Nechať špajzu alebo urobiť väčšiu kuchynskú linku?

Profilova fotka
Ahojte, prosím o vaše postrehy, názory, skúsenosti... v projekte je v kuchyni naprojektovaná špajza, ale niektorí mi radia, aby som špajzu zrušila a radšej urobila väčšiu kuchynskú linku (miesto špajze dať potravinovú skriňu). Tak teraz neviem, čo bude lepšie/praktickejšie/estetickejšie/výhodnejšie... Nezdá sa vám kuchynská linka (pracovná doska) malá?
Odpovedať
@zuzizuz1983 Ahoj, spajza je vzdy vyhodou, pokial ale mate pivnicu, urcite by ste bez spajze vydrzali a mohli by ste si zvacsit kuchynku linku. My mame kuch. linku zhruba presne taku velku ako vy a samozrejme, clovek si vystaci, ale vacsia by bola komfortnejsia. :) Nam sa spajza nezmestila (resp. odmietli sme o nu zmensit kuchynu) a budeme mat len potravinovu skirnku. V kazdom pripade, su suroviny, ktore mame v pivnici (a inak by boli v spajzi).
Odpovedať
zalezi ci chces mat veci v teple alebo v chadnej spajzke. Do spajzky das isto viac veci ako do potravinovej skrine, tak mas hlbku 60 teda msuis sa dostavat komplikovane k flaskam vzadu, do spajzky si das kopu regalov hlbky25-30cm po stranach, dozadu moze ist jeden hlbsi-to mas akurat na 2 rady kompotov, baleni ryze,muky......a mas to v chlade. Pre mna megavyhoda spajzky je, ze mam vsade drevo, v spajzke dlazbu, kam davam horuce plechay na zem po dopeceni.
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie práveže nemáme pivnicu, takže všetko musí byť v dome... len vedľa WC je ešte komora, ale tú by sme chceli využívať na uskladnenie asi hlavne sezónnych vecí, topánok, a.i. (muž je poľovník a rybár, takže to zaberie hodne miesta)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no vidíš, to je dosť veľká výhoda s odkladaním tých plechov :-) to je plus. Aj ako píšeš, že v tej špajze bude asi viac priestoru, ako v potravinovej skrini. Nad tou skriňou som rozmýšľala aj preto, že by sa nám potom možno zväčšila kuchyňa (neviem, si to dosť v reáli predstaviť, či tá pôvodná kuchyňa so špajzou, bude rozmerovo stačiť). Potom je tu aj ďalšie hľadisko, že špajza by bola asi lacnejšia záležitosť ako väčšia kuchynská linka s potravinovou skriňou?!
Odpovedať
Ja by som normálne povedala nechajte špajzu, ale táto je taká maličká, že by som na vašom mieste asi porozmýšľala nad zväčšením linky. Potiahnuť ju do U, a vysokú potravinovú skriňu dať vedľa chladničky, kde je teraz sporák .
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzizuz1983 no ja by som spajzu jednoznacne nechala ;-) uvidis ze kuchyna bude dost velka. kamoska mala naprojektovanu spajzu v kuchyni a nedala si ju a teraz to velmi lutuju,ze ma zbytocne velku kuchynu :-(
Odpovedať
@zuzizuz1983 ahoj, vždy treba pristupovať individuálne k priestoru. Som zástanca špájz keď sa dá, ale v tvojom prípade na tento priestor by som jednoznačne špajzu zrušila. Pri tom okne to vôbec nebude dobré a ani pekné. ;-)
Odpovedať
@zuzizuz1983 suhlasim s atlaskou. Ja som jednoznacne za spaju!!!! My sme s manzelom projekty, ktore nemali spajzu rovno zavrhli (aj ked boli pekne a dobre). Spajzu nenahlradi ziadna potravinova skrina, lebo v tej bude vzdy teplejsie ako v spazji a su veci, ktore maju radsej chlad. Ako pozeram do projektu, mas sice mensiu kuch. linku, no umyvadlo si vies dat rohove vedla sporaka a ziskas celkom pekny pracovny priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som za špajzky, ale v tomto prípade súhlasím so @studiotrencin ... kuchynské okno v rohu sa príliž nepozdáva ani mne, navyše je tá špajzka tak malinkatá, že moc toho priestoru nestratíš. Ja by som na tvojom mieste využila tú miestnosť pri wécku aj na odkladanie zemiakov, kompótov a pod. No a sezónne veci by som určite skladovala na povale. My to máme rovnako. Máme len takú miestnosť ako vy pri wécku, v tej bude kotol ale aj špajza. Sezónne veci budú na povale a kuchyňu mám peknú veľkú. Navyše tým že zrušíš tú minipiďi špajzku pri kuchyni :-D získaš otvorenejší priestor a nebudú ti v obývačke špatiť dvere do špajze. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A ešte k tým cenám, nemyslím si že špajzka ťa vyjde menej ako zväčšenie kuchynky o potravinovú skriňu s výsuvom. Len dvere sú dosť drahá záležitosť a to nerátam murovky, omietky, regále...a pod. ;-) Tá kuchyňa kuchyňa bude určite krajšia a flexibilnejšia, keď bude väčšia.
