Ostrovček v kuchyni a varná doska

Profilova fotka
Ahojte Chcela by som mat varnu dosku zabudovanu v ostrovceku ,ktory je vlastne volne stojaci .Mate s tym niekto skusenosti ?Dost sa obavam toho ,ze tam je nemozne dat nejaku zastenu a vsetko vlastne bude prskat naokolo (na zem pripadne ).nebola by som rada keby som si urobila krasnu kuchynu a potom roky nadavala ,ze je total neprakticka .
Odpovedať
1
2
Myslím si,že ak bude šírka ostrovčeka 90 cm a viac , nemusíš sa ničoho obávať .Pri tejto šírke ostáva za varnou doskou dostatok pracovnej plochy , takže ti to nebude určite prskať na zem.Z druhej strany ostovčeka daj barové stoličky a máš 2 v1.
Odpovedať
Profilova fotka
@lilysk presne ako sa pise vyssie, barove stolicky, pripadne aj barovy pult a hotovo, vystarane na rychle ranajky minimalne.. ostrovcek sa nerobi na 60cm, alebo by to mozno vyzeralo velmi divne a ked sa spravi taky vacsi tak nebude prskat po zemi a co velmi prska, tak si kup taku silikonovu ,,pokrievku,, pripadne klasicku zeleznu.. na vrch sa dava povacsine klasicka pracovna doska, takze tomu to neublizi.. este som chcel dodat k tomu, ze davat zastenu na ostrovcek, neviem si to celkom dobre predstavit ako by to vyznelo.. mne sa take ostrovceky pacia, ale robit to fakt male nema zmysel, keby som to mal robit ja, co nato kuchynu bohuzial nemam, snad niekedy isiel by som do rozmeru minimalne 200 x 120cm.. ale to chce naozaj velku kuchynu kedze okolo musi byt aj nieco ine v kuchyni nie len ostrovcek, ale aj nejake skrinky by to chcelo a tak.. drzim palce kazdeopadne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No mate pravdu ...a tiez teraz uvazujem ,ze to nie je ani velmi prakticke hoci kuchyna je obrovska ale mam 2 male deti a ked sa nahanaju to nie je velmi bezpecne :-(( Tiez je jeden faktor ,ktory ma odradza :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@lilysk my budeme mat v byte, teda konkretnejsie v obyvacke 5,9 x 3,5m gauc, jedalensky stol, stolicky, stolik, sedaci vak a dve akvarka ( dokopy cca 350L ), tiez sa bojime kvoli detom, ale ked sa budes vsetkeho bat nikdy nic neurobis.. ale to je mimo temu.. zvaz pre a proti, tipujem ze to bude kuchyna v dome, tak treba nad vsetkym porozmyslat..s velkym priestorom sa da naozaj cokolvek vymysliet, horsie je napchat do niecoho mini vela veci.. ;-)
Odpovedať
Moja reč,deti vyrastú ani nevieš ako,ale kuchyňa ti ostane.Neboj sa choď do toho ostovčeka a výsledok je zaručený.My to robíme presne takto a vždy je to super.
Odpovedať
@lilysk tak tuto dilemu prave riešim aj ja :) z cisto praktických dovod, lebo uz mam jednu rekonstrukciu zasebou, otvoreny priestor kuchyna obyvka je cool , ale ma to aj nevyhody, a prave preto v novom dome som to chcela oddelit prieckou takou mini, ale uz sa mi to rozlezalo v hlave cize realne hrozi kuchynsky ostrov a tiez ma napadaju neprakticke dosledky tohto designoveho pocinu :) mne by tam vadil aj digestor viditelny hoc aj stylovy z obyvacky :-| ale tak to som uz objavila zasuvny do pracovnej dosky - vertikálny, skoda len tej jeho ceny :) tak som zvedava na info od skusenejsich :-)
Odpovedať
@barbarosa ja som videla zasteny za ostrovcekom, zo skla a vyzeralo to super :-) samozrejme nie po strop zástena ale take ochranne sklo práve z praktickych dovodov :)
Odpovedať
@ivamarr Riešil som aj tento problém a tá cena zásuvného digestoru bola v našom prípade 3300 eur.Za túto cenu už spravíš peknú modernú kuchyňu.Radšej by som prekúsol ten štýlový ostovný digestor , ale ak máš neobmedzený limit na karte , tak bude lepší te za 3300.
