Názor na rozmiestnenie prvkov, resp. vzdialeností v kuchyni

Zdravím, prosím Vás o názor na vzdialenosti jednotlivých prvkov v kuchyni. Či je napríklad dostatočný rozmer - prechod okolo kuch. ostrova atď. V tej šedej zostave je umiestnená chladnička, mikrovlnka a kávovar. Sme si vedomí, že je to dosť ďaleko. Tak pripájam aj druhý návrh pôdorysu. Čo sa Vám pozdáva viac, prípadne názor. Dík
Odpovedať
Za mňa prvý návrh je taký kompaktnejší.
Odpovedať
ano, ke pravda, ze pri prvom navrhu je chladnicka od ruky a ruru by som tak daleko rozhodne nedavala, no pri druhom je to opticky velmi nevyvazene. prvy je podla mna lepsi, ale pouvazovala by som este nad inym vyuzitim toho priestoru na sten medzi spajzou a dverami do obyvacky. skriniek je v tej kuchyni sice dost, ale co tak tam na celu stenu az do vysky hornych skriniek na druhej strane pridat este presklene skrinky ala kredenc v hlbke tych 37cm? a inak ste to neskusali? napr. vysoke skrinky do miesta terajsej varnej zony, prekryt celu stenu vysokymi skrinkami, vratane dveri do spajze. prip. kuchynu nie do L+ ostrov, ale len dva paralelne pruhy, pricom ten pruh v priestore by mal aj miesto na sedenie a mal by otvorene obe strany na prechod do spajze a terasu? je to dost tazky priestor, kedze tam kvoli dveram vzdy vzniknu dva hluche rohy... osobne by som ale fakt este skusila nasekat vysoke skrinky na celu tu spajzovu stenu, na odlahcenie ich mozes spravit aj v dvojitej hlbke (60 a 37) a aj s presklenymi plochami, ktore sa takymto vidieckym kuchyniam hodia. takze budes mat jedno velke “L” cez dve steny a plus ten ostrovcek, ktory si velkostne prisposob, ako potrebujes. 90 cm na pohodlny prechod a pracu uplne staci, viac ako na 130 nechod. a do toho posledneho hlucheho rohu medzi terasu a obyvackove dvere by som dala velku rastlinu alebo nejaku lenosku na oddych.
Odpovedať
@kkl82 dik za tip. vysoké skrinky sa nám až tak nepáčia. Na strope sú masívne trámy. Blbo by to vyzeralo si myslím. Bude ich minimum. O úložný priestor sa nebojím. Špajza po ruke. Aj nám sa viac pozdáva ten prvý návrh a rozmiestnenie. A veľmi hýbať už nie je kde, nakoľko voda a elektrina pre varnú dosku a digestor sú na mieste. Skôr mi išlo o to, či je tam dostatok priestoru na prechod okolo aj pre dvoch prípadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus Viac sa mi tiež pozdáva ten prvý návrh. Niekde som čítala v predchádzajúcich témach, že medzi ostrovčekom a linkou minimálne meter a že tak meter desať je lepšie. Hlavne ak sa majú ľudia obísť. Ja by som dala asi menší ostrovček 90 cm a nie meter. Alebo ho trošku odsunúť ešte od linky. A ten stolík by som vymyslela inak ako je v tom ľavom dolnom rohu. Ten mi tam nejako prekáža. Možno niečo viac do rohu vymyslieť ak tak.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
Mysli na otvaranie umyvacky pri prvom ti pred nou ostane 24cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?