Podsvietenie pracovnej kuchynskej linky

Ako ste riesili podsvietenie kuchynskej linky- pracovnej dosky? Videla som aj nejake led pasy, ale zda sa mi to zbytocne narocne prevedenie. Treba k tomu samostatnu skrinku, frezovanie drazok a miesto na trafo. Mate to niekto takto? Alebo nieco lepsie? Dakujem.
Odpovedať
@irise Záleží od situácie. Ja mám prívod nad linkou, trafo je položené hore na linke a káble sú vedené medzi skrinkou a stenou dole. Pod skrinkou je uchytená hliníková lišta a v nej LED pásik. Netreba ju frézovať do linky. Nič nie je vidno, len svetlo. NA spodku skrinky je krycia lišta.
Odpovedať
@chrobak7 Da sa tam okolo toho svetla cistit? Nie je to nejake problematicke? A ako sa cistia tie pasiky?
Odpovedať
@irise utres handrou, mavas zasvinene spodky vrchnych skriniek?
Odpovedať
@sysell, no istotne, obcas z mixera nieco frkne...
Odpovedať
@irise pred mesiacom sme prerábali kuchyňu aj linku a dala som namontovať na spodok skrinky cca 7-10 cm od zásteny - obkladačiek LED osvetlenie dĺ. 1,20 m niečo obdobné http://svietidla-lacno.sk/led-osvetle... Napojené je priamo na el. drôty (vyvedené sú medzi spodnou skrinkou a škárou medzi obkladačkami, bez trafa ( v tejto dĺžke ) za tuším 26 €. zapína sa priamo na svietidle.
Odpovedať
@irise led pásy sú super riešením, čo sa týka osvetlenia. Osobne nevidím na tom nič komplikované. A myslím, že nič nedokáže tak dobre posvietiť na linku ako takéto svetlo a celkom je to aj finančne v pohode riešenie. Neviem si predstaviť dávať tam niečo iné.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame led pasy, montaznici nam to sice urobili blbo, lebo trafo nam dali do skrinky na policku, tak manzel to prerobil a dal trafo na skrinku, vypinac mame bezdotykovy
Odpovedať
@igiro ..prečo by tam nemohlo ísť niečo iné ako LED??? Ja tam mám 90cm svietidlo s neónovou trubicou a spokojnosť ;-) Mám tam umiestnené pohybové čidlo a odpadlo mi zapínanie-vypínanie svetla ;-) LED mám rád ale zatiaľ pod linkou iné svetlo ako je na obrázku, nebudem tak skoro meniť 8-)
Odpovedať
@technik007 nikde som nenapísal, že nemôže tam ísť niečo iné. Ja si tam neviem niečo iné predstaviť. Led sa mi zdá v takomto prípade ako veľmi vhodná voľba. Ale tak každý sme iný. Na pohyb by som takéto svetlo už neriešil, nemám rád tieto svetlá na čidlá. Svietia aj keď nemusia.
Odpovedať
@igiro ..."Svietia aj keď nemusia." Kedy svietia keď nemusia???? Vieš mi to vysvetliť??? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
My to máme poriešené tak ako technik akurát, že nemáme pohybové snímače. Len my máme dlhšiu linku takže máme hneď dve vedľa seba. Inak nevravím, že tie pohybové snímače sú zlý nápad ale my ich napríklad nemávame zapnuté zakaždým. Niekedy nám stačí aj obyčajné svetlo, napríklad počas dňa takže vtedy by mi asi vadilo keby mi to svieti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?