Nazor na navrh nasej kuchyne

Pred murovanim vnutornych priecok musime mat jasno, ako bude vyzerat kuchyna. Rangemaster 110 a Americka chladnicka uz su doma :)
Odpovedať
1
2
ahoj prvy krat sa mi paci niaka kuchyna jako ju niekto navrhlo,netradicne sice prekombinovana a jedine coho by som sa bala ze chladnička je daleko od varenia ,dala by som ju medzi sporak a umyvadlo a tam iba skrinky ,možno aj vysoke a možno aj malo hlboke ale 60tam su asi v pohode,inak sa budes otlkat o ten roh linky skor by som věnovala sa krasnemu priestoru medzi kuchynou a jedalnou...naco stena ? skus este porozmyslat mas tam sice moc dveri ale nedavaj tam priecky...zabijas si rozhlad,kuchynu od jedalne oddelovat nemusíš stenami....nie si v panelaku... este otázka musíš mat vsade balkonove dveře? mas tam tri?ak by si mala vzadu okna,kuchynu mozes uplne otocit sme jedalen...
Odpovedať
@smolkosk fuuuu, výdych nádych.....ten varný panel v strede je velmi nepraktický, úzky, predstav si že chodíš okolo, prípadne deti,je to nebezpečné,ked varíš-panvice,hrnce...za mna nie v strede...plne skrinky neprakticky umiestnené-nachodí sa dotyčnýá, čo bude variť,chystať apod....čím dalej hladím na návrh, tým viacej by som nechcela toto ani týžden na chate, nieto doma celý rok.....samý kut a roh.... :-|
Odpovedať
Kedze este niesu priecky, riadne si toto dielo premyslite. Je to cele zle.
Odpovedať
@mamakaja Vdaka za nazor. Tazko sa to riesi. Ziadny navrh zo studia nas neoslovil, sami dobre nevieme, ako to chceme :) Tie dvere vedla chladnicky su do spajze a tie druhe v kuchyni je len otvor na vstup z chodby. V jedalni to nie su dvere, ale len v strede je priecka a za nou je obyvacka. Vyzera to ako dvere kvoli tomu, ze v programe ina moznost otvorov nebola ;)
Odpovedať
@staronova Dakujeme za nazor. Toto je uplne prvy navrh a nie 100%. Islo o rozlozenie kuchyne. Samozrejme, ze za sporakom by bol nejaky vyvyseny kryt proti popaleniu. Mame schvalne vacsiu kuchynu, aby sme mohli robit ostrovcek. Stale premyslame, ale zatial je toto naj co nas napadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
no.... :) ten ostrov by som vyriesila asi klasickym obdlznikovym tvarom a nadhodila na neho len dosku ktora bude sluzit na ranne papanie s barovymi stolickami, nedavala by som na neho vobec varnu dosku, manzelka bude rada ak bude mat priestor ostrova cely pre seba ak bude napr piecť :). Namiesto skriniek co su oproti oknu nechcete nieco take ze po lavej strane by bola vstavana rura a mikrovlnka napr a spojene by to bolo bud s chladnickou ( za zatvorenymi skrinkovymi dverami), alebo by to bola len potravinova skrina? vyriesili by ste viac veci jednou ranou. Cca pripajam fotky :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som dala kuchynu to jej uzsej casti. podla mna jmas v nej zbytocne vela skriniek a rozdrobenych...do vacsej casti by som dala jedalensky stol a potom nejaky pribornik alebo taku vyssiu komodu
Odpovedať
@aaandrejka Prikladam podorys, aby si mala predstavu. Nemozeme vymenit kuchynu s jedalnou. A velka kuchyna bola nasa predstava.
Odpovedať
@reni1512 Nie je uz krok spat co sa tyka rury :) Doviezli sme si z Anglicka sporak, ktory doma jednoducho nie je a povedali sme si, ze ten v nasej kuchyni proste bude :) Takze podla neho zariadujeme kuchynu, lebo to je nasa pycha. Prikladam foto a nejake dalsie, co som teraz prekreslil.
