Nazory na navrh kuchyne

Ahojte, chcela by som vediet vase nazory na tento navrh kuchyne. Kedze som ho robila sama, su tam iste nedokonalosti, ktore prosim prehliadnite :) Vsetky pre a proti, co ano, co nie, co by ste urobili inak. Vopred velmi pekne dakujem za kazdy cenny nazor :)
Odpovedať
Pekná kuchyňa! Navrhujem zarovnať všetky madlá na stred - s otváraním by nemal byť problém. Nie je vidno všetky spodné skrinky, ale určite vy som dala aspoň jednu klasickú zásuvku na varechy, príbory... Dve malé skrinky pod plafónom majú zlý prístup. Potiahni až po strop vysoké dvierka , čo su pod nimi a budeš mať jednoduchší prístup na vrchnú poličku veľkej skrinky, ako sa naťahovať k madlu vo výške cca 240 cm
Odpovedať
Varna plocha a voda oproti sebe su neprakticke. Nevidno celu dispoziciu,dvere,spajzku.....
Odpovedať
mne to príde ako trošku nahustené na jednu stenu- pripomína mi to obývaciu stenu. Viem že v kuchyni treba veľa miesta na odkladanie ale netreba zabúdať aj na dizajn a celkovú dispozíciu kuchyne ako takej. Ale ináč kombinácia farieb je dobrá. drez by som asi premiestnil pod okno ;-)
Odpovedať
Tak ahojte. Vcera som pisala od kamosky, dnes som sa rozhodla registrovat sa aj ja, aby som sa mohla zapajat do diskusie:) Ta kuchyna by mala byt raz moja:) @evaso Dakujem. V tej vyske neplanujem mat dvierka, len v programe, kde som robila vizualizaciu, ine neboli :-D @atlaska Mozes mi prosim uviest aj dovody, preco su neprakticke? Spajza bude na volnej stene vlavo, takisto vchadzat do kuchyne sa bude zlava cca oproti pultu. Bude to velka miestnost - spojena obyvacka, kuchyna a jedalen. Za pultom na pravej strane bude vychod na terasu @tomyzv Dakujem.
Odpovedať
@aksuel No konecne :-D
Odpovedať
@sonka11 Navnadila si ma :)
Odpovedať
@aksuel pretoze musis vsetko prenasat ponad dlazku, oplachnes zeleninu v ruke a do hrnca ponad dlazku, tazky hrniec s vodou na varenie cestovin na sporak a plny horucej vody a cestovin zasa po dovareni nazad ponad dlazku do drezu zliat..... Cez letnu sezonu,ked je rodina vacsinou vonku budes vsetko jedlo,pitie,riad na grilovacku ci posedenie nosit von a obchadzat pritom linku-pult. Ak je jed.stol za tym pultom, je bar.sedenie zbytocne, len zavadzia pri vysavani,treba zo stoliciej utierat prach.......ja som dala radsej z druhej strany ostrova skrinky aj ked menej hlboke,ale su tam navody na elektrospotrebice, sviecky a ine drobnosti a aj taniere,co sa pouzivaju prilezitostne, ale tazko radit bez podorysu.
Odpovedať
@atlaska Dakujem, na toto som nemyslela. Akurat ten sporak nemam velmi kam dat, kedze drez uz musi byt tam, kde je (mame urobeny odpad, vodu...) Na pravej strane je okno, takze tam to moc nejde. A ano, stol bude pultom v jedalni, ale ako nas poznam, vsetci budu jest za pultom a za stolom sa bude jest vynimocne (vikendy, sviatky,...) Taky zjednoduseny podorys:
Odpovedať
@aksuel potiahnut odpad a vodu pod druhe okno sa neda? jedalensky stol je srdcom rodiny, sediet vedla seba v rade je o nicom. Ten boom barovych sedeni je davno out. Ale chapem,ze vela ludi po nich stale tuzi. Mne to v obyvacke vadi a este ked k tomu daju tyc z pultu az po strop a na nu kose na odkladanie veci .
Odpovedať
@atlaska cez tyzden sa nam malokedy podari si sadnut k stolu a najest sa spolu, kedze prichadzame domov a odchadzame z domu kazdy v inom case. S tym odpadom bude asi trosku problem, ale myslim, ze keby velmi chcem, tak by sa s tym mozno nieco dalo urobit,
Odpovedať
Ahojte, a co poviete na tuto alternativu?
