne sa zaujímajte aj o to, nakoľko šetrne sa bude správať k potravinám. Výkonné moderné chladničky udržujú potraviny mnoho dní čerstvé ako v deň nákupu, mrazničky ich prípadne šetrne zamrazia, kým para používaná niektorými rúrami pri pečení pomáha zachovávať vitamíny počas prípravy jedla. - Moderné fritézy si vystačia s minimom oleja, rovnako ako grily. Na zdravie pomýšľajú výrobcovia u umývačiek, ktoré sú stále účinnejšie pri likvidácii baktérií.
Odpovedať
@motylik3 my sme na to podobne, momentalne riesime kuchynu a teda aj spotrebice...vcera sme kupili bosh chladnicko-mraznicku....manzelka sa zacita co vsetko dany spotrebic moze mat, vytiahne si to co v nom ona chce mat a podla toho hlada konkretny spotrebic, najde si na konkretny typ recenzia na nete a ak su pozitivne uz odo mna taha kreditku;-) a chladnicko marznicka bola teda BOSH KIV 34X20
Odpovedať
@rasto7764 Ďakujem pekne za odpoveď, no my sme toto riešili pred 2 rokmi... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@motylik3 a aku ruru si vybrala teda vlastne? :-) lebo ja to riesim teraz. zatial ma zaujala whirlpool akz 562 ix.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?