Plynová varná doska so sklokeramikou

Ideme kupovať celú kuchyňu, momentálne vyberám varnú dosku-poraďte-určite chcem plyn na sklokeramike. Aké máte skúsenosti-konkrétne značku a typ. Chcela by som takú aby: -aby sa mi hrnce nešmýkali z horákov -aby bola dosť veľká -nech to sklo je kvalitné a dobre sa čistí Ďakujem.
Odpovedať
podla mna to je v podstate jedno, aku znacku zvolis. jedine si pozri tie mriezky na horaky, ktore su ti sympaticke, prip. rozlozenie horakov, ci velky vzadu alebo vpredu. este snad gombiky, ci vpredu alebo naboku. lepsie su snad liatinove hniezda horakov oproti smaltovanym, ale ani neviem, ci na sklokeramiku smaltovane davaju. znacku mam electrolux a som spokojna, ale ak by som mala volit este raz, mozno by som zvazila bielu sklokeramiku ;-) @zuzanaf
Odpovedať
@vivere A ktorý konkrétne elektrolux máš? No a ide o to, že keď som si čítala diskusie, tak ľudia písali, že niektoré značky nemajú tú sklokeramiku dobrú-že praskla, rýchlo sa poškriabala, alebo že tie pavúky sú labilné, alebo že sa nepomestia 2 väčšie hrnce vedľa seba...preto by som chcela konkrétne skúsenosti. Nebudem veľmi behať po obchodoch a aj tak ich všetky nemajú v kamenných... Verím, že to pomôže nielen mne ale i ďalším-osobná skúsenosť je lepšia ako to, čo mi povedia v obchode ;-) Vďaka
Odpovedať
neni uplne jedno aku zvolis, podla mna zalezi od toho, ako su koncipovane horaky, elektrolux 6435 k- na ciernom skle, ma horaky celkom dobre vyriesene, ale tie kovove krytky tak trochu odstavaju. podla mna najlepšie to ma vyriešeny whirlpool akt 424, celkom solidne liatinove horaky, pekne drzia na svojom mieste. ikea co robi je podobne, ale horaky tancuju po skle, celkovo subtilnejsi dojem. mora - celkom draha doska, ale tiez su slabinou horaky. ak su ovladacie gombiky vpredu, horaky su natlacene viac dozadu, ak z boku, su trochu dalej od seba - ale nie je to pravidlo. tolko moje dojmy.
Odpovedať
@candyman666 Ďakujem a ty máš tú whirpool 424?
Odpovedať
@zuzanaf tak v tom pripade mam potom dobru, lebo za rok a pol som si nevsimla nic negativne z toho, co spomina @candyman666 :-)
Odpovedať
@zuzanaf mam tuto http://www.electrolux.sk/Products/Var... liatinove hniezda su stabilne, hrnce sa nesmykaju, je aj dost velka, nedoskriabala sa mi. ono dva velke hrnce sa ti nezmestia nikde vedla seba, treba dat krizom. dva sestlitrove by som tam ani neskusala, davam dva 3,6 litrove, tie sa zmestia presne, priemer ti neviem povedat presne, cca 24 - 25 cm maju. ja som s tymto panelom spokojna.
Odpovedať
@zuzanaf áno,mám túto. myslim, ze electrolux a whirlpool sú za dobrú cenu a dobrej kvality.
Odpovedať
@zuzanaf ahoj, ja som tiez dlho vyberal varnu dosku, rozhodoval som sa medzi boschkami a electroluxkami. urcite som chcel liatinove podstavce, bohuzial pri bosche taketo varne dosky zacinali okolo 500 euro, nakoniec vyhrala tato http://www.electrolux.sk/Products/Var... dufam ze to bol dobry vyber, prakticke skusenosti este nemam, linku montuju az zajtra :)
Odpovedať
Váham, či kúpiť "sklokeramiku", lebo vraj (podľa predavača v elektro) na väčšine plynových var. dosiek je len tvrdené sklo a to môže prasknúť. Sú tie Vaše dosky naozaj sklokeramické? Zatiaľ som takú nenašla, aj keď je pravda, že som tomu zase až tak veľa času nevenovala.
