Nazor na malu panelakovu kuchynu

Ahojte, uz dlhsie sa trapim s navrhom pre kuchynu. Kuchyna je umiestnena v 3 izobovom panelovom byte a jej najvacsou nevyhodou je, ze do nej smeruju 2 otvory a 1 dvere. Snazil som sa ju nejako rozumne navrhnut, ale stale si nie som isty, ci je moje riesenie idealne. Poprosim o nazory a rady. Dakujem :)
Odpovedať
volakedy som navrhovala kuchyne a prvy pohlad jako kuchynu rozděluju dveře by ma stval ak by som tam mala byt,mal by tam byt niake zoskupenie niaka hlavna varna plocha s chladnickou a platnou...co mas dole je tam okno? a na lavej strane kde není nic ? oproti chladnicke?co tam je?
Odpovedať
ano dole je okno, a vlavo nic nie je. Viem, ze to nie je uplne stasne riesena kuchyna, ale s dispozicnym riesenim miestnosti nic nenarobim. Lava aj prava stena su nosne, takze presuvanie otvorov dvier tiez neprichadza do uvahy, Neviem co s tym dalej.
Odpovedať
ak na lavej stene nic nie je, tam by som dala pracovnu dosku aj s varnou doskou a drezom a na hornu stenu- oproti oknu zabudovane spotrebice, chladnicku....Takze kvazi usporiadanie do L.
Odpovedať
podla obrazku som myslela, ze v lavo su dvere, ak nie, tak najlepsie je tam dat linku do L ako pise @aksuel.
Odpovedať
vela otvorov/dveri v kuchyni nie je ani tak na skodu ako sa zda... ja mam v kuchyni 3 dvere a jednu klenbu na chodbu a este okno,...a nie je to take tragicke ako som sa toho spociatku desila. Kuchyna sa stala centrom domu, tym ze linka je take mensie U - mam tam aj vlastny priestor, a zaroven mam o vsetkom prehlad :) Myslim ze povodny majitel to vcelku dobre a prakticky vymyslel. Sprav si L - alebo este lepsie U - kde do teba prichadzajuci nebudu drgat :) a budes mat svoj osobny kuchynsky priestor vymedzeny.
Odpovedať
@aksuel @biene ano, na lavej stene su bohuzial tiez dvere/otvor, takze L-ko nie je mozne. Dalsi problem, je ze drez musi byt na stene oproti oknu, kedze tou stranou vedie odpad a pod oknom je radiator.
Odpovedať
@ckatka to U-cko okolo okna by bolo idealne, ale odpad je na opacnej strane a neviem si predstavit ako by sa tam dal dotiahnut, obzvlast ked by mal viest cez dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
este by sa dal zrusit ten ostrovcek a linku potiahnut aj popod okno - ako pracovnu plochu. S tym ze chladnicka by isla na miesto mikrovlnky a ruru - tu by ste si dali dole do linky pod oknom - dala by sa tam vytvorit este nejaka zostava vrchnych skriniek/policiek okolo okna a chladnicky, ale neviem ako velmi je pre vas dolezity ostrov :) @lofonko
Odpovedať
@ksebejka ostrovcek je tam iba ako extra pracovna plocha, cize sa kludne moze zrusit, ak sa najde nejaka alternativa. Problem vidim v tom, ze bez ostrova je vzdialenost pracovnej plochy k drezu 3 metre, co je dost vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@lolofonko aha... no to je... tak v tom pripade mam pocit, ze si z toho vybuchal uz maximum...
Odpovedať
@ksebejka este som trocha pozmenil moj navrh, z ostrova sa zrusili skrinky a posunul sa na kraj, je to taka kvazi pracovna plocha/stol, samozrejme vo vyske linky
Odpovedať
Profilova fotka
@lolofonko hmmm ale zas tamten ostrov mohol mat dole aj skrinky - policky :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ksebejka mas pravdu, len mam pocit, ze potom by kuchyna vyzerala az prilis napratana, predsalen doska bez skriniek posobi menej rusivim dojmom. Plus skrinka by znamenala obmedzene sedenie okolo dosky.
Odpovedať
toto je lepsie, ak tam potrebujes mat aj stol.
Odpovedať
Profilova fotka
@lolofonko No ono je to vzdy o prioritach a o tom, ako tu kuchynu pouzivas. Ak v nej budete stale aj jest, vacsi stol bude pohodlnejsi. Ak len varit a jete v jedalni, tak je dolezite mat viac miesta a pracovnej plochy. My sme si davali ostrov aj so skrinkami - mne by ten ulozny priestor totiz chybal...
Odpovedať
Profilova fotka
nemas cely nakres kuchyne kde co je? vsetky okna, dvere a pod... my sme s nasou kuchynou spekulovali strasne dlho ako co tam zariadit aby sme mali dost miesta, nakoniec si myslim ze sa am to podario uspesne. v tvojom navrhu co si dala minimalne stoji za zvazenie ci potrebujes umyvadlo s odkvapkavacom, pravdepodobne budes mat umyvacku. ja som dala len drez bez odkvapkavaca a potom mas 60cm pracovnej plochy navyse. ak totiz pozriem na tvoju kuchynu mas tam len 60cm medzi sporakom a drezom a kusok tam povedla, ale ked si predstavis ze niekde vylozis noze naberacky, nedajboze kavovar alebo mixes tak si skoncila... a budes strasne nadavat po case! daj presne popisy co tam kde je, kde je voda a urcite sa da najst nieco optimalne!
Odpovedať
@lolofonko ahoj. S tou pracovnou plochou ma lubiduch pravdu. Na alternative ktoru tu mas nemas moznost sa velmi realizovat a rozkladat.
Odpovedať
@lolofonko Ahoj návrh je dobre spracovaný a páči sa mi. My máme podobný ale bez tých dvier na ľavo a vzadu pri kuchynskej linke. Tie hnedé máme asi tak ako vy. Len by som vymenil tú chladničku s tými vstavanými spotrebičmi. Nakoľko budeš určite nie raz potrebovať väčší priestor pre vstud do chladničky a tástena prípadne dvere na balkón čo tam asi máš bude zavadzať pri otváraní chladničky. My máme vstavané spotrebiče pri stene a aj mikrovlnku a nič nezavadzia. Skús porozmýšľať ak tam bude chladnička. S umývadlom súhlasím netreba odkvapkávač ak budeš mať umývačku,zabere zbytočne veľa miesta. My máme silgranitove umývadlo 45x45 Blanco a úplne postačuje. Ak treba niečo špeciálne treba umyť hneď sa to ja utrie. Posielam link našej kuchne čo nám robil stolár: http://khnabytok.sk/fotogaleria/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@blackomt Dobrý večer, prosím Vás môžem sa spýtať aké máte rozmery a koľko Vás stála kuchyňa od stolára KHnábytok? Ďakujem
Odpovedať
@ivana_peter Kuchyňa stála cca. 1600€ . Naša bola tá čierna .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?