Plavajuca podlaha v kuchyni?

Profilova fotka
Dobry deň, poprosím o skúsenosti, keď niekto má, či je vhodné mať v kuchyni plávajúcu podlahu cca8 mm? Ďakujem
Odpovedať
@lub276 hmm fakt sa to tu este neriesilo ze, usetrim ti cas ak chces, zhrnutie je ze si daj co sa ti paci.
Odpovedať
@lub276 Určite nie. V porovnaní s dlažbou je neporovnatelne nižšia životnost plávajúcej podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell :-o ďakujem. Ja viem čo sa mi páči len sa neviem rozhodnúť:-) preto chcem skúsenosti ;-)
Odpovedať
@lub276 ved som ti usetril citanie stoviek odpovedi, vysledok som ti zhrnul kazdy si obhajuje svoje vitaz neni mozme lock a ak chces citas dohadovacky pohladaj su tu presne o tomto temy.
Odpovedať
Profilova fotka
Mala som plavacku v kuchyni na byte 6mm, 6 rokov a ziadny problem, je tam nadalej, byt je v podnajme. Na dom sme dali tiez plavacku 12mm. Udrzba rovnaka, ako s dlazbou. Vyhodou pre mna bolo tiez to, ze ked mi nieco padlo, nerozbilo sa, ani podlaha neblola odreta. Teda pokial mi tam nepadol velky noz. :-D ale ostala len mala dubka..A Pre mna je dlazba priliz studena, aj ked mame podlahovku. Ale je to cisto vec vkusu. Niekto by zas plavacku nikdy nedal..
Odpovedať
@j_ank_a Práve prestup tepla pri podlahovom kúrení je cez dlažbu neporovnatelne lepší ako cez laminát. Ja mám glazovaný gres a nechcela by som vydiet plávajúcu podlahu ak by mi na nu padla tažká nádoba z jenského skla. Dlažbe sa nič nestalo. Každý si obhajuje svoje riešenie, ale poznám vela ludí čo po pár rokoch menili v kuchyni laminát za dlažbu, pretože nevyzerala dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 to uz by som musela byt ako mantava aby mi padlo janske sklo.. :-D dlazba ma lepsi prestup tepla, to je jasne, ale preto som rada, ze ju v kuchyni na dome nemam, lebo ked varim, je mi teplo aj bez podlahoveho kurenia. Nechcem vediet, ako by som sa potila pri dlazbe :-D hlavne v zime, ked kurit musis.. ale je jasne, ze pre kazdeho je plusom nieco ine. Preto je tazke poradit.. preto som ani neradila, len napisala svoju skusenost.. kazdy si musi zvazit svoje plus a minus..
Odpovedať
Tie misy sú preto z jEnského skla,lebo ich vymysleli v sklárni v meste JENA-býv.NDR(DDR)
Odpovedať
Profilova fotka
V byte mame 16 rokov plavacku v kuchyni a nic jej nie je. Do domu tiez davame plavajucu do kuchyne. Nad dlazbou som ani neuvazovala, bude podlahove kurenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým:-)
Odpovedať
Ked kupis kvalitnejsiu,odolnu voci narazom, ci poskriabaniu,tak nie je problem. Mam dlhe roky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Matne si pamätám, že moja babka mala v kuchyni hlinenú podlahu, ktorú keď čistila, trochu nakropila, špinu trochu pozametala a bolo dobre... Mama to už riešila kedysi modernejšie, dali linoleum, neskôr to zmenili na dlažbu. Ja som už trochchen modernejší chlapec, ja mám v kuchyni plávačku. Aj u babky som sa výborne najedol, u mamy taktiež a teraz u mna ako kedy, nie vždy sa nájde, kto navarí... (ja len tak trošku irónie, neberte to v zlom) :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to chodne a k prestupu tepla, to znamena ze ked zapnes na jesen kurenie teplomti cez lamino prestupi do miestnosti o nieco neskor ako cez dlazbu, potom uz len kuri a kuri az kym ho nevypnes. Vyber je o pocite co sa ti viac paci, oboje ma svoje vyhody nevyhody, mu sme na dlazbu do roka dali laminat, bola studena aj co sa tepla tyka aj co sa pocitu tyka. O skaredych sparach ani nevravim. A zivotnost podlahy je u mna dokedy sa mi paci, vymena laminatu je jednoduchsia ako dlazby.
