Obklad alebo sklo ako zastena do kuchyne

Prosim, poradte, do kuchyne ako zastenu sklo nejake smotankove alebo obklad. Dakujem!
Odpovedať
smotanovy laktobel, niet co riesit len najst sklenara co ho doda. Alebo lacnejsia verzia natriet stenu na smotanovo a na nu dat priesvitne kalene sklo
Odpovedať
Profilova fotka
Obklad si nedávaj, lakobel je lepšia varianta, ľahko a dobre sa to udržiava, dobre to vyzerá. Len cena možno nebude potešujúca, to by bolo fajn keby si napísala, že za akú sumu by si to chcela mať vyriešené.
Odpovedať
Alebo este lacnejsia verzia je umyvatelna farba a na to vestacoating 😉
Odpovedať
@sampur uf,nemám práveže ani poňatia o cene...koľko to cca stojí???
Odpovedať
Profilova fotka
treba aby si sa rozhodla, ze aky material tam chces co, lebo napriklad uz som sa stretol aj s nazorom, ze lacobel nie je uplne najvhodnejsi, ze staci nejake silnejsie buchnutie a sa to na nom odrazi, no neviem, obklad je klasika a hlavne cenovo dostupna zalezitost ;-)
Odpovedať
Uz som mala vsetky druhy zasten, sklo je topka na udrzbu. Tiez to vyborne vyzera. Ak mas plynovy sporak, urcite treba kalene sklo. Indukciu by mal prezit aj lacobel.
Odpovedať
mám smotanovú špárovku a nikdy viac. prsklo tam pár krát z mixéru cesto, a zostali mastné fľaky, ktoré nejdnú ničím dolu. za mňa jednoznačne sklo. ak raz budem mať zbytočné peniaze, (čo asi nebude v tomto živote) tak jednoznačne sklo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pancake bleda sparovka je podla mna celkovo do slaktrafenia, na toto je dobre dat si pozor, lebo docistit sa to malokedy da a ked sa aj da tak to cloveka stoji strasne moc usilia 8-(
Odpovedať
@dalaj presne. mám vanilkovú podlahu, tam tiež tú špárovku, v kúpelke tiež....v kuchyni v obklade tiež...celkovo to bola zlá voľba. teraz napríklad v chodbe kde sa vyzúvame máme čiernu špárovku a vanilkové kachličky. špáry sú špinavé nesymetricky. po kraji izieb stále pekné bledunké a v strede, kde sa najviac chodí tam sú špáry až čierne. čo s tým ale robiť?
Odpovedať
ja nevidim absolutne ziadny problem s obkladom a sparami. ale rozhodne nedavat obycajnu sparovacku, to by bolo na slaktrafenie. treba pouzit epoxidovu, tak sa lahko umyva aj od mastnoty, nezafarbi sa od spiny a nevadia jej ani silne chemikalie (v pripade nudze). len vsak este dodam, ze obklad musi byt nejaky hladky, ziadne reliefy, zrnitosti ani ine nerovnosti povrchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dalaj Ja mám ešte od pôvodného majiteľa na podlahe v kuchyni svetlošedú dlažbu a bielu špárovačku. Teda len tipujem, že bola biela, lebo vyčistiť sa naozaj nedá. Ani Savo, ani Cif, ani jemný brúsny papier - nič. Vyzerá to otrasne - niekedy sa hanbím, že čo si niekto pomyslí, že neviem podlahu poumývať do čista. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@pancake dost dobra otazka co s tym robit, uz teraz asi nic, ako som pisal snaha docistit to bud vyjde nazmar alebo to pomoze len trochu, ale uz nedocielis to aby ta sparovacka bola rovnaka vsade, to jedine na novo :/ @jamk1 ale tak co spravis, nech si kazdy mysli co chce :-) ty vies, ze to nejde, ze uz kadeco si skusal tak co urobis, nic :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?