Odpovedať
@nameless_one Tak tá tvoja vyzerá tiež super, daj vedieť, aká bude v praxi ;-)
Odpovedať
@nameless_one vyzerá dobre....
Odpovedať
@nameless_one ahoj, ako si spokojný?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzanaf zatial som sice vela nevaril ale som spokojny, kedze tie 4 horaky krajne su daleko od seba tak sa tam v pohode zmesti velky hrniec a velka panciva naraz, velke liatinove podstavce su dostatocne stabilne, nekyvu sa, cistenie tiez super len to prejdes cisticom na sklo a je to. Este musim niekde zohnat origo WOK a odskusat aj wok horak....
Odpovedať
@zuzanaf a skoro som zabudol to najdolezitejsie, nazivo vyzera neskutocne dobre :)
Odpovedať
foto
Odpovedať
@nameless_one , chcem sa spýtať aký čistič na sklo používaš, ja som si kúpila priamo čistič na sklokeramiku, ale stále to nie je ono, nie som s tým moc spokojná.
Odpovedať
@elca13 klasicky Clin na sklo, to iste co pouzivam aj na zrkadla, okna atd.
Odpovedať
@elca13 umyjem jarovou vodou a utriem do sucha, potom Clinom s alkoholom a ten vyleštím švédskou utierkou vyhradenou iba na tento účel.... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som uz pisala, mne sa najviac osvedčilo umyvanie jarovou napenenou hubkou - drsnou castou a potom handrickou mokrou to zotrieť a cistou utierkou do sucha vytrieť.. Lepsie ako CLin a svedska utierka, co som pouzivala zo zaciatku, viac čmuhovali
Odpovedať
@zuzanaf najprv treba pouzit vyhladavac a potom zakladat novu temu aby tu nebola zbytocne duplicita http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Aj ked je v nadpise napisane Bosh tak sa tam rozoberaju plynove dosky vseobecne .
Odpovedať
@nameless_one Vyzerá to super :-) Asi sa rozhodnem pre tento ;-) Akurát sa ešte bojím toho, aby mi veľký hrniec neopálil prac.dosku... Ale zase keď tam je ten wok, tak to sa dávajú veľké hrnce asi tam, nie? Vyzerá ozaj super.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanaf prečo by ti mal opalit dosku? aj ja mam s 5 horakmi, ale nic mi neopaluje, toho sa neboj vobec :-) Ten wok horak vyuzivame minimalne. Robim normalne na najvacsom zadnom plyne :-)
Odpovedať
@katrin21 Ja len kvôli tomu, že tá doska prechádza plynulo do prac.dosky. doteraz som mala klasický voľne stojaci sporák , tak preto sa pýtam :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanaf neprechadza, ona je na nej akoby položena, aj ked je samozrejme vsadena, ale je aj tak nad urovnou dosky pracovnej a okolo je este sklo, ciže ohen ani nahodou nejde na dosku :-)
Odpovedať
@katrin21 Ďakujem za info:-)
Odpovedať
@pacho74 OK,nevšimla som si...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@nameless_one ahoj pls. na tuto dosku treba skrinku širšiu ako 60cm?
Odpovedať
@pralinkaaa ahoj, ak budes nebudes mat pod tou doskou vstavane spotrebice ale len sufliky alebo skrinku s polickami, tak nemusis riesit sirku skriniek. ak by nahodou presahovala cez kraje skrinky tak sa len z tych krajov zreze cca 1,5 cm a hotovo. v mojom pripade je spoj dvoch skriniek presne v strede varnej dosky.
Odpovedať
@nameless_one ahoj dakujem práveže mám - rúru takže tá je klasika 60tka
Odpovedať
@pralinkaaa neviem ci je to este aktualne, ale vyrez pre tuto varnu dosku je 480 x 560 mm, t.z. ze staci pre nu spodna skrinka sirky 60cm
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?