Osvetlenie pracovnej dosky na diaľkové ovládanie

Ako mate riesene? na internete som nasiel toto riesenie na dialkove ovladanie aj so stmievanim: https://www.amazon.co.uk/Under-Kitche... https://www.amazon.co.uk/JnDeeTM-Wire...
Odpovedať
1
2
@radoslavc naco take kraviny kup profil aky dlhy treba a daj pasik na vypinac
Odpovedať
Stmievanie pod linku ti naozaj netreba. Kto sa bude so stmievanim hlajkat, ked si potrebuje posvietit pod ruky? Kup pasik s dostatocnou svietivostou s bielym dennym svetlom a vybavene.
Odpovedať
presne tak ako bolo písané.. klasický pásik bez stmievania.. + odporúčam spínanie senzorom pohybu (pri mokrých rukách to je fajn )
Odpovedať
Ja mám pod skrinkami snímač pohybu ktorý je aktívny pokiaľ si tam a robíš niečo na linke..Po skončení snímač odčíta 45sek.a potom vypne..ak by si prišiel do tej doby do "rany" tak sa zastaví odčítanie času a svieti svetlo ďalej kým neopustíš linku.Je citlivé už od 2metrov ako prídem do kuchyne už svieti svetlo nad linkou....Mám to už 2rok a bez závady..Vypínač som vylúčil ;-) predtým som mal LED pás ale mojej polovičke nevyhovoval a tak som dal komplet LED svetlo-trubica.. :-) Žiadne stmievanie som nedával a ani nemienim dať-je to zbytočnosť.. ;-)
Odpovedať
mam stmievatelne s dotykovym senzorom. vyuzivam to dost casto, ak treba v obyvacke len tlmene jemne svetlo k pozeraniu tv :-) montovali mi to priamo montaznici kuchyne, cize viac info k svetlu nemam.
Odpovedať
@manilla nebolo by lepsie nejake "naladove" prisvietenie priamo v obyvacej casti?
Odpovedať
@zita19 mozno ano, no zvykli sme si. /kedze vlastne ine tlmene svetlo ani nemam/ ak aj treba pocas filmu po nieco do kuchyne odskocit, je to ako orientacne svetlo, cize nemusim vobec zasvietit a rusit. ak pozeram film, nemam rada svetlo v zornom poli, cize toto vyhovuje.
Odpovedať
@radoslavc JA to mám ako doplnkové osvetlenie prac. dosky. Mám aj ten stmievač, niekedy tú ledku používam ako nočné orientačné svetlo. Stlmím svetlo na minimum a nechám ho svietiť aj v noci. Tie diaľkové ovládania používam aj na iné orietačné LED svetlá na chodbe, ktoré zapínam na noc, aby sme nemali v dome tmu ako v rohu. Akurát ten LED pás som kúpil v Hornbachu hliníkovú lištu a cez eBay LED pásik s trafom. Ale nie je to jediné svetlo, ktoré osvetľuje pracovnú dosku. Mám tam ešte aj LED bodové svetlá a 2 centrálne lampy na strope.
Odpovedať
Ja mam spolu 10m led pasy za asi 50€+nejake trafa do 10€ a ovladam to ovladacom ikea za 10€ ktorym zapnem bud slabsie alebo silnejsie podsvietenie alebo je to vypnute. Na foto je to v slabsom mode ale foto je nedoverihodna v skutcnosti to tak neziari. Hadam,ze stmievanie musi byt dobra vec.. Je to fajn ale keby robim este raz tak kupim pasy ktore menia farby. Mam doma kopec ziaroviek a 2 lampy philips hue a da sa stym urobit v dome naozaj neskutocna atmosfera + spolupracuje to za urcitych okolnosti aj s tv ci hudbou atd.
