Nízko nalepený obklad v kuchyni

Dobry den, mate niekto vzdialenost medzi pracovnou doskou a vrchnymi skrinkami kuchynskej linky 45, 47 cm ? Nas majster nam nalepil obklad priliz nizko a budeme mat takuto vzdialenost. Cital som, ze ma byt 60 cm, na podnajme je 55. Obklad bol dost drahy preto to prerabat nebudeme... Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
45 je dostmalo... Nemozete dolozit este jeden pas?
Odpovedať
a podľa čoho vám to nalepil ten predošlý majster. Predsa musel mať nejaké plány, alebo mu to musel niekto nakázať. Ja by som mu to dal cele reklamovať ak to nalepil tak ako to nemalo byť. Pokiaľ to však nalepil dobre tak jednoducho hore alebo dole dolepiť jeden rad podľa potreby, tak aby Vám vošli police.
Odpovedať
Profilova fotka
to je dost malo, jedine dolepit zvrchu jeden pas, a tie dolu zle nalepene sa prekryju spodnymi skrinkami.Zalezi aky rozmer maju dlazdice a ako to bude potom vypadat t.z. ako ukazu fugy na dlazd.Podla mna dlazdice by sa mali klast od vrchneho radu, cize prvy rad by mal zacinat presne pod vrchnou skrinkou a vlastne pri pripevnovani na stenu je najlepsie tieto vrchne skrinky spodkom opriet na dlazdice.Preto je aj dolezite nalepit obklad rovno, najlepsie podla lasera. Rozmery linky od zeme: -spodna skrinka s vrchnou doskou od 86 do 92 cm/najcastejsie 86cm/ -medzera medzi sp.a vrch.skrinkami od 55 do 60cm /najc.60 cm/ -vrchne skrinky su rozne /najc. 72cm/ Z toho vyplyva ze pri vyske spod.skr. 86cm, a medzere 60 cm by mal zacat lepit dlazdice vo vyske 146 cm od cistej podlahy smerom nadol.Na vysku by tak vysli dve 30-tky alebo 3 ks.20-tky dlazdice
Odpovedať
Profilova fotka
@filippob Pozri v mojom albume, ja mám obklad 2x25cm manželke sa veľmi páčil ten obklad, ja som to riešil poličkou. ;-)
Odpovedať
Obklad ma rozmer 33x60 v x s. Jeden kus stal 33 euro, tak sme sa rozhodli prvy rad nechat cely obklad, spodny rad rezat napolovicku, cize by to vychadzalo s medzerou na listu 33+16 + medzera 1 az 2 cm = 50 , 51 cm. Hned som sa ho pytal, ci to tak moze byt, ci nebude vadit, ked sa bude rezat. Rezna hrana mala byt zakryta v spodnom rade pod listou. Vtedy hovoril, ze vsak to nebudete mat ani 50 cm, ale ze dobre. Pred nalepenim sa riesili nejake veci s digestorom, tam mali byt obklady trochu inak, tak som mu nechal navrh z ikey, aby vedel ako to ma byt. Ani som mu nehovoril, ze ho na byte necham. Nevsimol som si na navrhu rozmer medzi pracovnou doskou a vrchnou castou 46,5 cm. Nalepil to podla toho, to co sme sa rozpravali pred tyzdnom si nepamatal, ja som to bral ako vybavenu vec, ale to som netusil, ze mu to mam este 2 krat pripomenut, pytal som sa, ci to budu vediet nalepit, ci tomu rozumeju, z usmevom ze ano. Ze nech zavolaju ako nieco nebudu vediet, ze ten obklad bol dost drahy (vysiel nas na cca 800 euro). Nikto mu nekazal pouzit rozmery z navrhu. Argumentuje tym, ze je to nalepil podla navrhu, ale teraz to vychadza 2cm pod uroven prac.dosky, ked dam dlazbu, tak to budu 4 cm, cize ani podla navrhu to nevychadza - nie 46,5 ale 45 ! Chceme to riesit tak, ze pod linku nedame dlazbu tym sa to nedvihne o 2 cm a bude to na vysku 47 cm. Zrazu to bolo v pohode, ze vsak to nemusi byt 50 cm, ze to moze byt aj menej... elektrikar mi vravel, ze ked pritahoval zastrcku na takutu medzeru medzi doskou a vrchnymi skrinkami, ktora bola zo skla a praskla, musel zaplatit 600 euro. Mne ked dohuzvil obklad za 800, tak co mozem robit ? Vrchne skrinky su iba 3ks o celkovej sirke 150 cm, cize nebudu nad celou plochou linky. Keby som chcel dolepit este jeden rad, tak to bude asi skarede, bud by to bolo zubkate alebo dat listu nie ? zolllee nevyzera to zle, pouvazujeme :)
Odpovedať
Keby sme dolepili vrchny rad polovickou obkladu - 16 cm, tak by to nevadilo opticky ? poradie: 16cm, 33cm, 12cm ?
