Nekalené sklo do kuchyni, 4mm

Máte niekto skúsenosti s nekaleným sklom do kuchyni 4mm? Budeme mať indukčnú dosku. Je dobré také sklo? Dakujem za postrehy.
Odpovedať
@haelyna Mam skusenost a nie je to problem. Problem moze nastat ak sa horuci hrniec/plech dotkne skla - moze prasknut. Indukcia sama o sebe nevyzaruje teplo do okolia ako plyn.
Odpovedať
@haelyna mate problem ist do ikey a kupit si jednu sklenenu policu z kuchynskej linky? to sklo je kalene, predavaju ho na ks. A ma to byt zastena za sporak alebo bude ta indukcia na ostrove?
Odpovedať
@jano2007 má to byť za sporákom, ako na foto Foto ilustračné.
Odpovedať
@haelyna tak tu ikea nebude spravna volba.
Odpovedať
@jano2007 ahoj, cize ak dam nekalene sklo, robene sklenarom 4mm je to ok? V pripade indukcnej varnej dosky?
Odpovedať
@haelyna no neviem, a to sklo bude obycajne cire? zan nieco date ako tapetu alebo podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa bal, nekalene sklo je nachylne na tepelny sok. Staci ak sa zahreje nerovnomerne (na jednej strane ho zohrieva sporak a inde nie) a moze prasknut.
Odpovedať
Tiež sme mali v pláne dať sklo za kuchynskú linku, vyzerá to efektne. Avšak odradila nás cena za samotné kalenie a vyrezávanie otvorov pre zástrčky. Ak sa rozhodneš dať sklo, jednoznačne kalené. Vyriešili sme to rektifikovanými (bez zaobledných hrán) obkladmi s minimálnou špárou. Fotka nie je nič moc, ale vyzerá to pekne s vysokým leskom.
Odpovedať
My mame nekalene sklo(lacobel) ako zastenu za indukciou uz tretim rokom... Ja som dost velky jedak, vari sa denne... Zatial to drzi a nic nenasvedcuje tomu, ze by to malo zajtra po troch rokoch z nicoho nic prasknut... Cenovo ma to vyslo asi 100€ aj so 4mi vyrezanymi dierami a montazou... Fotku nemam je toho dokopy asi 2,5 metra, z viacerych kusov kvoli dvom oknam...
Odpovedať
Profilova fotka
nekalene nie ! v ziadnom pripade
Odpovedať
zdravím, ak sa môžem pripojiť a zároveň opýtať sa ohľadom skla. Ja by som chcela sklo ale budem mať indukčnú dosku ale plynovú. Je to vhodné dať to sklo za sporák alebo nie ? a asi cca kolko stojí taká sklenená doska ? dakujem pekne ;-)
Odpovedať
Odporúčam kalené. Avšak, cena obyčajného lakobelu je niekoľkonásobne nižšia ako kalené sklo 6 mm. Takže ak dáš obyčajné, dá sa to, ale s rizikom, že to budeš musieť možno vymeniť. Skús si to sklo prípadne rozdeliť na viac kusov, tak v prípade, že praskne, vymeníš len diel za varnou doskou :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem za radu aj reakciu ;)
Odpovedať
Nekalené 4 mm sklo je určite nezmysel. Prosím uvedomte si, že sklo nie je ani drevo ani kameň!!! Pri nekalenom skle pre dané použitie Vám hrozí niekoľko rizík ako napr. tepelný šok skla, porezanie... Odporúčam kalené sklo hrúbky 6 mm (ESG 6 mm). Hrúbku 4 mm a nekalené sklo nie je v súlade s požiadavkami pre bezpečnosť ani s praxou, Ten, kto Vám niečo také doporučil by to mal vedieť!!! Toto nie sú zrovna prípady použitia skla, kde je efektívne šetriť!!! Cena kaleného 6 mm skla sa u výrobcov pohybuje okolo 35 Eur/1m2.
Odpovedať
Profilova fotka
dobry vecer mozem vas poprosit o nejaky kontakt na firmu ktora vyraba take skla pod linku??? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?