Podlaha alebo dlažba ? do obyvačky s kuchyňou ? alebo kombinacia

ako ste riešili spoločnu obyvačku s kuchyňou čo odporučate dlažbu alebo podlahu skôr by som brala podlahu lenže zase v kuchyni je to prakticke ? :)
Odpovedať
1
2
V starom byte aj v novom dome to riesime laminatom, nikdy som s tym nemal problem. Ked sa nieco rozleje, staci to hned utriet.
Odpovedať
@petinka1761 ja budem mať všade podlahy, mám aj psy takže pre mňa je to lepšie, nič nie je doškrabané a psy sa aj schladia ak je teplo
Odpovedať
@petinka1761 ,,dlažbu alebo podlahu " Že by tam bolo lepšie dať strop?
Odpovedať
@petinka1761 ja budem mať všade dlažbu. Nevedeli sme nijako rozumne rozdeliť obyvačku s kuchyňou aby som tam mohla dať plavajucu podlahu tak sme sa rozhodli pre dlažbu.
Odpovedať
@en_em veď to najhoršie sa je rohodnut ja asi dam tu podlahu, dlažba dosť chladi a to ja nemusim :)
Odpovedať
@petinka1761 dlazbu by som v obyvacke zniesol iba v pripade, ze by som zil v celorocne teplej krajine kde by som sa ani nevyzuval...v prechodnych obdobiach je studena a na chodzu bosymi nohami velmi tvrda...u nas dlazba bude len v predsieni kvoli mechanickej odolnosti a wcku, do ktoreho sa vstupuje z predsiene (ked tam pojdem obuty zvonku), dokonca ani v kupelni ju nechcem...za mna dlazba ani nahodou a nieje to len o pocite, svokra ju ma v celom dome...a uz ju ma aj na 2 miestach poskodenu od padu tvrdeho predmetu (deti) a vymenit ju uz nevymeni...
Odpovedať
@petinka1761 podlaha je isto lepsia varianta, no rozhodnut sa musis sama.
Odpovedať
Tiez sme to dlho riesili, nakoniec sme sa rozhodli investovat do kvalitnej vodeodolnej podlahy. Tiez sa mi nepacil ten prechod a bola som zasadne proti dlazbe v obyvacke.
Odpovedať
Podlaha, samozrejme vodeodolná.
Odpovedať
@marek_norway ja mam opacny nazor, ale je moj :-) Dlazbu bez problemov kusovo vymenis. Narezes vadny kus okolo skarovania aby sa neporusili okolite, vypacis ju, odstranis lepidlo a nalepis na jej miesto nahradnu. Koli tomu sa vzdy nechava par nahradnych kusov. Povedal by som ze jednoduchsia vymena ako u dalsich systemov, kde do seba zapadaju a musis ich rozoberat postupne, nedajboze ked su lepene o seba ci podklad.
Odpovedať
@marek_norway som tiež za ten nazor dlažba je studena a netopi sa cely rok aby som mohla povedať ze bude tepla
Odpovedať
My dávame dlažbu všade okrem izieb. Svagrina mala dlazbu a bolo to úplne v pohode.. V zime bolo teplo a v leto sa da chladiť aj od dlažby. Do izieb davame kompozitnu podlahu
Odpovedať
Článok sa načítava...
My dáme plávačku quick step. Je veľmi drahá ale vraj by mala byť vodeodolna - voda tam má vydržať 48 hodín.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som isiel do kombinacie, aj jedno aj druhe, podla mna v kuchyni ma byt dlazba, aspon ja som tak zvyknuty. Akoze pocul som, ze to ma nevyhody, ze napriklad ked ti nieco padne, ze sa odstiepi z dlazby alebo tak, ale este som sa s tym osobne nestretol, takze to neriesim ;-)
Odpovedať
Tiež sme išli do vodeodolného laminátu ... Dlažba je v chodbe, wckach, kupelni a špajzi ...
Odpovedať
@lubk0 a kde ste ho kupovali ?
Odpovedať
V kamennej predajni v Trnave (KANAPY Interiér) ... Značka bola nemecká WINEO.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 toto je podla mna dobre riesenie a tiez suhlasim s tym, ze je dobre mat v kupelni a na chodbe dlazbu, v kuchyni to neni az taky problem, ked tam nie je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petinka1761 Tiez som nad tymto dlho polemizoval nakoniec vyhrala dlazba a mam ju vsade, nelutujem vobec, nieco sa vyleje alebo psy sa napiju a pada im voda z huby nemusim hned utekat lebo to nema do coho vsiaknut a nema sa co odut, my nieco vylejeme tak sa to vytrie a umyje.
Odpovedať
Profilova fotka
ak mate podlahove kurenie, tak v zime ta dlazba urcite nebude studena. Praktickejsia je dlazba. V izbach mam plavajucu quick step takmer 15r, tiez mala byt vodeodolna, spoje mali drzat lepsie a nerozchadzat sa, montovala ju firma odporucana predajcom a na niektorych miestach uz je vidiet medzery medzi jednotllivymi kusmi, ktore tam predtym neboli. Hlavne na zatazovanych miestach, napr. vo dverach a aj pod nabytkom. Do kuchyne by som si nedala ani neviem aku drahu plavacku. S dlazbou k kychynis som spokojna aj na byte aj na chalupkee. Je to tvoja kuchyna a zit tam budes ty, nakoniec sa rozhodnes ako sa tebe paci, pisem len skusenost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto je dnes už iba otázka osobnej preferencie. Plávajúca podlaha aj dlažba dnes už nie je problém v žiadnej miestnosti. My máme plávajúcu podlahu v obytnej časti aj kuchyni a nemáme problémy s vlhkosťou ale suchom takže sa nám trochu "zbehla". Je to ale aj tak trochu tým, že je to dosť veľká plocha.
Odpovedať
@petinka1761 riesim to jednoducho, chcem to spravit raz a poriadne, takze tam davam gresovu 10mm dlazbu 120x60cm. Do nocnej casti davam taktiez gres ale v dekore a texture dreva 120x20cm. A do smrti pokoj!
Odpovedať
No toto sme dlho riešili a ideme dávať vinyl dúfam že to bude dobrá voľba 🤷‍♀️
Odpovedať
@endusko dufaj dalej, ja som o svojom grese presvedceny ;-)
Odpovedať
@petinka1761 v kuchynskej časti máme dlažbu, v obývačke plávajúcu podlahu.
Odpovedať
@petinka1761 skúste vylúčiť obe moznosti. Dajte kompozit videodolna s doživotnou zárukou.
Odpovedať
rozhodnute kde bude kuchynská linka dame dlažbu a ostatne podlaha :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petinka1761 vidis, tak nakoniec ste sa aj tak sami rozhodli. ale dobre rozhodnutie, tak by to malo byt, ze v kuchyni by mala byt dlazba :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petinka1761 tiež si myslím, že pri kuchynskej linke je lepšie mať dlažbu, aj keď sa niečo vyleje ;-)
Odpovedať
@petinka1761 dajte si co chcete. Aj tak Vás nikto nepresvedcí o opaku. A kazdý preferuje len to, s cím ma skusenost. My sme mali v byte 10 rokov drevenú podlahu aj v kuchyni a pri linke a dali sme aj do domu. Nebol ziaden problem a verim, ze ani nebude. Za nás patrí dlazba len do zádveria a technickej, prípadne kupelne, hoc aj tam by som si ju vedel predstavit nahradit.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?