Odpovedať
ahojte kto mi vie poradit mam starsiu umyvacku riadusom s nou spokojna no teraz sme menili kuchynu a dalasom ju do novej ľinky moze byt vstavana vrch som odobrala to je v pohode no len na dvierka neviem ako upevnit dosku aby som mala rovnake aj s linkou kto ma take daco elebo nieked mali ste na umyvacke namontovane dvierka ako na linke Neviem ci iba tenka preglejka alebo moze byt aj hrubsia doska ako na skrinkach t.j asi 1,6cm kto mi poradi abo odpise mam Whirlpool Mam dvierka uz na novu pripravene ale kym dunguje tato tak si ju este chcem nechat v predu je lista na programovaniekto mal niekedy takto nejak spravene pomozte mi poradte dakumem
Odpovedať
@lub276 ja budem mat vsade laminat. objednala som parador, so zvysenou vodeodolnostou. v kuchyni budem mat aj pracku, aj umyvacku. urcite je to krajsie a jednotnejsie pokial mate spojeny priestor.
Odpovedať
@j_ank_a Tak dík za kompliment, asi som mantavá. Tá jenská nádoba totiž akosi nevysvetlitelne spadla ked som ju nechala otiect po umytí, ale to je jedno. Inak ak máš dost izolácie pod podlahovým kúrením, tým menšie sú tepelné straty na trase trubkami a tým nižšiu teplotu vody vhánaš do okruhov. Ja som nikdy nemala podlahu na pocit teplú, len tak príjrmne vlažnú, takže ani pri varení mi to vobec neprekážalo.
Odpovedať
V predchádzajúcom bývaní v byte sme mali plávajúcu, po 4 rokoch sme sa odsťahovali a plávajúca podlaha bola ako nová....Žiaden problem, ziadne škrabance alebo vydutia. Čiže za mňa určite plávajúca, teraz v dome mám taktiež plávajúcu podlahu, máme otvorené priestory, tak som chcela jednoznačne zjednotiť priestor. Nepáčia sa mi tie prechodove listy, podla mňa to úplne kazí dojem, ale to je môj názor a dlažba nech je akýkoľvek dekor, na mňa vždy posobi studeno a neutulne. Máme dlažbu v kúpeľni a v prechodbe a to my bohate stačí.....A pri kuchynskej linke mám také tie tkané koberceky, tak tiež chránia plávajúcu ak sa stane že niečo spadne alebo sa nechtiac vyleje....
Odpovedať
Profilova fotka
@00mischy00 presne tak aj ja zmýšľam a chcem tiež pred linkou tkané koberčeky. Ďakujem za vašu skúsenosť.
Odpovedať
mám plovoučku už 2 v kuchyni a jsme moc spokojená, pod nohama tenký bavlněný koberec a ideální volba za mne, mamka měla lino i kachličky, nechtěla bych osobně ani jendo
Odpovedať
@lub276 určite dlažba,jednoducha udrzba, priestor otvori a pôsobi tak modernejšie. Staci navolit dobru farbu a urcite nebudes lutovat.
Odpovedať
@lub276 No my máme aj aj...Pod linkou dlažba a ako končí tak pokračuje v jedálenskej časti "plávajúca"podlaha..Keby bolo na mne tak dám plávačku všade, no ale moja sa rozhodla tak, ako som písal na začiatku. ;-)
Odpovedať
ja mam plavajucu cca 7r a idem ju davat prec ... uvazujem ci dat znova plavajucu alebo vinyl v rolke podstate je to ako keby lino zn. Gerflor. Je to makke o dost tichsie ako plavajuca .. ked nieco padne nemalo by sa rozbit.... ked sa nieco vyleje nieje problem utriet..... nebudu sa casom spinit spary.
Odpovedať
mam 15mm dyhovanu podlahu v celom obytnom priestore 70m2. Nechcel som to opticky delit. Vyzera po rokoch celkom slusne. Dokonca su prekrocene v oboch smeroch max rozmery bez dilatacie a je to ok. A ked nieco spadne no a co? Urcite by som si nedaval plasty pod nohy.
Odpovedať
ja mam skusenost na zaklade ktorej by som nedala plavajucu do kuchyne v ziadnom pripade, okolo dresu bola vzdy v horsom stave - aj lacna aj drahsia naozaj kvalitna.preto by som ju do denne pouzivanej kuchyne nedala
Odpovedať
mame plavajucu a uz by som ju veru nedal, po 2 rokoch uz vidno co nam kde spadlo. Ked plavajucu tak pozriet triedu zataze a oderu. Teraz by som isiel do linolea, keby preslo cez manzelku :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?