Podľa čoho vyberať chladničku s mrazničkou?

Prave vyberame kombinovanu chladnicku s mraznickou a chcela by som vediet, podla coho ste vyberali vy "tu pravu". Co by urcite mala mat a comu sa treba vyhnut. Momentalne vyberame medzi Electrolux, Whirlpool a Liebherr. Parametre maju skoro rovnake. Mate s tymito znackami nejake skusenosti?
Odpovedať
1
2
7
Liebherr je top, WH nekupuj, sú hlučné (aspoň čo som čítala skúsenosti ľudí).
Odpovedať
Profilova fotka
stolverka to snad nie je mozne toto, zase musim suhlasit, mame kombi liebherr a nedam na nu dopustit ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si prave pred chvilkou objednala Electrolux
Odpovedať
Profilova fotka
whirpool ma moja babka a radsej by som volila inu. splna svoju funkciu dokonale,ale je naozaj dost hlucna. a tazko sa otvaraju dvere na chladnicke,ale to bude asi len ojedinely problem. :-D :-p my mame calex a sme spokojni. :-)
Odpovedať
Svokrovci maju tiez whirlpool, a ona vydava uplne ludske zvuky. Niekedy si myslime, ze sa maly zobudila zamrnkal :-D
Odpovedať
ale inak splna svoju fuknciu. na to, ze sa s nou naraba dost nesetrne, este dost dobre drzi ;-)
Odpovedať
my sme vyberali nedavno.a nemate pravdu.whirlpool su najtihsie.maju 38 dB.kdezto vacsina ostatnych az 40 42 dB. mama si kupila liebher a hned ju museli reklamovat. no a ja som potrebovala tichu tak som si kupila whirlpool so siestym zmyslom a je super ticha.ziadne zvuky....
Odpovedať
ella, tak to si výnimka, aj čo sa Wh aj Lieb.
Odpovedať
Profilova fotka
moje Electrolux ma taky v papirech 38db
Odpovedať
Profilova fotka
podobna tema: http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
dakujem za odpovede, tak sme sa rozhodli pre Liebherr - dnes nam ju dovezu, neskor pridam vlastne hodnotenie,vsetci predajcovia nam ju odporucali, jedinou nevyhodou je, ze nevyzera tak moderne ako ine znacky, inak len same vyhody: velky vyuzitelny priestor, 2termostaty, ventilator, vdaka prepracovanej rucke sa lahko otvara, ... na Electrolux nam vsade povedali, ze je to fajn volba, ale 2termostaty u nich nema ziadna z tych lacnejsich, teda do 25.000, rovnako sme v tej lacnejsej rade postradali ventilator na Whirlpool nam povedali, ze to nie je velmi dobra volba, kvalitne su slabsie a su privelmi robustne, chladnicka rovnakych vonkajsich rozmerov od inej znacky ma ovela viac vyuzitelneho priestoru - dovod? vraj maju zle izolacie, preto musia byt hrubsie aby mohli mat rovanku energeticku triedu - ale inak su dizajnovo velmi pekne, tiez maju ventilator a 2termostaty sustredovali sme sa na 2kompresory, objem nad 245l chladnicka + 90l mraznicka, A+, hlucnost do 40db boli sme upozorneni, ze vyrobcovia vo vseobecnosti prestavaju vyrabat 2kompresorove a mame sa radsej zamerat na 2termostaty a tiez, ze je vlastne jendo, ktoru znacku kupime, lebo dnes sa vsetky vyrabaju s zivotnostou 10 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
asi jako kazdy spotrebic, vic nez 5-7 let od nej necekam, mezitjm stejne budou nove technologie atd
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
cokobene - my sme ani nie pred mesiacom kupili Electrolux - nerezovu, chladnicka-285l, mraznicka-92l, 2 kompresory - na com som ja trvala, energ. trieda A+, hlucnost 40dB a nestala ani 20 tisic...sice som sa nahladala, ale objavila som.
