Nedomyslena kuchyna, same problemy

Ahojte, z pracovnych dovodov sme sa museli narychlo prestahovat, byt je v uplnej novostavbe, cize v nom vobec nic okrem kupelne nebolo. Vsetok nabytok sme riesili za pochodu, proste ziadne planovanie. Zial, velmi sa to odzrkadlilo na kuchyni, cez internet sme vybrali mensiu kuchynsku linku bez spotrebicov, s tym to proste do kuchyne umiestnime podla obrazka, doplnime spotrebice a bude. Je to nieco taketo http://www.asko-nabytok.sk/images/ask... akurat, ze to konci umyvadlovou skrinkou, ta posledna dvojskrinka hore a dole nie je. Lenze ked sme do bytu prisli, (prenajali sme si ho len na zaklade fotiek z agentury) zistili sme ze privod vody a odtok, skratka -tie rurky (pardon, neviem presny vyraz, nevyznam sa v tom :-D ) su hned na zaciatku steny, znamena to ze umyvadlo musi byt len tam, alebo sa to da nejako vyriesit, aby som skrinky mohla zostavit podla daneho obrazka? Cize vysoka skrinka prva, za nou drez atd? Ked dam prvy drez, vysoka musi ist posledna, lenze tam je aj chladnicka a vyzera to spolu dost zle Dalsi problem, ani poddrezova skrinka uplne nepasuje, kvoli tym rurkam sa neda uplne pritisnut k stene, je nutne vyrezat z bokov skrinky? Ospravedlnujem sa za amaterske otazky, v byte si robime vsetko sami aby sme usetrili, ale zatial nemame ziadne skusenosti :-( Prosim nepiste mi ziadne financne nakladnejsie riesenia, ako napriklad ze stolar nam nieco dorobi na mieru a pod, budeme tu byvat len 5 rokov a neoplatilo by sa nam to. Dakujem :-)
Odpovedať
@suhada to umivadlo musi byt pri stene ked nechces drahe riesenia. prečo chce zostavu tak ako to je? tie skrinky by maly byt samostatne a maly by sa zostavyt podla potreby pokial viem.
Odpovedať
cize odtok a pripojenie vody sa da natiahnut ja ho mam natiahnute do rohu na druhej steny, aby sme neburali, idem kuk obrazok ...kludne vyrez z zadnej strany skriniek,je to skoda,ale riesis surne kuchynu a asi co najlacnejsie tak odrez a prisposob bez prerabania vody v stene ...co sa tyka tej vody odmeraj si priemer rury na odtok a aj na vodu a vzdialenost kam ju chces potiahnut ak nemas známého vodara co by si to obstaral da sa to urobit aj sam ale nalietas sa viac krat ale nic hrozne,da sa to aspo sa muz nauci....a vidim ze umyvadlo mas s celoym povrchom len preloz celu skrinku do prava a prvu do lava a nechaj umyvadlo na kraji,nic hrozne a nic neprerabaj,co rieris s vysokou skrinkou? nezmesti sa ci co? kde mas chladnicku? vedla vysokej? nic hrozne neries,za starych cias sa vyskove rozdiely riesili zavesom a hotovo, dnes by som tam dala policku nad chladnicku ci kde sa ti nepaci a tam tv alebo také nieco....klud kuchynu som prerabala za život 6x ! dnes sme v dome a caka ma este jedna kompletka ...takze ak si v provizoriu kasli na to a ln si poposiuvaj a poprisposobuj nerob velke zmeny a ani nakladne...setri na svoju
Odpovedať
@1lukyno1 @mamakaja ano, mozem si to zostavit podla potreby, lenze ta vysoka skrina pri chladnicke skratka vyzera zle, je o cca 30 cm vyssia, 10 cm uzsia aj hlbsia - vycnieva zo vsetkych uhlov.:-| Som sice v provizoriu, ale divat sa na toto denne 5 rokov...nic moc. Jednoducho ma to mrzi, ze to mohlo vyzerat ovela lepsie. Este sme mali s priatelom taky napad, kedze nam vycnieva aj rura, zeby sme vsetky skrinky odsunuli zozadu od steny trochu viac, cca 6 cm, tak aby sme nemuseli rezat zo skrinky pod drezom a rura zapadala, a tu medzeru niecim vyplnili, takze by nam vznikla taka uzucka plocha napr. na odkladanie spongie, jari....lenze cim to vyplnit? Drevom asi nie, plast? A upevnit to tam ako? Mame kupeny silikonovy tesniaci tmel, dalo by sa to nim prilepit? (myslim zo strany obkladaciek, zo strany skrinky by sme tam supli nejake koliky na podporu) Co myslite, stalo by to za pokus, alebo to vazne nechat tak,? Je pravda ze teraz ma to sice skrie, ale casom si asi zvyknem.....
Odpovedať
preco nechces rezat do skrinky bezne sa to roby. a ked odsunies o 6cm od zadnej steny (ked mas aj pracovnu dosku v zostave) tak ti nebude sediet. Môzes kupit sirsiu pracovnu dosku alebo naskrutkovat listu na pôvodnu.
Odpovedať
@suhada ak sa nebojis roboty uprav si skriku podla potřeby niekedy vymyslame ,aj mne sa to stava rozne provizoria a přitom najviac by am pomohlo ze sa to urobi od podlahy, odrez z hlbky skrinky cize rozobrat na dosky ale předtím si oznac z ktorej dosky rezes ja som si tak z obyc skrinky za 5euro urobila skrinku pod umyvadlo s hlbkou 20cm,yzera ak by tam bola od novoty,takze do toho ,co sa tyka vysky najdi skrinku malinku ci si zas prisposob hocaku vrchnu ,alebo aj spodnu a zrez si ju a potrebne rozmery,dolezite su vždy dvierka,korpus si upravis jako chces, co sa tyka tej rury,a vysunutia skriniek,,dalo yb sa ak mas miesto v kuchyni a při stene by som urobila z obycajnych dosak na mieru nieco jako vyvýšeninu ci schodik,alebo aj z sadrokartonu,inak ma napadol hranol dreveny,ktory vyvrtas na podpery zo spodu a hranol krasny vysmyrglovany vyzera IN . zospodu das male podpery kovove ,oznac si kde si mala před tym dosku na stene a nad tu uroven daj hranol,en si potom neskor-neponahla to, naimpregnut alebo namor na drevo su také protivlhkosti,bude super a mas nieco co každý nemá....a na tomozes dat nielen jar ale aj květinky male....pozor nech ti to sedi na doske nenadvezuj na pd ale nech an nej jako keby lezi z vrchu....a potom mozes aj tym silikonom to pekne utesnit,listy nedavaj tie su onicom...a nezabudni ze bdues mat fugu aj z boku skriniek od dveri...ci kde to vidno....z boku.
Odpovedať
este ma napadlo da sa dat za kuchynu cela stena z sadrokartonu ci dosku az od země a vyrezmy na vodu a hadice,,,,inak ten hranol je ais lepsi...
Odpovedať
@mamakaja A co tak kupit sirsiu pracovnu dosku? Byvaju aj tusim 70cm a vsetko dorovnate tak, aby nic nikde nevytrcalo.
Odpovedať
@suhada... my mame drez v rohu a vodu potiahnutu hadicou cez otvory, takisto k umyvacke...do skriniek sa bezne rezu otvory a vyrezy tak ako je treba, nic nevidiet, neprekaza to ani neobmedzuje vo vyuzivani skriniek.
Odpovedať
@zuzimia kludne dosky nie je vela a za dres? nieco nerezove nech to vyzera jako pokracovanie dresu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?