Odpovedať
@smolkosk prvy navrh bol velmi zly, tak rozbity navrh kuchyne som uz velmi dlho nevidela. :-( ten druhy navrh uz je o nieco lepsi, a vlastne neviem ze ci este nieco lepsie sa tam da vymysliet. Da sa, ale to by ste museli zamurovat/posunut niektore okna/dvere.. vas podorys je totiz idealnym prikladom toho ako rozkuskovat steny oknami, a toho ze clovek pri navrhovani domu nemyslel na to ze kuchyna je funkcne najdolezitejcia miestnost dennej casti domu. by som tomu architektovi/projektantovi ruky dolamala za takuto robotu. :-( pozrela som si aj tvoje albumy, ze v akej faze stavby ste, ci sa s tym este nieco neda robit, ale vidim, ze uz asi nie. americke kuchyne byvaju taketo velke - ze dva pasy na oboch naprotivnych stenach a medzi nimi ostrov, v USA je to takto uplne normalna klasika. to by nebol vobec problem. problem u vas su tie okna / dvere, ktorymi ste si rozbili 3 steny zo styroch. a tu poslednu stvrtu stenu zase mate horizontalne rozbitu, cize nemozu tam ist vysoke skrinky. americke kuchyne nie su tak rozkuskovane, su to celistve plochy. uplne chapem vas vyber sporaka a chladnicky, ked clovek rad vari a vie ze taketo chce a vyhovuje mu to, tak preco nie. takze lepsie neviem ci sa to da vymysliet. preto uz len detaily - vysoka skrina vedla chladnicky - daj ju tak vysoku ako je aj chladnicka, aby ste to vizualne zjednotili. a barovy pult - z tej strany ako sa sedi nedavajte sufliky (na obrazku sa mi zda ze tam su) - ale mal by tam byt pultik. ak aj z tej strany ako su stolicky date dvierka, ci sufliky, ludia si budu o ne buchat kolena. @reni1512 reni, opytala si sa adky @anjelik3 ci mozes pouzit fotku jej kuchyne?
Odpovedať
asi vela varite mavate vela navstev,preto ten velky sporak, ja varim denne, navsteva skroo kazdy tyzden, 10-20ludi je normal /jasne vtedy sa vonku griluje/ a mam 3 platnicky a uplne stacia. Kedze budete asi vela vonku, ten bar.pultik na podoryse zruste, komlikovane sa bude tade chodit na terasu cez uzky vstup dom kuchyne. Aj okolo toho stola, ale co uz, v lete sa da aspon prisunut k stene, aj tak vacsinou ludia stoluju vonku. Vyvysena cast za sporakom-hmmm nevlezu ti tam potom poriadne hrnce. ja mam za sporakom 50cm volnej plochy, je to super, vselico tam odlozim,posunuem uvarene jedlo. Voda mimo var.zonu je tiez neprakticka, vsetko musis prenasat ponad podlahu, oplachnem zeleninu chytim do ruk, prenesem do hrnca na sporaku, oplachnem ryzu v sitku a zas prenasam do rozpaleneho oleja, zlievanie cestovin.........nechape m tak neprakticku vec varenie a drez oproti sebe,ze to tak vela ludi dava len aby bolo nieco na ostrove a bol ostrov v kuchyni. Aj to ze ludia maju projekt RD idu stavat a nevedia ako bude vyzerat ich kuchyna,ale ju celu potom prisposobuju murom rozmerom uz danym.
Odpovedať
na tom vykrese nevidno rozmery:-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@smolkosk fajn vyzera to lepsie co si to prekreslil :) @anairda neopytala som sa anairda lebo ju mam v pc stiahnutu, nemam tam napisane od koho je ktory obrazok, ty si jej hovorkyna? ci sa stalo nieco nezakonne?