Odpovedať
to ragazzina: mala si stastie, to je presne ta, ktoru sme my chceli asi, ibaze uz je vypredana, posledny kus sme nasli v jednej predajni v BA a bol poskodeny lebo bol vystaveny, povedali, ze nam ju vedia este objdenat v nereze ale len za to ze je nerezova sme odmietli priplatit 6tis.
Odpovedať
Profilova fotka
to cokobebe - no priznam sa, ze bol problem ju najst v beznych obchodoch a aj tak sme ju nakoniec objednavali cez internet, lebo vysla este lacnejsie ako normalne, mali sme sice malu dusicku, ale dosla rychlo, bolo to bez problemov.
Odpovedať
s kristi suhlasim dnes sa dava doraz na kvantum a nie na kvalitu , je jedno co si kupite ak pozerate na kvalitu. Ine nezostava len hladiet na ucelovost. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si vsechyn spotrebice objednavam pres internet, ty ceny jsou nekde jinde.
Odpovedať
Profilova fotka
ja v prvom rade pozeram na znacku..WHIRLPOOL nieeeee :-p nikdy nic tejto znacky...staci jedna osobna skusenost + skus si pozriet referencie na nete.. druhym dolezitym parametrom je energeticka trieda, vykon a ine technicke parametre.. no a napokon objemove parametre, dizajn (tvarovo + farebne prevedenie) a cena.. = takze ako to tak po sebe citam, je to normalne veda :-D
Odpovedať
ako vyberat chladnicku??? jednoducha odpoved-otvorim dvierka na chladnicke,mrknem co je vnutri a potom ju postupne vyberiem :-) :-) Som sa asi netrafil do temy?alebo ano? ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-D brko ty si cislo
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali whirpool v starom byte so 6 zmyslom, bola uplne super, rovnako sme mali aj pracku....tiez uplne super....kedykolvek som ju pocas prania mohla vypnut, ak som sla von s detmi...alebo nacasovat pranie...uzasna manipulacia..... chladnicka aj bola. dost velka pre 4-clennu rodinu... nakolko coskoro budeme byvat s manzelovymi rodicmi, vyberame skor americku chladnicku od liebher, alebo rovnako ta znacka, nie sice americka chladnicka, ale s jednymi dvierkami, ale v podstate parametre rovnake...manzel chce vacsiu mraznicku, ale ja som dostm proti skladovaniu v mrazaku, stacia tri styri priecinky :o))) ved tesco je nonstop :o)))
Odpovedať
liebherr nemá americkú chladničku vôbec v ponuke, vždy sú dve 60 spojené a vlastne máš 120 cm. Pokiaľ sa vojde je to super a navyše si môžeš navoliť kombinácie - super je aj vinotéka v tom. Cokobebe - budete spokojní - uvidíš, že budeš mať radosť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to je jedno.....tak dvojkridlova, ak to teda nemozem nazvat americkou :-D my sme konkretne uvazovali nad SBSes 70510, SBSes 6102, alebo CNes 50560..ja som skor priklonena k tej poslednej...ako mame priestor, bude stat samostatne.....chcela som vstavanu chladnicku, ale to by sme prisli o dost velke mnoztvo co sa vnutra tyka.... Este sme uvazovali nad samsung chladnickou....americkou, mala styri dvierka, co bolo super vyhodne....mohli ste si nakombinovat kde date mraznicku, chladnicku a pod....tusim tak mi bolo povedane... Ale aj tak co sa mraznicky tyka, sa mi whirpool pacila, bo na dvierkach miela miesto na ulozenie pizze...to bolo super prakticke.... :-) Vinoteku nechcem mat takto kombinovane, nakolko az tak neholdujeme...ale bude pivnica na toto urcena...manzel po tom tuzi, a ja som za...nakolko nemam rada pivnice ako priestory na ulozenie kramov.... :-N
Odpovedať
janula, to oni sami liebherraci nepoužívajú ten výraz americká - nie ja. Samsung je iná liga ako liebherr.
