Okná v kuchyni - ponechať, posunúť, dať preč?

Ahojte, mám dilemu. Nechať to malé okno pri priečke v kuchyni alebo nie? Počúvam rôzne názory - dať preč a nechať len jedno - posunúť okno doľava - dať preč malé a z dvojokna spraviť veľké francúzske v jedálni. Pridávam aj fotky miestnosti a projektu- projekt je navrhnutý aj s jedálňou a obývačkou ( rozmiestnenie si nevšímajte) Ďakujem za rady.
Odpovedať
@zuzu233 a to chces mat velke okno a hned pred nim kuchynsku linku? ako sa cez to okno bude chodit von? Aky je navrh kuchyne?
Odpovedať
Profilova fotka
Preco je vlastne problem ho nechat tam kde je? Velke by tam zbytocne zavadzalo linke nie? Cez toto by vam aspon islo prirodzene svetlo dnu...
Odpovedať
@jergusvav je blízko pri priečke a potom je problém s hornými skrinkami.
Odpovedať
@ajana1 návrh som priložila, to sú balkónové dvere (povodne) z nich ma byť okno (spodok sa zamúra)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 Keby na tom mieste horna skrinka nebola?
Odpovedať
@ajana1 návrh som priložila, to sú balkónové dvere (povodne) z nich ma byť okno (spodok sa zamúra)
Odpovedať
@jergusvav @jergusvav to bude ako vyzerať :) celou tou stenou budú skrinky. Dvre budu tiež ako skrinka-veľká, vedľa chadnicka vstavaná, potom rúra s mikrovlnkou vstavaná atd...
Odpovedať
...to okno, čo sú teraz balkónové dvere ( prerobia murári ešte) je veľmi blízko priečky. čo som si robila návrhy, tak sú tam odskoky- skrinky sa mi nezmestia a aj keď tam vynechám skrinku, nevyzerá to vôbec pekne....Uvažujeme okno posunúť o pár cm alebo dokonca zamúrať.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 Len bude velka skoda ho zamurovat ked uz tam je, kuchyna uz je objednana? Uz sa s nou neda nic robit?
Odpovedať
@jergusvav nie, zatiaľ nie je nič objednane...do dnes večera sa musím rozhodnúť, lebo pod okno som povodne chcela dres a potrebujem to nahlásiť vodárovi aby potiahol vodu, odpad a vyvod na myčku...a tiež murárom aby to okno zajtra doriešili, lebo takto všetko brzdím.
Odpovedať
@zuzu233 osobne by som skor zburala tu priecku do tej mini spajze a posunula kuchynu a vybudovala dostatok odkladacieho miesta. Ak to moznost nie je daj do zamurovat lebo male okno tam je fakt len na ostaru.
Odpovedať
@ajana1 ta špajza - priečka je dorobená (pôvodne nebola špajza), lebo nemám hore a chýbala doteraz
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zuzu233 Tym padom by som to asi cele riesil, ze bud nejakym sposobom nechat tak ako je alebo cele zamurat, take malo aby sa zmestilo medzi dres a hornu skrinku je tam podla mna zbytocne a ani by to nevyzeralo dobre...
Odpovedať
@jergusvav TAKTO SOM TO CHCHELA NEJAK
Odpovedať
@jergusvav .....som myslela takéto okno.....Priečka, čo je so špajzou, tak tam by boli veľké skrinky (aj dvere aby vyzerali ako skriňa) + malé nad pracovnou doskou a vľavo to okno s dresom a na ľavo od okna by ďalšie skrinky išli a pracovná doska.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to malo byt tak, ako na tom navrhu, co si sem pridala, tak by som ho tam nechal. Podla mna to vyzera dobre a nikdy viac svetla neuskodi.
Odpovedať
@zuzu233 podla mojho nazoru to okno zamuruj a nechaj si tam len jedno
Odpovedať
@machac0 takto je návrh ale nezmestia sa mi tam horné skrinky ...architekt nám dal zamurovat balkónové dvere a nechať tam len okno, ktoré je pár cm od priečky so špajzou....
Odpovedať
@bobs54 na 80% som rozhodnutá, že ho zamurujeme...ale vždy som túžila po okne v linke a stredovom ostrovčeku s indukciou a s barovými stoličkami...lenže je tam malý priestor medzi linkou a komínom ( podľa normy musí byť prechod 1m z každej strany), takže budem aj bez stredového ostrovčeka.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 netreba to silit ked to tam nevychadza, bud rada, ze takto to aspon bude, casom si aj zvyknes :)
Odpovedať
Malou spajzkou sisi vytvorila zlu kuchynu, Keby tam.nebola das na tu stenu vysoke skrine, polostrov a dalsie nizke skrinky s prac.plochou tam kde mas chladnicku.
Odpovedať
@atlaska To mi tak navrhol architekt, neviem prečo ju nedal do prístavby, ale zmenšil mi pôvodnú kuchyňu...Keď sa stavali a búrali priečky, som si to tak neuvedomovala a nebola som stále pri robotníkoch, teraz, keď plánujem zariadenie tak vidím, čo je zlé :( ostáva mi sa len zmieriť s tým čo mám a navrhnúť si niečo pekné. PS: špajzu som chcela, ja zvyknem zavárať, mám aj kopu byliniek a nemala by som to kde skladovať.
Odpovedať
@dalaj .....nič iné mi neostáva, len si zvyknúť na kuchyňu bez okna v linke a ostrovčeka...Hlavne, že sme zdraví :)
Odpovedať
Do uzkej spajzky das 20cm regale, takze dve 60cm skrine ti ju plne nahradia. Radsej. Nepohodlne vyberanie kompotov raz za cas ako nepohodlne varenie denno denne. Ja som za spajzku vsetkymi 10, ale do tohto priestoru by som ju nechcela.
Odpovedať
@atlaska pošlem foto ak nezabudnem 😁, zmesti sa tam všetko, svokruš to tak má tiež už roky. Dobrý stolár vymysli a urobí...a kompóty- zaváraniny denne jeme, hlavne zima-jar....
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu233 Na toto si casom ani nespomenies, ze nieco taketo ta trapilo ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?