Nový kombinovaný sporák a digestor - pomoc vo výbere

Ahojte, práve riešim nový komb. sporák (do 300e) a digestor (do 100e) pre rodičov do kuchyne. Doteraz majú starú plynovú Moru takmer 30ročnú. Rozmýšľam medzi Electrolux a Mora: Zatiaľ som si vybral tieto modely: Electrolux EKK54553OW http://www.electrolux.sk/Vyrobky/Vare... (cena v obchode okolo 279e) MORA KS755MW: http://www.mora.sk/sk/kombinovane-spo... (cena okolo 299e) MORA KS856MW: http://www.mora.sk/sk/kombinovane-spo... (cena okolo 289e) Už som pobehal obchody, ale vôbec sa neviem rozhodnúť. Viac mi doporučili Moru, vraj je stále kvalita. Čo sa mi ale u Mory nepáči, je vnútorný objem rúry "len" 48l, electrolux má 56l. Ďalej ako som čítal electrolux má viac funkcií a lepšie kombinácie funkcií rúry, Mora má menej tak neviem či to bude pri pečení vadiť alebo kvôli tomu electrolux lepšie pečie? Mriežku má o dosť lepšiu Mora, aspoň sa mi tak zdá. Digestor ešte neviem, ale držal by som sa rovnakej značky ako sporák. Klasický, nie komínový, zadný ľavý odťah. Aké máte skúsenosti? Dakujem za pomoc.
Odpovedať
@junior14 čo sa týka rúry, opýtaj sa hlavne toho kto tam bude piecť. Predpokladám že tvoja mama. Takže si zisti ako mama pečie, čo pečie, ako často pečie a podľa toho vyberaj. Či vlastne chce elektrickú rúru, keď je zvyknutá na plyn. Takisto bude zvyknutá už na určitý objem rúry, resp. na šírku plechov, prípadne aby sa jej aj do tej novej rúry zmestil riad v ktorom pečie. Od tohto sa odraz, značka je nepodstatná. Plus ak rúra nemá plechy na pečenie, a nebudú pasovať tie povôdné čo používa teraz, tak rátaj ešte cenu za plechy.
Odpovedať
Samozrejme, to som už jej vysvetlil. Jednoznačne už chce elektrickú rúru, je lepšia ako plynová. Len mám obavy, či electrolux kvôli lepším funkciam rúry nepečie lepšie ako Mora, preto by som privítal názory a skúsenosti, kto má podobné výrobky...
Odpovedať
@junior14 Mala som kombinovaný sporák MORA a aj digestor MORA. Elektrická rúra v kombinovanom sporáku dobre piekla - chlieb, vianočné pečivo...všetko sa dobre upieklo. Pre túto značku som sa rozhodla kvôli servisu. Za 10 rokov nebol servis potrebný.
Odpovedať
@evabb35 Ďakujem. Rozmýšľam ešte, či by sme využili v budúcnosti funkciu gril čo má napr spomínaný Electrolux alebo vyššie rady z Mory. Len napr. keby sme zvolili Moru s grilom, tak postrádame funkciu horného ohrevu s ventilátorom takže bud gril alebo horný ohrev (bez aj s ventilátorom) u Mory, Electrolux má obidve funkcie, neviem no, ktorá možnosť je lepšia...
Odpovedať
Stara znacka Mora bola dobra,ale uz to zdaleka nie je ono. Mala som vstavanu elektr. ruru a plyn.dosku,ale nebola som vobec spokojna. Najma s rurou.. Vyhodili sme ju a kupili obycajnu,lacnu Amicu a neviem si vynachvalit. pecie ovela lepsie,ako ovela drahsia Mora.
Odpovedať
@majki555 Vstavaná elektrická rúra MORA a sporák MORA je rozdiel. Tie sporáky sú ešte dobré a lepšie pečú ako tie vstavané rúry MORA.
Odpovedať
@evabb35 Ja som tym myslela,ze Mora ako znacka kvality ma sklamala. Viem,ze je rozdiel medzi vstavanou a volne stojacou rurou...ale kvalitna znacka predsa nemoze robit rozdiely v kvalite jednotlivych vyrobkov. A vstavana rura v nerez prevedeni je ovela drahsia,ako biely,volne stojaci sporak,takze kupujuci,spoliehajuci sa na kvalitu danej znacky by nemal byt znevyhodneny :-|
Odpovedať
@junior14 gril nevyuzijete, alebo mozno 2x radsej nech to ma obo ohrevy, najlepsie s tym kruhovym tepelny ziaricom (zancka "merceds s koleckom" :))
Odpovedať
@majki555 Piekla som v kombinovanom sporáku MORA a v stavanej rúre MORA a bol rozdiel v kvalite. Keby som nemala takúto vlastnú skúsenosť, tak neverím. Neviem čím to je, ale tie sporáky majú lepšie.
Odpovedať
Pobehali sme obchody a podľa predávačov je čo sa týka celkovej kvality (vyhotovenie, smalt a výdrž) je o chlp lepšia Mora, na druhej strane má menšiu rúru a vraj Electrolux lepšie pečie. Mora má zase lepšie a kvalitnejšie vyriešené horné mriežky ako Electrolux. Mora je drahšia okolo 300eur, Electrolux je v akcii ešte v NAY za 249€, ale zatiaľ sme sa nerozhodli :-D
Odpovedať
Tak nakoniec voľba padla na Electrolux, má prísť budúci týžden, dúfam, že budeme spokojní. Ešte otázka k digestoru, so zadným ľavým odťahom som našiel len od Mory (do 100e), Electrolux ako som pozeral má len horný odťah. Alebo nejaké nápady na digestor v spomínanej cene so zadným ľavým odťahom? Vdaka.
Odpovedať
Budete, skusenost. Digestor musi tahat, mora je ok
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?