Odpovedať
Taktiez si myslim, ze klasicky pasik ti bude uplne stacit. Mozno by som este ten senzor dal aby si nemusel mat vypinac. Ale stmievanie by som neriesil
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa @manilla má tiež to stmievanie zmysel, je to dobrá vec, presne aj skrz toto pozeranie telky. Len všetko záleží ako má kto dispozíciu riešenú, že kde by také svetlo super padlo ;-)
Odpovedať
najkrajsie su tie zafrezovane do linky a ci uz stmievanie alebo nie, to uz je podla mojho nazoru uplne jedno..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 ten senzor mas aky?
Odpovedať
@radoslavc Senzor pohybu HT-361 mini PIR na kábli 230V (36150) Senzor pohybu HT-361 mini PIR na kábli 230V 36150 KÓD PRODUKTU Detektor pohybu HT-361 mini PIR Detektor pohybu určený na automatické spínanie elektrických spotrebičov. Pohybové čidlá prijímajú neviditeľné infračervené žiarenie, ktoré je vyžarované ľuďmi alebo z iných tepelných zdrojov. Pohybom tepelného zdroja v snímanej oblasti čidla sa zopne výstupný obvod so spínaným zariadením. Následne ak v snímanej oblasti nedôjde k pohybu, čidlo automaticky spínané zariadenie vypne po uplynutí nastaveného času oneskorenia. Technické parametre: Napájanie 220 - 240 V ~ Spotreba v kľudovom režime 0,1 W Maximálna záťaž 800 W / 200 W - klasická žiarovka / úsporná Dosah 6 - 8 m Uhol snímania 360° Odporúčaná inštalačná výška 1,8 - 2,5 m Doba zopnutia 5 s - 8 min Blokovanie aktivácie svetlom okolia 10 - 2000 LUX Montáž cez otvor ∅ 13 mm do stropu alebo steny Dĺžka kábla od PIR k riadiacej jednotke 20 cm Pracovná teplota -20 až +40 ℃ Rozmery riadiacej jednotky 56 x 34 x 25 mm Rozmery PIR čidla ∅ 17 x 10 mm KONTAKTY E.M.A. - ELEKTROMATERIÁL spol. s r.o. , Kpt. Uhra 2366/7 , 924 01 Galanta E-SHOP INFOLINKA 031/780 7167 PREDAJŇA 031/780 4046 Tu máš všetko čo si chcel vedieť... Ja som objednával od nich a môžem napísať že ceny prijateľné /senzor cca 8-9€/ doba dodávky do 3dní..Ten senzor mám už 2rok a denne zapína x krát a bez poruchy... A ešte niečo aby som nezabudol... Nevedel som prečo pri varení mi často zapína svetlo...stačilo zapnúť odsávanie a problém bol vyriešený, čiže daj ho od sporáka čo najďalej...stačilo aj to ak som horúci čaj nechal na linke pod snímačom..napriek tomu všetkému som s ním max. spokojný...montáž zvládneš ľavou zadnou..ja som elektroniku dal do skrinky nad snímačom..zo snímača je prepoj káblikom do elektroniky...Do tej elektroniky musíš "dotiahnúť"plných 230v a nastaviť čas vypnutia, ale v návode máš všetko zreteľne napísané.....To je všetko čo som chcel napísať k tomuto...Pekný deň. ;-)
Odpovedať
Ja mam na kuchynskej linke len klasicky LED pasik, ktory mam zafrezovany do policky, ci ako sa tomu specialne hovori. Mne to robil stolar vsetko
Odpovedať
Profilova fotka
Super, aspoň budem vedieť aké vybrať 8-) 8-)
Odpovedať
@bibiana177 stolar ti to aj zapajal? ved to by mal elektrikar, nie?
Odpovedať
@timea59 človek s ľahkou retardáciou vie zápajať takéto obvody...
Odpovedať
tak kupil som 3m lepiacich led v merkury aj s ovladacom pomocou ruk, cena 15eur. Nalepene, svieti to super. Problem pri tom ovladani rukou je, ze tam sa statci mihnut laktom a zapne alebo vypne sa to. Da sa to vsak odpojit a dat tam nieco ine, cize ziadny problem. Len uvazujem co tam dat. Ci to radsej riesit obycajnym vypinacom, alebo cez dialkovy ovladac, kde by sa dalo redukovat aj osvetlenie.