Odpovedať
Ahoj, veľmi ma zaujal Tvoj príspevok, nakoľko aj ja chcem vynoviť kuchyňu. Prosím ťa, akom programe si si robila navrch. :-) ja budem len meniť dvierka, pracovnú dosku, + nové vstavené spotrebiče a budem musieť dať dorobiť nejaké skrinky, lebo mám málo úložného priestoru, ked-že bývame bytovke. a stále nemám predstavu aký bude finálny výsledok. :-( Ďakujem :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne by sa páčil krásny jedálenský stôl namiesto toho ostrova. Krásne doladiť k linke. Ostrov o ničom,,,,daleko k prac. doske. Vizuálne tiež eee. Ja milujem jedálenské zostavy. Cez okno uvidíte aj od stola čo je vonku, nosiť kuchynskú špinu pri varení ponad podlahu a potom dupkať po nej.... :-o Neviem, či máš v tej lavej časti vchod do špajzky, ale rúru by som dala bližšie k prac ploche. Tolko kuchýn sa tu tvorilo za posledné mesiace, presnor si zásady.....
Odpovedať
ten prvy navrh je lepsi, len ho trosku ucesat. Ja mam tiez vrnu dosku oproti drezu a vobec mi to neprekaza a zem pokvapkana nijak vyrazne nie je.. ide o to, co ti vyhovuje. Ale samozrejme, v jednej linii, alebo do L to je asi praktickejsie. Mne sa napr. nepaci, ked je na jednej strane zostava velkych skrin a na druhej nie, viac sa mi paci, ked je to tak rovnovazne rozdelene. Vsetko je o tom, kto k comu viac inklinuje..
Odpovedať
@biene Dakujem za nazor. Na ostrovceku mas varnu dosku alebo drez?
Odpovedať
@matawein Ahoj, ja pouzivam ALNO. Mozes si to stiahnut tu:http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/tvorba_grafiky/3d_nastroje/alno-ag-kitchen-planner-2/ Ja uz si nepamatam, kde som ho stahovala ja, ale malo by aj toto byt OK. Ja to mam v anglictine a myslim, ze este v nemcine je jedna verzia. Drzim palce pri tvorbe navrhu.
Odpovedať
@aksuel na ostrovceku mam varnu dosku. ale ja mam malu kuchynu, tam sa moc nedalo vymyslat, vyhrali priority - ako napr. ze som nechcela drez pod okno a chcela som varit otocena k obyvacke. zvysok uz siel podla toho
Odpovedať
@aksuel mne sa paci ten druhy navrh, podobne to budem mat aj ja len bez toho sedenia, to je podla mna nadbytocne. a varna doska bude na ostrovceku. Podla mna to zas taky problem nie je, a clovek aspon nie je pri vareni chrbtom k obyvacke :) ostrov je podla mna lepsi ako u lebo nebudes musiet vsetko obchadzat cestou na terasu. no a este mi tam nesedi vyska stropu, horne skrinky mas az po strop ale to by museli mat tak 120cm vysku co by ani zdaleka nevyzeralo tak dobre ako na obrazku :)
Odpovedať
@luck4 Ano, vsimla som si, ze som sa sekla vo vyske stropu :) a tiez este uvazujem nad ostrovom, kde by som mala varnu dosku a pod oknom take rychle sedenie alebo dalsi pracovny priestor v pripade potreby. Klasicky jedalensky stol bude za ostrovom, kde to bude prepojene s obyvackou. Nieco taketo. Co povies? Jedine, co ma na tom dost rozculuje, je ten digestor v strede miestnosti, podla mna to vyzera hrozne :( alebo realne to nie je take zle? :)
Odpovedať
@aksuel no myslim ze sa s tym da este pohrat, doska by mala byt asi v strede ostrovceka a ak je ostrov v strede miestnosti digestor by bol tiez vycentrovany. ak ostrov nie je v strede co je asi pravdepodobne vzhladom na to sedenie, dalo by sa to podla mna nejako opticky vyriesit stropnym podhladom alebo podone. alebo potom este existuju digestory zabudovane do spodnej skrinky, len su dost drahe
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?