Odpovedať
Profilova fotka
ved v poho...mne je uplne jedno, ci americka ci neamericka :-D kazdopadne je to na ten sposob :-) Uvidime vsak..este mame s vyberom cas...a napokon cez spotrebice je manzelik...ja len schvalim zvacsa velkost :-) cize ci chladnicku velku, ci pracku spredu plnenu alebo zhora, a take detaily....ale v podstate vybera manzel....ja poviem co mi bude treba a on vyberie... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
SPOTREBA? DVA KOMPRESORY? Ahojte. Nazrel som aj do tejto témy, nakoľko ma rodičia poverili vybrať im chladničku. Doteraz majú Samsung-Calex, má už šťavnatých 19 rokov a fachčí v pohode. Až na to, že má spotrebu ako americké auto, zožerie aj trávu dookola :-) Ale vráťme sa ku novej. Škoda, že som si u rodičov nepozrel energetický štítok, asi by som čubrnel ako si potiahne. Predpokladám však, že ťahá asi 2kW za 24h. Ak sa nemýlim a dobre som niekde zachytil, cena za kW elektriny je cca 5,50 SKK. Táto starenka teda spotrebuje 11 SKK denne, čiže za rok je to elektriny za 4 tisícky !!! Začal som spotrebou energie hlavne preto, že som zachytil prevažne reči o kráse, modernom dizajne, či má dvoje dvere, aká je to značka, teoretická spoľahlivosť, ... a nič poriadne o spotrebe energie. To Vás netrápi, či žerie 0,8kW/24h alebo 1,3kW ? Pevne však verím, že ste to len nespomenuli a inú triedu ako A, A+ alebo A++ ste nekúpili. Skúsim aj pre svoju zaujímavosť urobiť malé orientačné výpočty: - kombinovaná chladnička vysoká 190-200cm triedy A má spotrebu 0,93kW/24h - kombinovaná chladnička vysoká 190-200cm triedy A+ má spotrebu 0,79kW/24h Ako sa tento rozdiel v triede prejaví na ročnej spotrebe a výdajoch? - 0,93 x 5,50 x 365 = 1870 SKK za rok, t.j. 18.700 SKK za 10 rokov - 0,79 x 5,50 x 365 = 1590 SKK za rok t.j. 15.900 SKK za 10 rokov Predpokladajme životnosť chladničky 10 rokov, nakoľko v tomto spotrebiči nie je mechanické opotrebenie ako napr. u práčky, preto je u 90% chladničiek životnosť 10 a viac rokov. Rozdiel za desať rokov medzi uvádzanými triedami je teda 2.800 SKK. Mierim týmto výpočtom k uváženiu, či zaplatiť o dve - tri tisícky viac za takú istú veľkú chladničku len s trochu lepšou spotrebou. Ak to budeme rátať takto, tak ste v podstate na tom istom. Keď kúpite triedu A za 9.000,- tak Vám za 10 rokov zožerie o 2800 SKK ako tá, ktorá stojí cca 12.000,- , ale tie tri tisícky Vám uštrí na spotrebe. V tomto prípade rozdiel cca 0,2kW/24h nepovažujem za podstatný. Išiel by som asi do kategórie A, ak by som nenašiel taký istý model so spotrebou o 0,2kW lepšou, ale nie drahšou ako tisícka. Vtedy by som išiel do tej A+. A záver o spotrebách? Určite by som nešiel do spotreby väčšej ako cca 0,95kW, teda minimálne do kategórie A. Potom už je na každom z Vás, aby si podľa uvádzaného príkladu zrátal, či sa oplatí kúpiť triedu A++ so spotrebou cca 0,6kW pri jej cene 15-17 tisíc, alebo kúpiť triedu A za tých 9 tisíc. (my sme pre rodičov vybrali INDESIT BAN 14, 200cm, 240l chladnička, trojšuflík mrazák 92l, 0,93kW za 299,- EUR. Bol to kompromis strednej kategórie čo sa týka značky, dobrej spotreby a výbornej ceny) KOMPRESORY - 1 alebo 2 ? tiež sme mali túto dilemu. Keď sme to však rozobrali na drobné, položili sme