Odpovedať
@grevia tak zlacnel, uz stoji "len" 2000e :-D ...no ja dufam, ze kym budem designovat kuchynu tak zlacnie minimálne o polovicu inak samozrejme ze nebude ..
Odpovedať
@ivamarr Ja som ten digestor pozeral už dávnejšie, ale ako pozerám ,teraz stojí len 1573,50 e.Myslím si, že to už lepšie nebude ;-) .
Odpovedať
@grevia no tak potom super, už vidím svetlo na konci tunela :-D ja sa chystam na kuchynu tak o 2 roky :)
Odpovedať
Ja by som sa moc neradoval.Na ten digestor je akcia do vypredania zásob,ale neboj sa, o 2 roky bude zas niečo iné a určite niečo lepšie-veľa šťastia. :-) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
moj ostrov je 3x1m, var. doska 35x90cm, bar.stolicky nemam, nepoznam nikoho kto ich ma je to zo 15 rodin-nik ich nevyuziva,len zavadzaju pri vysavani a pada na ne prach. kedze hned za ostrovom je stol so stolickami bar.sedenie je zbytocnost. mam z tej strany skrinky na kuch,knihy, sviecky, slavnostnesie taniere..... neprska ni daleko max 1é12cm, ved inak mate dosku pri sebe kde stojie tam vam nieco prska? ta plocha za var.doskou je uzasna na odkladanie hrncov a inych veci....... muz.stoji zboku a cisti zeleninu a hlavne nezavadzia:-) dres mame pristupny z 3 stran parada. Digestor nemam,mala som v starom dome a len som nim svietila-totalna zbytocnost a hlucnost. Ak muz topi slaninku ci klobasku do leca uz sa naucil otvorit fr.okno inak nam nesmrdi nic, sedacka aj stolicky su kozene,nema co napachnu,ak tak 1 retrokreslo,ale po 2 rokoch je zatial OK, existuju aj spreje na "odpachnutie" textilii.
Odpovedať
Profilova fotka
máte niekto prosím vás aj elektrickú zásuvku na ostrovčeku? ak áno, tak akú a kde je umiestnená? Ď. ;-)
Odpovedať
@evina24 mam ju tam kde chcem pouzivat mixer. tak aby mi pripadna snura nesla cez dres, ci varnu platnu. teda na pravo hore od var.platne.
Odpovedať
Profilova fotka
@evina24 a co tak taketo nieco http://www.kovanienanabytok.sk/intern...
Odpovedať
Profilova fotka
a nemáš ju nahodou na pracovenj doske? rozmyslam nad takým riešením ale bojím sa, čo keby sa mi tam nieco vyleje..a tak.. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
hej.. aj nad tym som rozmyslala.. ale to ci nieje zbytocne.. ked jedna by mi tam stacila.. a tie zasuvky stlpcove su dost predrazene.. dalsie tri zasuvky mam vedla nad pracovnou doskou..
Odpovedať
Profilova fotka
@evina24 Aj ja mam zasuvku na ostrovceku, taku vysuvaciu a je to super - vlastne ich mam v kuchyni dokopy asi 4, rozne rozmiestnene a nemozem si ich vynachvalit - je to perfektna vec. @lilysk Ja si ostrovcek pochvalujem - mam velku kuchynu a vobec si neviem predstavit, co by som asi dala do stredu miestnosti - kedze jedalensky stol mam v druhej polke kuchyni - akoby jedalni..Je to perfektna vec - deticiek by som sa nebala, to by si musela zit v penovom dome, ak by si ich chcela uchranit od vsetkeho nebezpecneho. Co sa tyka digestoru, uz to tu spominali - velmi pekne su tie vysuvacie z ostrovceka, ked nepotrebujes, zasunie sa...len ta cena..my sme ho chceli takisto, (obycajny digestor zvrchu by mi presne zavadzal vo vyhlade na telku :-D )...len ta cena - okolo tych 2 tisicov je dost vela..povedali sme si, ze pockame, kym zlacnie - no teraz zistujem, ze v pohode fungujem aj bez neho - v tom velkom priestore sa ta para strati, aj ked v zime asi budem musiet viac vetrat - no vsak uvidime.. drzim palce, nech sa lahko rozhodnes
Odpovedať
@atlaska nemohla by si mi poslat foto toho ostrova prosim? Tiez riesime, aky siroky ho urobit a ako vyriesit sedenie pri nom. Dakujem.
