Podlaha v kuchyni - prepojenie s obyvackou

Ahojte, prosim vas poradte. V dome budeme mat kuchynu spojenu s obyvackou. Mame podlahove kurenie a v obyvacke chceme plavacku. A nevieme sa rozhodnut co do kuchyne. Mne sa prilis nepaci prepajat plavacku a dlazbu. Ale zas neviem ake je to mat v kuchyni plavacku z hladiska praktickosti?! Prosim vas mate niekto v kuchyni plavacku, vase skusenosti. Pripadne ak mate niekto prepojenu plavacku s dlazbou mozem poprosit foto? Dakujem :)
Odpovedať
Asi myslis laminatovu podlahu, daj si do vyhladavaca laminat v kuchyni a vyhodi ti temy.
Odpovedať
V prenajatom byte mame kombinaciu plavacka a dlazba a mne sa to nepaci. Skusim aj odfotit ak nezabudnem. Navyse sa to v tom spoji odlamuje a vyzera to zle. Ale to je mozno len nekvalitna praca. Svokra ma plavacku v kuchyni a ziaden problem, vyzera to super. Ak robi nieco pricom hrozi nejake vacsie vyprsknutie vody, da si tam maly kobercek.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednocho daavam laminatovu ,mala som 13 rokov v starom byte a ziaden problem nebol.
Odpovedať
Daj si laminátovú podlahu. Tá v dnešnej dobe spĺňa všetky kvalitatívne požiadavky aj pre prostredie kde je vyššia pravdepodobnosť nehody s vodou :-) Ja mám v kuchyni v byte plávajúcu ako všade a keď sa vyleje voda len to zotriem a predpokladám,že nikto vodu nenechá dlho vyliatu a urobí to isté. Skôr by som ale riešil akú podlahu do takýchto miestností z pohľadu zaťaženia :-| Sú to predsa miestnosti kde sa človek najčastejšie pohybuje. Inak ja mám obyčajnú z Baumaxu a drží tiež už pár rokov a bez problému.
Odpovedať
Ja mam v byte laminat aj aj a prave zajtra ideme robit podlahu do domu a opat idem davat plavacku aj aj. Nie je s tym absolutne ziadny problem. Akurat ja premyslam, ci ju polozit tak, aby spoj medzi kuchynou a obyvackou vobec nebol, ale to spravit klasicky so spojom. Ja som zastanca dlazby len na chodbe a kupelni + wc.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme tiež v byte plávaciu a do domu neuvažujem o ničom inom. Je to príjemné mať pod nohami niečo teplejšie ako je dlažba a ak budeš mať malé deti, alebo ak už máš tak je to veľká výhoda. Lebo deti sa najviac motajú v kuchyni pod nohami a nikdy som sa nemusela báť ked sedeli pri mne na dlážke, že by im bola zima
Odpovedať
Dakujem za rady :) my mame na byte plavacku - laminatku a len popod kuchynsku linku dlazbu. Ale na chalupu zvazujem ci to opat tak riesit ze popod linku dlazbu alebo plavacku aj tam ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pechovca daj si vynilovú podlahu a budeš spokojná
Odpovedať
Nedavno som niekde videla quickstep, co vyzeral bozsky. Dekor drevo aky len chces, a udajne vydrz ako dlazba. Planujem tym jedneho dna nahradit laminat, ktory dal developer do celho bytu v movostavbe, vratane kupelni. Pozrela som na sieti, existuje toho nejako vela, takze sa treba v tom povrtat.
Odpovedať
My mame vinylovu podlahu v obyvackokuchyni a nema to chybu. Teta teraz z kuchyne vyhodila dlazbu a tiez tam dala vinyl, velmi si pochvaluje. Odolne proti vode je to rovnako ako dlazba, ale nie je to studene a mozete mat dekory dreva od vymyslu sveta. V obyvacke sa da chodit naboso a tiez tam ten vinyl vyzera dobre.