Odpovedať
@zuzizuz1983 ja som za špajzu, len mi chýba okienko na tej špajzi, bez okna je podľa mňa zbytočná, to môžeš mať potom rovno potravinovú skriňu a je to to isté ;-)
Odpovedať
@zuzizuz1983 asi sme ti velmi nepomohli, co? :-) je to pol na pol. Ako so vsetkym. Kolko ludi, tolko vkusu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gemini06 My máme v špajzi vetrací otvor, a bohate nám stačí.
Odpovedať
@iva71 no veď jasne, každý má právo na vlastný názor ;-)
Odpovedať
@gemini06 To je skúsenosť, nie názor :-) Aj na tie máme právo, dokonca aj mať ich rozdielne :-)
Odpovedať
@iva71 tak tak :-D
Odpovedať
@iva71 @gemini06 nemate chybu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez zrusila spajzu, kuchyna by bola inak mala. Ulozneho priestoru bude dost a to co by malo byt v chlade, bude v garazi.
Odpovedať
@tina1111 :-D
Odpovedať
@zuzizuz1983 tiez som chcela poradit ze urcite nechat spajzu, lebo je to super vec (ale len ak je trosku vacsia) ale ked som videla projekt a tu malicku mini spajzicku, radim zrusit ju, a urobit si vacsiu kuchynu, kde budes mat viac pracovnej plochy, okno lepsie vynikne a ten maly priestor kuchyne bude odlahceny, momentalne to na mna posobi dost stiesnene a takmer ziadna prac.plocha.
Odpovedať
ja by som tam asi tu špajzu nechala, ale ju kusok ju zvačšila smerom k jedalni tak, aby mala hlbší uložny priestor po oboch stranách a užší oproti dverám, ale s dverami pri linke zo strany kuchyne a nie z jedálne .... možno by som ešte na jednu tu stranu dala do špajze chladničku, čim by som ušetrila 60cm v kuchyni no a pod okno by som dala len rovne ukončenie linky, určite nie roh ... ale to je zas moja subjektivna skusenosť, na chladničku v komore nedám dopustiť, celá rodina sa tam rada zašíva :-D :-D :-D
Odpovedať
určite by som nechala spajzku :-)
Odpovedať
@zuzizuz1983 Já jsem taky pro špajzku, bývá tam i chladněji, takže to vyhovuje i potravinám a taky v ní frituju (otevřu dokořán okno, takže mi zápach skoro nejde do zbytku domu). Jen jeden můj takový dotaz, jsi pravák nebo levák? Já jsem pravačka a mám podobně řešenou linku jako ty, ale dřez mám v tom druhém rohu, tak abych si mohla utěrkou (třeba drobky) smést do dřezu, naopak mi to přijde nepřirozené.
Odpovedať
@katty.w s tým friťákom ma to nenapadlo, to je super nápad ;-)
Odpovedať
@tina1111 Sranda musi byt :-D
Odpovedať
@iva71 tiez si myslim, aj keby na chleba nebolo ;-)
Odpovedať
@gemini06 Tak toto bez okna robit nemozem :-) Mam tam len mikrovlnku a hriankovac ;-( Ale zas ziaden zlodej nema sancu dostat sa k mojim (styrom) zavaraninam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne som zrusil spajzu a zvacsil tym kuchynsku linku pri projekte bungalov 667.
Odpovedať
@iva71 :-D :-D :-D
Odpovedať
z praktickeho hladiska - nechat spajzu. lepsia pristupnost uskladnenych veci, urcite aj vacsia kapacita. z vizualneho hladiska - zrusit a dat potravinovu skrinu, resp. linku. zvacsil by sa tym opticky a pocitovo priestor kuchyne. ak das potravinovu vysoku skrinu, neziskas dodatocny pracovny priestor dosky. ak das nizke a vysoke skrinky, ziskas dodatocnu pracovnu plochu, ale malo ulozneho priestoru. zaver: pri kuchyni by mali podla mna vitazit prakticke argumenty ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?