Odpovedať
@reni1512 nuz, ja povazujem za zakladnu slusnost, ze ak chcem pouzit niekoho osobne fotky - fotky jeho interieru, tak sa ho opytam. ved su to fotky niekoho milovaneho domova ktore tu v dobrej viere zverejnil, a malo by to byt automaticke ze nebudes ich kopirovat a vkladat bez jeho suhlasu. naozaj ma zaraza, ze toto je potrebne ludom neustale vysvetlovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda nuz ak nevies od koho foto je stiahnuta nemozes napisat ze si poziciavas fotku, je ich tu milion, kazdy od kazdeho stahuje, ak by sme si vsetci pytali povolenia asi by verejny chat neexistoval, ja si pod foto nepisem co kedy od koho stahujem, inspirujem sa tak, ako vsetci na tejto stranke.
Odpovedať
@anairda ja v tom nevidim nic zle. Tie fotky su pre dotycneho ako navrhy. Potom by to chcelo sa na fotky svojho milovaneho domova, ktore verejne spristupni, aj "podpisovat".
Odpovedať
@reni1512 pre mna su to vsetko len vyhovorky pre nedostatok taktu a zakladnej slusnosti. mna mama ucila, ze ked chcem akymkolvek sposobom pouzit nieco cudzie, mam si vypytat suhlas. jedna vec je, ked si to ty stiahnes k sebe do pocitaca. s tym musi kazdy, kto fotky na net verejne da, ratat. ale druha vec je tu fotku pouzit - a hodit na net. ked neviem komu patri, nebudem ju dalej sirit. je to to iste, ako ked sedis niekde v kaviarni, a potrebujes papierovu vreckovku a pani na vedla ma na stole polozeny balicek. tiez ju slusne poprosis, ze ci by si si jednu nemohla vziat. a nie ze na drzovku si zoberies toto - ze dookola treba ludom vysvetlovat zaklady slusnosti - je jeden z dovodov preco mam vacsinu albumov zamknutych. a nikdy tu verejne nehodim fotky interieru, pretoze ludia ktorym je slusnost a takt cudzia, si s nimi budu nakladat ako sa im paci a sirit ich dalej bez mojho suhlasu. a ja budem musiet donekonecne vysvetlovat ze s tym nesuhlasim. a potom to nakoniec konci vela krat tak, ze niekto si na drzovku dovoli okopirovat komplet cely interier - ako sa prednedavnom stalo veronike @rhodosbb . neviem, mozno to adke vobec nevadi ze jej fotka bola pouzita, ale mne to neda - na toto upozornit, lebo je to zaklad slusnosti. to ze sme na internete kvazi polo-anonymne neznamena, ze sa mozeme spravat menej slusne ako v real life.
Odpovedať
@anairda nejak to zvelicujes. Fotiek na nete je spusta a ked nema podpis, tak...tak sa normalne kopiruju a uverejnuju. Urcite si aj ty nejake fotky z netu okopirovala a uverejnila inde. Bez suhlasu...
Odpovedať
@vlado35 pleties hrusky s jablkami. fotky z internetu, z magazinov, a zahranicnych stranok je jedna vec. ale len tak pouzivat fotky stiahnute tu z MS - od konkretneho cloveka, fotky jeho domova - to by som si NIKDY NEDOVOLILA a NIKDY som to nespravila - nie bez dovolenia. ale viac to tu v tejto teme riesit nechcem, malo to byt len kratke upozornenie, aby dotycna osoba precitla, ale vidim, ze je to len ako hrach na stenu hadzat... a nechcem to tu dalej off-topicovat... kto chce, a ma zaklady slusnosti (tzv. net-etikety) tak pochopi... kto nema, tak nepochopi.