Odpovedať
my mame dlazbu v obyvackouchyni a na vsetkuch chodbach, dlazbu ti rychlejsie vyhreje podlahove kurenie ako laminat, a je praktickejsia
Odpovedať
@skydragon o prakticne sa da polemizovat, ale mas pravdu vyhreje rychlejsie asi o dve hodiny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
máme spojenu obyvacku a kuchynu.. máme plávacku.. ziaden problem to podla mna neni..ak sa nieco rozleje tak sa to utrie a hotovo.. v info o podlahe bolo nieco take ze do 15 min treba poutierat.. tak ci onak by clovek asi nechodil okolo dacoho rozliateho keby má dlazbu.. .. su plavacky aj do kúpelne.. ked je podlaha tepla isto je lepsie na dlazbe.. ale zasa ked neni lepsie je na laminatovej podlahe.. to prerusenie plavajucej by bolo hrozné...dáky cas som stravil aj v dome kde bola dlazba v týchto miestnostiach.. bolo to tam také "chladnejsie" menej útulné.. ale to uz je asi len o pocitoch kazdého z nás..
Odpovedať
Profilova fotka
tiez ideme dat do obyvacko-kuchyne plavacku, v byte mame lacnu plavacku v kuchyni a absolutne ziadny problem.
Odpovedať
My sme dali plávačku s dlažbou. Soklové lišty sme potiahli cez obe. Akurát prechodová lišta ohraničuje prechod medzi plávačkou a dlažbou. Vyberala som taký dekor dlažby, aby som dopasovala k plávačke. Fotku mám len takúto, trochu na spodnej časti vidno ten prechod
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava takto nejako mne sa to paci a osobne si myslim ze mat plavacku v kuchyni je dost neprakticke
Odpovedať
@palkop práve preto, že sa mi to zdá tiež nepraktické sme to takto zvolili.
Odpovedať
Profilova fotka
vyzera to zaujimavo
Odpovedať
@pechovca ako píšu predo mnou vinyl,dlažbu jedine do garáže na terasu,technickej,naši mladí stavajú a do kúpeľne miesto obkladačiek bude vinyl,ktorý bude v celom dome,myslím,že rovnaký dekor,sľubujem keď bude hotová kúpeľka pridám foto,vinyl drží dobre teplo,je akoby tichší teda tlmí zvuk,na podlahové kúrenie ako stvorený,mne sa páči ked v dome nie sú prahy a je to všetko v kuse a nie nejaké prechody,ale to už je na každom ako sa rozhodne,kuk na stránku o podlahach.sk
Odpovedať
Tiež mám "plávačku" resp. laminátku aj v kuchyni a žiadny problém. Nechápem, čo je na tom nepraktické, toto nech mi niekto vysvetlí :)
Odpovedať
Keď už je takáto téma. Ako sa rieši prechod kuchyňa/obývačka ak by bola v kuchyni dlažba a v obývačke drevenná podlaha krúbky 10-14mm? ako sa rieši tento schod? Nejak sa tá časť s dlažbou nadvihne samonivelačnou vrstvou?
Odpovedať
@kajo873 ked je spojená kuch-obyvačka aký má význam,respektíve prečo dlažba kuch,a obyv.podlaha?Do kuchyne môže ísť aj podlaha,ale určená do kuchyne, nie nejaká za 3 e m2.
Odpovedať
@lubk0 to sa tu omiela donekonecna - predsa vytecie ti mycka a znicis podlahu. tak si davaju radsej najhorsie riesenie dlazbu - listu - plavacku. Ze vytecie mycka /teda praskne trubka,lebo mycky maju aquastop/ je minimalna a poistka vsetko isti,ale tak co uz.....
Odpovedať
@atlaska @marta2610 To nie je len o umývačke. Rozleje sa niečo na zem. Pohár, ja neviem rôzne nehody sa stanú v kuchyni nie len umývačka.... Zatečie pod linku a vybavené. U našich sa to stalo a plávačka sa napučala. Takisto v kuchyni sa najviac podlaha umýva lebo tam je pri varení pečení najväčší bordel a tá podlaha tam dostáva najviac... Dlažbu umyješ a vybavené. A prečo najhoršie riešenie? Prečo to je najhoršie?
