Ostrovčekový digestor pod betónový strop

Zdravím, aký typ ostrovčekoveho digestoru by ste zvolili, ak mám omietnuty betónový strop v kuchyni. Ak aj hocijaký, tak ako riešiť z toho nerezového kominka odťah von. Napr dať to do SDK, nejaký kastlik? Alebo nejaký nerezová obdĺžnikova rúra sa dá napojiť na digestor a tá pôjde smerom von cez stenu? Nemôže niekto poslať foto, ako to má urobené? Ďakujem
Odpovedať
Neriešil by som odtah. Alebo potom priznal to potrubie, ale to by ti niekto musel urobiť tiptop, čo na slovensku pochybujem.
Odpovedať
Neriešim kto mi to spraví tip top, poznám veľa schopných ľudí v okolí. Riešim ako to spraviť. Napr ako priznať to potrubie, keďže ostrovčekovy digestor ide hore k stropu a potom sa musí vykolienkovat nejak po strope. Pripadne sadrokartón dať pod neho. Pripadne alternatíva je stropný digestor.
Odpovedať
Sádrokartón je jedno riešenie ale spraviť to aj s osvetlením ako čiastočný podhľad,možno z betónovým vzhľadom SDK aby to nebolo ako päsť na oko,že je tam len aby zakryl rúru,alebo druhé riešenie také moderné industriálne s pomocou flexibilnej hadice a uchytiť strmeňmi do stropu a cez stenu von.
Odpovedať
@dracik333 Ja mám tiež betónový strop a na ňom ostrovčekový digestor. Ale rátal som s ním už v projekte, vývod sa riešil tak, že cez strop sa vynechal otvor (150 mm) cez ktorý sa previeklo kruhové potrubie, tam sa redukovalo kolenom na hranaté 60x220 mm a to sa po podlahe na povali vyviedlo cez fasádu von. Nad linkou mám aj SDK podhľad, ale ten má len necelých 10 cm a je tam kvôli bodovým svetlám. Ty by si mohol spraviť ten SDK podhľad hrubší do neho schovať vývod na fasádu, pokiaľ máš blízko obvodovú stenu. Na povali mám to hranaté potrubie zapustené v izolácii podlahy, takže tam nieje vidieť. Vývod na fasáde je dostatočne vysoko - cez 3 metre, takže pachy z kuchyne dole nie je cítiť. Prikladám aj pár fotiek z realizácie, ak by ťa niečo bližšie zaujímalo, spýtaj sa.
Odpovedať
asi najelegantnejsie bude sadrosovy podhlad aj s osvetlenim a pod nim spravit vzduchovody na vasadu. Obdlznikove vzduchovody maju max 10 cm na vysku (podla pozadovaneho prierezu potrubia). Prechodove kusy su uplne bezne k dostaniu aj v OBI, na nete ich predava kpoa predajcov. Hlavne nezabudni na superkvalitnu a supertichu spatnu klapku pred vystupom na fasadu. Na tom nesetri. http://www.klimatizacia-vetranie.sk/p...
Odpovedať
@dracik333 Keď máš rekuperáciu, netreba ti riešiť odťah, ak nie, nechápem prečo si to neriešil počas hrubej stavby.
Odpovedať
@ruren ... lebo ľuďom takéto veci napadnú až keď to realizujú - napr. tú kuchyňu. Vtedy si zmyslia na digestor a ako urobiť odťah, hoci jednoduchšie by to bolo v štádiu hrubej stavby.
Odpovedať
@ruren ale nebud na ludi zly, takto pred sviatkami... ;-) Ty si nemal za celu stavbu ziadnu taku vopred nepremyslenu dorabku?
Odpovedať
@zita19 Nuž nemal som, lebo všetko som najmenej 100 x prešiel až so začal stavať.
Odpovedať
@ruren tak potom si to 100x nepresiel ,lebo keby ano, tak by si hlavne pocas realizacie zistil, ze nie vsetko je koser a treba zmeny hlavne pocas realizacie! Netreba sa bat zmien pokial su v ramci normy zrealizovatelne.
Odpovedať
@rkorba Počas realizácie sa už nerobia zmeny. Tie sa robia počas projektovania.
Odpovedať
@ruren ano pokial stavias 5ty dom! Akurat pred mesiacom som behal po dome a hlavne chodbe a planova kde dam 6kove a 7kove vypinace, lebo keby som sa riadil podla projektu na stavebne povolenie, tak by to bolo uplne nepouzitelne!@
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba Ja nehovorím o projekte na stav. pov.
Odpovedať
@rkorba A aj keby som mal len projekt na st. povolenie. mimo iného taký som mal aj ja, tak si aj tak prejdem aspoň x krát postupne čo budem potrebovať ešte predtým ako niečo začnem.
Odpovedať
@ruren to je rozumne, ale vela veci vyskoci prave pri prejdeni sa po realnom objekte a nie po projekte.
Odpovedať
@ruren tak to potom klobuk dole. Ale aj tak ti neverim :-N Len uz si to vytesnil zo spomienok
Odpovedať
@rkorba Len že ja som celý projekt 100 x prešiel v počítači, až tak som si ho nechal sfinalizovať. Ale aj keď som 100 x prešiel a 100 x upravoval v počítači, tak aj tak by som dnes niečo urobil inač. Ale to už je na inú debatu. Ale odťah pary a pachov z kuchyni sa rieši už pri hrubej stavbe a či to je alebo nieje v projekte na tom nič nemení. Keď ako stavebník tomu nerozumiem, tak je na to stavebný dozor, pokiaľ nieje len na papieri.
Odpovedať
@zita19 Nebudem ľa presvedčať o mojej pravde, ale keď ti to trochu objasní situáciu, tak pokiaľ som začal stavať, tak som už mal v projekte zakreslenu každú jednú tehlu, každý detail,
Odpovedať
@ruren no dobre. A ty si nemal vobec potrebu nieco zmenit? Vsak je bezna situacia, ze na paieri nieco vyzera fajn, ale realne to az tak fajn nevyjde. Alebo "panicka vymyslela" nejak za pochodu. Inde svetlo, inac rozmiestnene spotrebice v kuchyni, jedalensky stol na inom mieste a tym padom inde zavesny luster... No ked si mal do posledneho detailu vyriesene aj toto, tak to klobuk dole. Alebo si nepripustil ziadnu zmenu. To uz by bolo pre mna blbe :-S Myslim, ze tu sa myslelo aj na digestor, len casom sa doslo na to, ze bude lepsie odvadzat pary mimo interier. Alebo sporak mal byt pri obvodovej stene, len "panicka vymyslela", ze bude na ostrove. Proste zivot prinasa zmeny. Aj v projektoch...
Odpovedať
@zita19 presne môj prípad. Digestor mal byť pri stene a teraz bude ostrovček. Takže to riešim.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren taka skoda, ze nemas ten 100x prejdeny skorodokonaly projek v profile😊mozno by sa niekto inspiroval ako to ne/robit pred hrubou stavbou😊
Odpovedať
@dracik333 Našiel som ešte jednu fotku, ako je vyvedené na povale cez strop, tam koleno na vodorovnú rúru a potom cez fasádu von. .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?