Odpovedať
@radoslavc neviem aky to je, ale skus dako potlacit citlivost vypinaca.
Odpovedať
@rkorba neda sa tam nic nastavovat.. pohybovy senzor tam nechcem, lebo to niekedy clovek chce mat stale zapnute a nielen ked je nejaky pohyb na pracovnej doske...
Odpovedať
@radoslavc ked das pod neho napr kus alobalu?
Odpovedať
@radoslavc Prečo tam nechceš dať ten typ pohybového snímača čo som Ti navrhoval??? ;-) nepotrebuješ vypínač a pokiaľ si tam tak Ti to nevypne a po odchode začne podľa Teba nastavený čas odrátavať na vypnutie.. ;-)
Odpovedať
@technik007 mozno dam, hram sa s tym:) toto tam mam teraz, inak v merkury markete to maju za 15e http://www.greenlux.sk/default.asp?cl...
Odpovedať
@zita19 Kolko je to "pasik s dostatocnou svietivostou" ? Pri pasikoch sa to udava na meter alebo ako ?
Odpovedať
@panak kuk sem http://www.ledstar.sk/clanok/63/porov...
Odpovedať
@zita19 Precitane, pochopene. Jedna informacia mi stale chyba. Kolko lumenov je dostatocne ako svetlo na osvietenie kuchynskej dosky ? Predpokladam ze sa vyrabaju roznej svietivosti aj tie kvalitne.
Odpovedať
@panak U LED pásikov rozhoduje o svietivosti niekoľko faktorov: 1. aké LED diódy sú použité, či 5050, 2835, 5630,.... Za tými kódmi nie je nič záhadné ani tajné, tie čísla jednoducho vychádzajú z rozmeru LED čipu, takže 5050 má rozmer 5,0 x 5,0 mm, 2835 má rozmer 2,8 x 3,5 mm atď. Každý z týchto čipov má trochu iný výkon - teda svietivosť. Z hlavy ti neviem povedať, ktorý z nich je výkonnejší, dá sa to ľahko nájsť, nie je tých čipov veľa, z ktorých sa bežne robia LED pásy (možno 4-5 typov). Viem len, že 5050 je výkonnejšia ako 2835-ka. Ale tým, že je 2835-ka menšia, dá sa ich viac osadiť na pás. A tu sme pri druhom faktore: 2. druhým faktorom je hustota čipov na bežný meter. Zvyčajne sa čipy osádzajú v skupinách, napr. 5050 sú vždy po 3 ks, podľa toho sa dá pás skracovať, medzi skupinou LED čipov nesmieš prestrihnúť pás. Takže pás, ktorý má 60 čipov 5050 bude svietiť viac, ako pás, ktorý má 60 čipov 2835 čipov. Pre vyššiu svietivosť sa zvykne dávať 120 čipov 2835 na meter. Inak pre bežného človeka je jedno, aký typ čipu je v páse. Ja som si tak laicky odvodil svietivosť, že 1000 Lm je o niečo menej, ako svietivosť 100 W žiarovky. A či chceš, aby ti linku osvetľovalo svetlo ako klasická 100-vka alebo ti stačí menej, si už ty musíš určiť. Zvyčajne pri každom pásiku je uvedený svetelný tok v Lm na meter alebo na celý pás.
Odpovedať
@panak pouzi Googel. Ja som ho tiez pouzila, ked som to potrebovala, kedze to pre mna pre zvysok zivota nebola natolko relevantna informacia aby som si ju zapamatala, tak dnes uz neviem. Ak by som to zas raz potrebovala vediet, spytam sa Googla
Odpovedať
@panak Ešte pár obrázkov: - rozdiel v svietivosti medzi 3 čipmi (typ na obrázku) - zväčšené čipy s popisom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?