si základné otázky: - koľko mesiacov do roka potrebujem mať mrazničku vypnutú úplne? - o koľko väčšia je spotreba pri dvoch kompresoroch? - oplatí sa to keď uvážime veľký cenový rozdiel? Ak som dobre v rýchlosti pozrel, najlacnejšie dvojkompresorovky cca 190cm vysoké sa pohybujú okolo 16-18 tisíc SK, tie dvojmetrové 18 tisíc a viac. Podľa mňa sa neoplatí vyhodiť o 8 tisíc viac za komfort možnosti vypnúť si mrazák (ak to má ešte nejakú dôležitú funkciu a výhodu oproti jednokompresorovke, napíšte mi ju prosím). Prerátajte si to na spotrebu: Ak vypnete mrazák na 6 mesiacov v roku, ušetríte pri kategórii A ročne 1.400 SKK, za desať rokov by to bolo krásnych 14 tisíc. Napadla ma však teraz otázka: pri dvojkompresorovej chladničke tiež uvádzajú napr. triedu A o spotrebe 0,93kW. Netreba to však vynásobiť dvomi, keď má dva kompresory? Zoberte si, že jedno aj dvojkompresorová chladnička žerie (ako uvádzajú) 0,93kW. Koľko má potom dvojkompka spotrebu, ak vypnete mrazák? Bude mať polovičnú? Teda 0,47??? To by bol kompresor triedy A+++, keby to zrovnávame s jedným kompresorom u jednokompresorových. Je to možné? Čo vy na túto úvahu? Má teda dvojnásobnú spotrebu keď má dva kompresory? Lebo ak áno, to budem mať radšej jednotku zapnutú celý rok v kuse, aj keď bude mrazák prázdny, lebo za 10 rokov by mi ten druhý kompresor o spotrebe ďalších 0,93Kw/24h spotreboval predtým vypočítaných 18 tisíc !!! A to je skutočne neekonomické... To si po piatich rokoch radšej kúpim ďalšiu jednotku... Dajte mi niekto znalý odpoveď na tie dva kompresory a ich spotreby, potom budem múdrejší a môžeme pokračovať v rozjímaní a teoretizovaní o spotrebách a výhodách :-) Ďakujem, Marek.
Odpovedať
Nedá mi tá spotreba dvoch kompresorov, ale napadla ma možnosť, že ak jeden kompresor vypnete, tak jeden ťahá buď len chladničku alebo len mrazák. To znamená len polovičný objem celej chladničky s mrazákom a je tak možné, že stačilo osadiť do týchto dvojkompresoroviek menšie kompresory fakt o polovičnom výkone. Technicky by tak mohla mať spotrebu pri zapnutých oboch tak veľkú, ako jeden kompresor ťahajúci naraz aj chladničku aj mrazák... Počkám na nejakého znalca, čo mi dá odpoveď. Teraz v noci nemôžem skošiť do elektra, nech mi to vysvetlia :-) Dík za ozrejmenie... Marek
Odpovedať
fotomark - mne sa táto celkom pozdáva kombinovaná chladnička Liebherr CUesf 35030 - čo myslíš??
Odpovedať
Bosch KGN 39 A 73 , je skvela ;-) o.i. ma nulovu zonu, zvlast vetranie pre zasuvky so zeleninou, setriaci rezim, teplotu si nastavujete presne na stupne, superchladenie, supermrazenie, samorozmrazovanie v chladnicke aj mraznicke.... x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som kúpila kombinovaný Liebherr a najvyššia spokojnosť .. veľký vnútorný priestor pri klasickej veľkosti chladničky, nízka spotreba, minimálna hlučnosť - bola podmienka, keďže nie je zabudovaná a máme spojenú obývačku s kuchyňou .. Liebherr odporúčali aj predajcovia, keďže sa ako firma zameriavajú na chladiacu techniku .. priznám sa, že od takých multivýrobcov, no neviem, samozrejme nič proti nim, ale .. Bosch urobí brúsku, čo chladí a hneď je z toho chladnička .. ;-)
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?