Odpovedať
@kajo873 Ja neviem, ty keď doma niečo rozleješ na dlažbu, tak to tam necháš aspoň pol hodinku a potom to utrieš ? Ja ak niečo vylejem, tak to utriem hneď, príde mi to logické a robil by som to tak, nech by som mal podlahu akéhokoľvek "typu" ... Rozlial som už nespočet krát a podlahe absolútne nič neni ... A nikdy sa mi nepodarilo vyliať X litrov vody aby mi to pozatekalo neviem kam ... Pod sokel toho zatečia aj tak nula nula prd ... Práve umývanie podlahy vidím ako výhodu pri parketách. Žiadne špáry, žiadne prechodové lišty, jedna rovná homogénna zem ktorá sa umýva fakt že ľahko. Navyše pri spojení obývačky - kuchyne sa ešte nestalo, že by som "mop" vyťahoval len na umytie kuchynského kúta, umyje sa už celá miestnosť ... Ja osobne nemám ani rád prechodové lišty, keby som nemusel, nie sú nikde :) Inak otázka, ako vyzerá taká špárovka na dlažbe v kuchyni, ak už za pár rokov schytala zopár zásahov napríklad od oleja, mastnoty alebo nejakej dobrej rajčinovej omáčky ? :)
Odpovedať
@lubk0 Tak vidím to u svokrovcov. Majú plávačku už zodratú čo svokra po každom varení drhne podlahu a len v kuchynskom kúte. A nevravel som že keď vylejem tak to tam nechám. Ale s tou špárovkou to je dobrý argument... palec hore :-) Ako sú odolné tie drevenné podlahy napríklad od saxo parket. Kartáčovaná olejovaná ako bude vyzerať v kuchyni po rokoch?
Odpovedať
@kajo873 a co ked sa vyleje? utrem. dlazba ked sa vystrbi neopravis ju, pohar na dreve ci laminate sa vacsinou ani nerozbije /neratam tenke sklo,napr.vinovy fukany pohar/ na dlazbe 100%. Najhorsie myslim dizajnovo ,este tu nik ennapisal ako velmi sa mu paci ina podlaha v kuchyni a ina v casti obyvacky a hlavne prechodova lista,kde sa vselico zachytava a o krase a cistote spar ani nevravim. Mame drevo, mali sme laminat a aj dlazbu - tu sme velmi rychlo zakryli laminatom. mmch v obyvacke kde je laminat sa nikomu nic nikdy nevyleje? kolko vody sa musi vyliat abyzatiekla popod sokel? ved tam je tesnenie.
Odpovedať
my mame "plavacku", nechcela som dlazbu a ma to aj malinku vyhodu. KEd ti spadne tanier alebo pohar, tak sa nerozleti na marne kusky ako na dlazbe. Aj v byte predtym sme mali lacnu plavacku v kuchyni a ani po 10 rokoch nebolo na plavacke nieco vidno. A to bola fakt lacna. JA by som sa toho nebala.
Odpovedať
@kajo873 Tak keď vyleješ a utrieš to, tak nemá šancu nič napučať ... To by tam tá voda naozaj musela stáť ... U mňa sú parkety ovela viac zaťažované v chodbé, hlavne teda v zimnom obdobý a opäť, nič "nepučí" ... U svokrovcov by som skorej odporúčal, aby na varenie vyžívali kuchynskú dosku a nepracovali na podlahe :) Jedlo pripravujem v kuchyni skoro každý deň, nehovorím, že sem tam niečo nespadne, ale to predsa nebude šúrovať podlahu po každom umývaní :) Neviem ako sú ktoré odolné, ja mám úplne lacnú laminátku za Hornbachu, neišiel som na cenu, ale veľmi dlho som hladal taký dekor a inde som ho nenašiel ... Je tam už cez 3 roky a nemá najmenší náznak akéhokoľvek poškodenia ... U bývalej mali takto parkety viac ako 7 rokov a tiež bez problémov :) Vlastne, má to takto veľa ľudí a ja osobne som problém nevidel u nikoho ... PS: Známy zrenovoval parkety v celom byte nalepovacím 2mm vynilom :) Okrem toho, že to bolo úplne jednoduché, to vyzerá a je na pocit super ... Na dlažbu sa vynil priamo dať nemohol ...
Odpovedať
mam tu najlacnejsiu plavacku (7, bledy buk) v kuchyni 15r. v poslednej dobe chytam chut ju vymenit aj to skor z vymyslu ako z nutnosti. To je snad dobra zivotnost, nie?:)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?