Odpovedať
@anairda ale ako navrhy si tie fotky mozes ulozit v PC a potom clovek ani nevie, od koho su. A inemu ako navrh ich zverejnis. To, ze ty poznas tie fotky, to je uz druha vec :-) Ja ich nepoznam a mne je popravde sumafuk, ze kto ich uverejnil :-) Tak trosku nerozumiem takemuto rozcarovaniu, ked si fotky uverejnujete bez podpisov a verejne! nabuduce na fotky vpravo dole: Photo by XY ;-)
Odpovedať
@vlado35 ja nemusim davat ziadne foto by XY, pretoze fotky mojich interierov mam len pre priatelov a tych si pozorne vyberam. na tej fotke je jasne, ze je to fotka niekoho odtialto, ze nie je zo zahranicnej stranky. a opat poviem - ked neviem od koho bola, nebudem ju dalet pouzivat inak, nez ulozenim u mna v PC. okrem toho, funguje tu taka jednoducha funkcionalitka - oblubene fotky - staci na foto len kliknut a ulozi sa na tvoj profil medzi tvoje oblubene a zostane tam aj ked ju jej majitel zmaze...
Odpovedať
@anairda tak "problem" sme si vyriesili: Fotky iba pre priatelov a verejne fotky pre vsetkych :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda este ze mas cas sledovat vsetko co sa tu deje :) bez takych ludi by tu bola paraadna nuda...
Odpovedať
@reni1512 ver tomu, ze existuju ludia, ktori toto povazuju za nie celkom korektne spravanie, ak si uz teda nahodou zabudla, komu ta fotka patrila, tak aspon nebud teraz taka tvrdohlava, nie je to sympaticke.
Odpovedať
@stowasser ale no taaak :-) Tie fotky su iba o kuchyni a nie o osobach. Ked uz niekto verejne poskytne fotky zo svojho byvania, tak predpokladam, ze to urobil kvoli inspiraciam pre ostatnych. A potom je problem, ked ich niekto poskytne inemu pre inspiraciu??? Tak ich neposkytujte verejne!!!
Odpovedať
@vlado35 je celkom zvlastne, ked tu o tychto veciach pisu ludia, ako ty, ktori na tuto stranku nedali ani ťuk inspiracie. :-N a ano, presne tak to konci, ze vacsina tych, co tu za nieco stoja, si albumy uzamkynaju. a to je asi ista vypoved jednak o tom, ze si chcu chranit sukromie, ale aj o tom ze im vadi, ked sa ich fotky pouzivaju dalej (a toto viem, lebo za poslednych par mesiacov sa takto zamklo niekolko ludi, lebo boli za zlych, ked sa ozvali, ked videli ze niekto pouziva ich fotky, ci dokonca okopiroval ich interiery - a to doslovne okopiroval). a tak tato stranka v dosledku internerovych hulvatov a nevychovancov prichadza o vela inspiracii realnych ludi, v slovenskych podmienkach. tak len nadalej tvrdte, ze je to ok ked si clovek kopiruje a svojvolne pouziva cudzie realne fotky, a ludia budu nadalej albumy zamykat. vies, ked sem raz nieco das, a bude to natolko pekne pre inych, ze ti to zacnu kopirovat, pripadne si daju vyrobit vernu kopiu tvojej kuchyne, tak potom pochopis... ale syty hladnemu neveri, takze v tvojej sucasnej situacii to pochopit ani nemozes...
Odpovedať
@anairda vsak pisem, ze ked sa vam nepaci, tak svoje sukromne fotky verejne nevystavujte. Inspiracii je na nete dost. napr. kuchyne https://www.google.sk/search?q=kitche...
Odpovedať
@vlado35 ty to nemozes pochopit, rozumies.... a preco mas tie iste papucky co jaaa????
Odpovedať
@s555 si si aj trosku premyslel to co si tu trepol ci len tak dve na tri?
Odpovedať
@bejby29 neviem o tom ze by som ti nieco napisal, takze by som sa to mal spytat ja teba
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?