Poraďte, ako zariadiť malú kuchyňu s obývačkou

Neprerabali ste podobne miestnosti,kuchyna a obyvacka? Vlavo je obyvacka,vpravo kuchyna.Celkova dlzka 7,8m a sirka 4,40.V kuchyni na vzdialenejsej strane su nacrtnute okna,na blizsej dvere.Vstup je len z kuchyne.Planujeme zburat celu stenu medzi kuchynou a obyvackou.Povodne som chcela polovicu steny nechat,ale izby su dost male,takze asi zburame,aby ostal priestor vacsi.V obyvacke v dolnom rohu je komin nacrtnuty a okna su rozmery 2m.Chceli sme oboje okna vymenit za terasove,ale uvazujem,ci to bude dobre riesenie,lebo neviem ako to potom zariadit.A v kuchyni sme chceli dat este jedno okno na pravu stranu,aby bolo vidno do dvora na branku,ked niekto pride alebo proste,aby sme mali prehlad o pohybe pred domom.A najviac,co mi je luto,ze sa mi nezmesti do kuchyne ostrovcek,o ktorom snivam cely zivot :-( Vedeli by sme mi prosim niekto pomoct so zariadenim?mate napady,co kam umiestnit?
Odpovedať
@rybkal a neda sa ti otvoriť priestor že by si mala kuchyňu spojenú s obývačkou?
Odpovedať
@otik80 Budeme burat celu stenu medzi kuchynou a obyvackou a tym sa to otvori,no aj tak neviem ako to zariadit,aby bol priestor pekny,utulny a vzdusny.Bojim sa,ze sa tam nezmesti vela nabytku a tym padom to bude strohe a neutulne.Urcite bude nabytok svetly,nech nezatazi priestor,ale ako ho rozmiestnit,to neviem.
Odpovedať
@rybkal velke terasove okna urcite odporucam, bola by blbost nedavat ich len koli tomu ze nevies ako to zariadit. Co sa tyka zariadenia, tazko radit, to musite vediet vy - aku velku kuchynu potrebujete, ci budu pre jedálenskom stole 2 alebo 6 ti ludia, ci Vam v obyvacke staci sedacka a stolik alebo mate aj velku kniznicu, ci mate vela izbových rastlin atd...to sa fakt neda takto Ved si to nahod do http://www.floorpad.com/ - je to aj v slovencine, zakresli okna, dvere a zariaduj nabytkom, da sa priblizne upravit - velkost nabytku podla reálneho nabytku co mate/chcete, mas tam ponuku aj na kvety, dekoracie, kuchynu a pod. Je tam aj 3D pohlad pre lepsiu predstavu Presnejsi (aj ked zlozitejsi) je sketch up, tam si mozes dat aj katalogovy nabytok z Ikea, vacsia ponuka vsetkeho vratane dekoracii, linky atd Ked si stara skola nakresli podorys na kockovany papier - kocka bude m2, vystrihni si makety nabytku a posuvaj. Alebo ked bude stena dole vezmi kriedu a nacmaraj na zem
Odpovedať
Inac mame velmi podobny rozmer kuchyno obyvacky ako vy, 7,5 x 4,6, akurát je tam este velka pec 2,6 x 1,3 m a terasove dvere z ktorých je nakoniec vchod, cize je tam dole polica na topánky, nad tym nejake vesiaky. Doma v PC mam viac rozmiestneni, ale nasla som jeden z prvých navrhov, pre predstavu. Ostalo to podobne, kuchyna pri stene, stol v strede, obyvacka na kraji, pri stene mame kniznicu a pre kuchyni v buducnosti bude kredenc Miestom sme setrili, napríklad kuchyna ma spolu cca 2,5 m na dlzku a v tom uz je aj vstavana ladnicka a spajza. Je ale sirsia, 90 cm namiesto beznych 70 takze miesto tam je dostatocne. Sedacku dodnes nemame, a ked bude bude skor take dvojkreslo,..ono celkovo nam na zariadenie neostalo nic, takze sa zariadilo z toho co bolo
Odpovedať
veľmi dobrý nákres, takto by som to taky robil.
Odpovedať
@rybkal ved to mas paradny priestor. Nad cim rozmyslas? Ostrov by som nechcela ani zadarmo. Zavadzal by mi. Obchadzat ho. Zbytocnost. Terasove okno si daj aspon jedno. Asi z kuchyne. Ja by som ani celu stenu neburala. Iba polovicu. Na druhu polovicu zavesene zasuvacie dvere. Na webe mas tolko inspiracii na zariadenie. Googli.
Odpovedať
@evica01 mne ostrov nebude zavadzat.aj teraz v byte mam stol pri linke a vsetko tam odkladam pri vareni.mne to takto vyhovuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?