Odpovedať
@evina24 ja som ani neuvazovala ze nemyslis vysuvaciu na ostrove a aku inu by si tam chcela dat? Iba ak zboku nejaku. Ja mam len ostrov a tuto zasuvku vysuvaciu, uplne mi to staci, pouzivam ju len na mixer.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska noo myslela som tak zboku tam dat zásuvku,ale ona by bola tak dost odruky potom :-| nakoniec sa asi rozhodnem pre ten stlpik vysuvaci.. aby som nelutovala a nenadavala neskor ze mi tam chyba elektrika :-D
Odpovedať
@lilysk ked mas velku kuchynu, ostrov je prakticke riesenie; ked je dostatocne velky, nic nikam neprska; my mame z druhej strany barove stolicky a zatial sa tam sedi prijemne, kym ja varim, manzel ci kamosky sedia na stolickach 'pri mne' a spolu popijame vinko - zatial nikoho 'nepoprskalo' :-) a digestor mame veliky farebny, vyzera ako obrovska lampa, vo vyhlade na telku nezavadzia @evina24 tiez mame tu vysuvaciu a nic sa na nu nevylieva :) @atlaska - my mame barove stolicky len par dni a uz su plne vyuzivane :-) takze komu co vyhovuje
Odpovedať
@evina24 ja mam jednu aj zboku-teda spredu v polici-na hriankovac. @dreamhome le ked mam hned za ostrovom stol a stolicky bar. Navyse chclei sme rovnu peknu plochu, minimalizmus, nie bar.pult na nerez nozickach......
Odpovedať
@winternight ms ho v albume ostrov @evina24 su tam aj obe moje zasuvky,klasika aj vysuv
Odpovedať
@atlaska ?? to bolo pre mna s tymi nozickami? nechapem, ja nozicky nemam (iba svoje) my mame za ostrovom sedacku 'miniobyvacku' ; chapem; ked tam mas stol a stolicky, tak dalsie stolicky nepotrebujes :-D btw, mam pocit ze mame podobnu kuchynu, nedavno som sa o nej s niekym bavila- myslim ze s tebou :-)
Odpovedať
@dreamhome nie to len na okraj,lebo 90% bar.pultov je doska na nerez nozickach,kt. su pripevnene k prac.doske. No a jasom piduch 165cm vyska, prac. dosku mama 82cm na vysku aby sa mi pohodlne robilo. K tomu by bar. stolicky vyzerali dost smiesno.:-D
Odpovedať
@atlaska hehe, som si pozrela album a my to mame tak ako vy, len miesto policiek tam mame 'priestor' kam sa zmestia barove; povodne som ich nechcela ani ja, ale manzel ma prehovoril a teraz ich pouzivame jedna radost, tak som rada ;-) barove stolicky sa daju nastavit ;-) ale chapem tvoje stanovisko- konecne vidim aj vas digestor, pekny, taky som este nevidela
Odpovedať
@dreamhome nemame digestor, mali sme 15 rokov a svietili sme nim, nepouzivali sme inak ako namiesto svetla. Digestor je u nas fr.okno vedla ostrova, staci otvorit na vetrak a taha jedna radost.
Odpovedať
@atlaska ah, potom su to lampy- ta dlha tenka a to okruhle? :-D hehe to je super ze staci okno :) ja digestor potrebujem hlavne kvoli rybam; v predoslom byte sme nemali- nezmestil sa (ani ten maly) a okno pri rybach nestacilo, smrdela cela kuchyna dva dni a ja som citila varenie aj v obyvacke.......
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?