Parný hrniec

Ahojte, ktorý z týchto parných hrncov by ste mi odporučili a prečo. ďakujem za vaše názory
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
neviem ci ti to sem mozem dat ale skusim. Nam pri vybere parneho hrnca pomohli taketo rady.. http://www.radyatipy.sk/kupujeme-parn...
Odpovedať
@pravdovrav14 dakujem, precitam a pre aky ste sa rozhodli?
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivanka1 mam kombinovanú parnu ruru je to super vec!!!
Odpovedať
kedy použiť parný hrniec a kedy tlakový?
Odpovedať
@duzu ja pouzivam len tlakovy pretoze to je asi najrychlesi sposob urobenia masa :-D ale napriklad moja mama roky pouzivala iba tlakovy a ked ju chytila mania zdravej stravy tak vsetko robila len a len v parnom
Odpovedať
@ivan325r tlakový je tiež parný,to je nezdravé varenie? tam najčastejšie varím hovädzie mäso , v parnom s viacerými hrncami sa uvarí niečo skôr niečo neskôr i ked sa dá to čo treba najviac variť na spodok, ale aspoň je to predvarené a všetko na jednej energii, všetko tam isto nejde variť , to zas taký kuchár nie som aby som špekuloval v akom hrnci čo variť
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu cau cau osobne si myslim ze toto by mali riesit nase zeny a nie my, ci??? :-)
Odpovedať
@bambula626 aku mas tu ruru?
Odpovedať
@1ivanka1 parny hrniec som mala, predala som..., ked mam chut na nieco na pare, tak supnem na bezny hrniec taku plastovu supravu (spodok je dierkovany plus pokrievka) a ak by som sa mala rozhodnut, tak skor by som brala parnu ruru...
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu @1ivanka1 Mam aj tlakový hrniec, kde robím všetky masové polievky, mäso väčšie kusy, tam sa to pod tlakom omnoho rýchlejšie urobí, je mäkké a šťavnaté. . V párnej rúre sa robia aj zemiaky ( tie v tlakovom nespravis), zelenina ( v tlakovom by bola na kasu), ryža, ohrievanie jedla, zaváram, blansirujem tam ( napríklad cviklu pri zaváraní treba najprv dllllho variť a ja to všetko supnem do rúry na blansirovanie a mozem ju potom olupat a zavárať) sterilizacia riadu a pod. Je to velmi šťavnaté a krehké, ine ako z tlakoveho hrnca. Co je tiež zdravé varenie- skôr dusenie. Napríklad pečenú hydinu ( hus, morku), jahňa a pod - nastavím v rure program, kde to najprv robí v pare a potom to dogriluje. Robí sa to dlhšie ako klasické pečenie, ale nepodlievas a mäso je omnoho šťavnatejšie! Bez toho grilu by mi to doma nezjedli, preto pre mna určite je lepšia rúra ako parný hrniec. Ja mam Miele ale aj AEG ma a ine značky. Treba si vybrať s veľkým vnútorným rozmerom aby tam vošla napr hus. Kamoska ma Bosh 40x60 a vnútorný priestor je príšerne maly kedže tam zavadzia nádoba na vodu. Ja ju mam za ovládaním- treba si to najprv pozrieť v showroome. Pre mna je uz mikrovlnka zbytočná... @mjullerr nečítaj keď sa ti nepaci
Odpovedať
@1ivanka1 Ja vlastne my máme ten horný...mal som podobný ako na spodku Tefal, ale nakoľko som elektrikár a odišla mi termopoistka a tak som ju "vykrátil" a tak som aj zničil nechtiac parný hrniec...Tak som kúpil morphy richards a som s ním veľmi ale veľmi spokojný, nakoľko sa dá nastaviť 3rôzne časy ale výsledný čas je taký že rozdielne časy počkajú do toho tretieho a tak sa jedlo pripravý súčastne..Ja na tom robím zemiaky, ryby a hlavne je to super na zeleninu..Tak isto divinu,bravčové mäso ..je to samozrejme veľmi vhodné na prípravu hlavne diétnej stravy.. Tlakový hrniec tiež používam väčšinou na/ hovädzie/ mäso..10min.počkám kým pomaly začne "odfukovať"a potom nechám tlakový hrniec vypnutý do konca ochladenia...A možem jesť :-p :-p Zemiaky len 2min."odfuknúť" a nechať vychladnúť a hotovo :-p Jedlo hotové..Vrelo oporúčam OBE VARIANTY... ;-) :-)
Odpovedať
@technik007 ja som podobný parný dostal od polovičky k narodeninám. Vraj na zeleninu aby som sa začal zdravo stravovať. Avšak ako som ho dostal, tak je neustále v krabici ako aj som ho dostal. Ale keď vidím, že čo všetko sa dá na ňom robiť, že nie len zelenina tak by som ho mohol asi aj vytiahnuť :-D Divina sa v ňom asi za aký čas urobí?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tomasjur tvoja polovička mala dobrý úmysel a ty si to takto zavrhol? Však pekne si treba spraviť zeleninku a k tomu nejaké to mäsko a máš to aj zdravé aj dobré. Treba vyskúšať určite a nenechávať len v krabici, uvidíš ako sa ti takýto hrniec zapáči:-)
Odpovedať
@bambula626 Zemiaky v tlakovom hrnci nespravíš ??? Na nete máš plno receptov na zemiaky z tlakáča. Inak moje najoblúbenejšie sú na cibulke s trochou cervenej papriky a petržlenovej vnate, x-krát chutnejšie ako varená klasika ... PS: Ja mám parnú funkciu v zabudovanej mikrovlnke, aj s parákom, ale jediné, na čo to používam je, keď do nejakého jedla chcem uvariť alebo predvariť zemiaky. cca 0,5 kg zemiakov je hotových za 10 min.