Odpovedať
Profilova fotka
aha tak to fakt drahy obklad.inac robili sme aj kuchynu kde bola medzera okolo 50 cm, tiez to nieje najhorsie ked uz nemas ine vychodisko.
Odpovedať
rozhodli sme sa nalepit este polovicu obkladu, len neviem, ci tou reznou hranou smerok ku skrinkam a dat tam listu alebo radsej rez nu hranu ku obkladu. Neviete poradit ? je to tmavsi obklad, spary tam ani nie su vidiet, keby sa to rezalo laserom, tak to nie je ani zubkate.
Odpovedať
Nieje to mozika? Tu netreba rezat, ked to ide k linke. Da sa delit na pasy a potom stacilo obkladacovi povedat kolko od zeme ma zacat a kolko do vysky oblozit. Na foto dost vidno ako idu jednotlive diely, vidno to aj v skutocnosti To by nemalo.
Odpovedať
mozaika to nie je, keby to bola mozaika, tak to tu neriesim. jednotlive diely je vidno, lebo este nie su vysparovane...
Odpovedať
Profilova fotka
Nevydím to až tak tragicky nakoľko ide o mozaiku...doplníš to ďalšou polovičkou...resp časťou akú potrebuješ, aby si dosiahol výšku spodnej časti hornej skrinky... Tú výšku si prispôsob podľa výsky tvojej gazdiny...aby v pohode dočiahla na vrchné poličky...(my mame 53cm, čiže 139cm od dlažby) Len pre istotu nedávaj si zrezavať dlaždicu na 3x...bude tam vidieť rozdiel - len na 2x zbytok odpad... Rezanie vodným lúčom, alebo postačí aj rez vodnou pílou, ktorú vlastní každy lepší majster a urobí rez, ktorý nebude vidieť pod horními skrinkami. Ide už len o to, že si mušíš na daný fakt zvyknúť a bude to ok...druhá je ,že samotná linka by mala očariť tak, že si malú chybičku na obklade nikto nevšimne. ;-)
Odpovedať
dakujem za rady, trosku ste ma ukludnili. mam tam dat nejaku L-kovu listu alebo tou reznou castou dovnutra obkladu ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@filippob Odrezanou časťou nie k obkladu, ale k horným skrinkám. Lišta to je už na tebe. Ja osobne by som ju nedával - roh medzi hornými skrinkami a obkladom dosilikonovať...ale to ti aj tak zakryje ta horná skrinka...čiže nemalo by to byť vidieť...preto aj ten silikon tam bude zbytočne dávať.
Odpovedať
My máme vzdálenost jen 43,5 cm a sama jsem to tak chtěla a musela prosadit, protože to montéři chtěli dát výš. Ale na co dávat skříňky 60 cm nad desku, když pak do nich pořádně nedosáhnu? A to mám 170 cm... Takže za mně ok...
Odpovedať
yikita nemas nejaku fotku ?
Odpovedať
@filippob ještě jsem sem žádnou nevkládala :-) Ale nafotím a zkusím, případně Ti přímo pošlu, ok?
Odpovedať
@filippob aspoň jedna rychlá fotečka tady http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/y...
Odpovedať
Dakujem za fotku, nevyzera to zle, ale nam by to asi tak nevyhovovalo. Asi uz mam v sebe tu myslienku, ze nie sme v norme 55-60 cm, neviem...
Odpovedať
súhlasím s Yikita. Rozdiel 60 cm medzi prac. doskou a hornými skrinkami je odporúčaný- tiež som to čítala..ale skusala som si to a ked das takyto velky rozdiel tak do horných skriniek vobec nedosiahnes, my budeme mat horne skrinky vysoke 704 cm. a ked si spocitas vysku pracovnej dosky a este 60 cm ten odporucany rozdiel tak do hornej policky vobec nedociahnes a nebudes ju casom vobec pouzívať.
Odpovedať
@filippob treba si zvazit aj potom vizualnu stranku - ake skrinky tam pojdu a ako to bude celkovo vyzerat ked budu nizko.
Odpovedať
@ivco :-D sak vezmes rebrik
Odpovedať
opravdu mně nenapadá jediný důvod, proč mít skříňky tak vysoko, aby pak byly nepoužitelné...
Odpovedať
Ja mam skrinky az po strop v-270cm, mame tam veci ktore pouzivame raz za rok, vykrajovace na perniky, veci na letnu terasu, boxy na vianocne pecivo....Predtym sme mali horne skrinky vysoke 1m koly dizajnu a tiez to bolo o tom istom na najhornejsej polici "sezonne" veci.
Odpovedať
To chápu, ale když je menší kuchyň (míň skříněk celkem), tak je škoda, aby v nich nebyly horní poličky běžně přístupné, to byl můj příspěvek. Skříňky až pod strop jsou zase něco jiného, s jejich využitím pro sezonní věci nepolemizuju ;-)
Odpovedať
Filippob bude mít skříněk asi dost, takže ok, ať přilepí ještě půlku obkladů. Ale stejně je 60 cm zbytečně moc vysoko :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?