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 stacila chvila a aha co som nasiel :-) je velmi velka kopa receptov ako sa daju zemiaky urobit aj v tlakovom hrnci. Vid ;-) https://varecha.pravda.sk/recepty/zem...
Odpovedať
@bambula626 dakujem za info.parne rury som pozerala vyzeraju byt super.akurat neviem kam to nacpem do kuchyne :-(
Odpovedať
@1ivanka1 Vybúraš priečku...svadba bola drahá vojsť musí :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@tomasjur Tak to Ti presne nepoviem-nenapíšem ale ak máš ten parný hrniec čo ja morphy richards je k tomu origo knižka a tam je orientačne napísaný čas dusenia...ďalej potrebuješ to aj odskúšať, nakoľko je rozdiel ak máš divinu srna alebo jelienča,daniel..Robil som napr. živánsku perfektne zabaliť a dal som to dozadu do najväčšej nádoby a bolo hotové cca 50min :-p :-p ..ak nemáš tú knihu tak Ti ju prefotím a pošlem...aby si mal približné časy..Jedno čo sa mi páči je to že všetko urobíš naraz a nemusiš "stíhať" urobiť načas to alebo ono a medzitým máš už studené jedlo...tu máš všetko naraz a nemusíš byť pri tom...premýšlal si prečo Ti Tvoja polovička kúpila parný hrniec??? To aby si dal všetko naraz a nemusíš byť pri tom ako som písal, ale môžeš sa jej venovať a nie stáť pri šporáku...a druhá vec chce Ťa mať zdravšieho!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D ;-) Ináč ako lydusia píše dávam 100% palec hore.... :-N :-N :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivanka1 @lubk0 ja som ju dala namiesto normálnej rury, ma tie iste funkcie plus parné. Alebo namiesto MW v menšej verzii 40x60cm. Zemiaky v kuchte robila aj moja mama len tak s olejom a boli fakt super. Len su vzdy mäkšie ako varené alebo parené. Napr keď robím polievku a treba mi uz len zemiaky a chcem ist z domu, tak si ich dám nacasovat do pary a potom ich do hotovej polievky len prehodím, dost to šetrí cas. Parný hrniec by som ja osobne určite nevyužila, kedže co nemám vytiahnuté stále von sa mi nechce používať- preto mam aj kuchynský robot stále po ruke...-))) čítala som rozhovor s majiteľom Miele práve o parných rúrach a ak som to dobre pochopila, Miele boli s nimi prví na trhu. Všetci z odboru vývoja ho od toho odhovárali, ze to je len pre Áziu ale on tvrdohlavo ze bude parna rúra. A teraz uz to majú skoro všetky značky.... Je to fakt zdravé, MW by som uz aj vysmarila...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasekfero áno ale to su určite na oleji... Haaaa dokonca na slanine!!-€))))))
Odpovedať
@bambula626 Je X receptov bez oleja :)
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivanka1 @lubk0 @technik007 @tomasekfero @tomasjur @duzu http://www.modrastrecha.sk/blog/bambu...
Odpovedať
@bambula626 ako robis to ked cches napr.naraz naparit zemiaky, rybu aj zeleninu? da sa to tak isto ako v tychto parnych hrncoch ktore som tu dala do uvodu?
Odpovedať
@bambula626 takze ty nemas normalnu ruru ale len tu parnu?
Odpovedať
@bambula626 Pošli ochutnať... :-p :-p :-p :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivanka1 nie ja mam kombinovanú párnu ruru Miele, teda je to parna a teplovzdušná (normálna) v jednom, môžeš používať aj bez vody ako klasickú napríklad na pečenie koláčov, aj s vodou a kombinuješ. V pare robíš napr na 3 úrovniach bud všetko naraz alebo postupne- tam je potom program príprava menu, kde ta to same vyzve aby si vložila rybu, zemiaky zeleniny..... Podla toho kolko sa co parí. ( ja som to este tak nerobila) co je výhoda, ze keď to doparis, tak dáš este na chvíľu gril a mas to chrumkave ( rybu čisto párenu mi moja rodina nezje) zdravé a bez gramu tuku... Napríklad kurča keď robíš tak ako ja toho králika je omnoho šťavnatejšie ako keď len klasicky pecies..tym ze tam ide aj para, nemusíš podlievat. Prvú hus v živote som piekla v nej ( skoro sa mi nezmestila) a to som ako debil s knižkou ( mam ku tomu kuchársku knihu s presnými postupmi) stala pri tom vecer som to tam nasolené dala - rano o 6 sa mi samo zaplo, o 12 bola hotová- robila sa dllllho v pare a potom sa este 25 min grilovala a bola jak z CHGrobu-))) Ja v nej často ohrievam jedlo namiesto MW( ryžu, kasu, knedlu ináč nezohrejes bez následkov a su ako čerstvé), sterilizujem, blansirujem pred zavaranim, kysne mi tam cesto, pečiem normálne ako v klasickej, varim v pare zemiaky, zeleninu, kombinovane pečiem hlavne mäso...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 tak ten vyzera genialne!!! vegetariani by nas za toto ukamenovali :-P
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 co som take napisal ze si usudila ze sa mi nieco nepaci??? :-x
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?