Navrhnute riesenie kuchyne, prosim o tipy na vylepsenie...

Ahojte, mame novopostaveny dom a chystame sa objednat kuchynu, mam jeden "priblizny navrh", o ktorom nie som este celkom presvedcena, mozete mi prosim vas poradit, co by ste vy popripade zmenili..? Velmi pekne dakujem za kazdy podnet.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, krasna kuchyna. Aj celkom dobre dodrzana funkcnost.. ale ja by som nechal trosku dlhsiu pracovnu plochu na pravo od varnej dosky- tak iba aby sa tam dalo nieco polozit pri vareni ( asi 20-30 cm) Ten barovy pult by som zrusil uplne a stol dal pod okno v pravo
Odpovedať
ahoj, celkom fajn, len by som potiahla skrine az ku stropu, inak sa ti tam bude kumulovat mastnota a prach, a to nevycistis. je to zbytocne nevyuzity priestor. (pre muzov: nevadi, ze tam nikto nevidi, zenam to po case zacne vadit 😉)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. vo vysokych skriniach kde su spotrebice je vzadu tzv. komín, takze po strop to asi nepojde :)
Odpovedať
Profilova fotka
a este by som dal ruru a mikrovlnku trochu nizsie ak to pojde objednat. Z vlastnej skusenosti viem, ze vyberat horucu polievku z tak vysoko zabudovanej mikrovlnky nie je moc prakticke ;-) (ale to zavisi aj od vysky osob zijucich v dome )
Odpovedať
Dufam, ze sa nenahnevate, na moj nazor. Opticky zaujimavy navrh, skoda, ze funkcnost vyrazne zaostava za dizajnom. Rozmiestnenie zial ovplyvnuje nie celkom racionalne umiestnenie 4 okien, vyrazna je absencia hornych skriniek, zda sa mi velmi malo odkladacich priestorov. Varna plocha je moc blizko baroveho pultu a tiez stola. Doporucujem urobit este aspon jeden navrh, ktory urobite uplne od nuly. Skoda, ze ste podcenili pripravu projektu pred vystavbou domu.
Odpovedať
@domaro Na tej lavej skrinke nevidno komin. Mne sa umiestnenie rury a mikrovlnky vidi optimalne, ale ako pises - zavisi od vysky pouzivatelov.
Odpovedať
@domaro A vlastne ani za skrinkou v rohu nie je komin...
Odpovedať
Ten roh miestnosti je uplne nevyuzity, zbytocne komplikovane riesenie, aj na udrbu aj na vyuzitie priestrou aj na z hladiska dizajnu. Ciste linie su IN,nie komlikovane rohy. Tie bar. stolicky su uplna zbytocnost, neviem preco prave tento kusok kazdy tlaci do kuchyn. Preco sa dvaja maju tlacit, ak tam moze byt krasny priestor,ak ju potiahnes pekne rovno pod okna. Aj stol by vynikol,takto je upne "zabity"
Odpovedať
@stowasser zial je situacia taka aka je, moj muz staval tento dom v centre stareho mesta bez povolenia. Robil to v auguste, ked su väscinou institucie zatvorene, zbural najprv tu baraku, co tam stala predtym a narychlo sa postavilo a pokrylo. Takze casu na pripravy nebolo, chcel to aspon tak postavit, az to zapasuje do okolia. :-D
Odpovedať
@domaro @atlaska @lubinkag. Tie skrinkymchcem tiez zmenit az po strop. A tie "barove stolicky a bar sme neplanovali, to mi tam len tak dokreslili :), ja som tam myslela dat radsej uschovny priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. tá v rohu je v pohode, tam budu predpokladam pohare atd. Ale ked si vsimnes vysoke skrine, tak tie su spotrebicove, dole maju mriezku aby vzduch prudil poza spotrebic( plati to hlavne pri chladnicke) a hore ten vzduch niekam musi vyjst. Vo vizualizacii to nie je vidiet ale realne tem komin tam je- to znamena diera hore vo vysokej skrini. Toto je len vizu preto to tam nevidis, no nemení to nic na veci, ze nemozu byt po strop
Odpovedať
Som vdacna za vsetky prispevky, mam o com premyslat... Dakujem vam!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@domaro tak to vazne nemozu byt po strop?? A ja som to chcela prerobit :-o :-S
Odpovedať
@domaro Nechcem sa hadat, lebo som pouzivatelka a nie navrharka. Ale mam mesiac novu kuchynu a mam vsetky skrinky vytiahnute az po strop a ani raz nebola rec o prudeni vzduchu vzadu za skrinkami. Aj stara kuchyna bola takto robena, az dovrchu, a nemali sme s tym nikdy problem. Zabudovana chladnicka ma mriezku naspodu, tiez kvoli odvetravaniu.
Odpovedať
@maryam Podla mna ich mozes potiahnut az hore.
Odpovedať
@domaro vetracku si moze dat aj zboku. Kludne tie skrine daj az po strop, tato medzera je uplne zbytocna. Mne by bola rura aj MW vysoko.
Odpovedať
Profilova fotka
@maryam No ono sa dnes da urobit vsetko, ale potom sa necuduj ak ti chladnicka odide po roku. Nie nadarmo je dole mriezka a taky otvor musi byt aj hore...ale to su uz technicke veci montaze, nie veci vyzualizacii
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska z boku ano , len mne by sa to nepacilo- ale ano aj to je riesenie. Dole mriezka a hore na boku diera :-)
Odpovedať
na boku snad tiez mriezka,nie diera, a moze byt vo farbe nabytku, z tej strany k oknam si ju nikdy ziadna navsteva nevsimne. Urcite krajsie ako takato diera teraz na vizke.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska v podstate ano , davam ti za pravdu. Dierou som myslel tiez mriezku ;-) No mne sa to paci tak ako to je ny vysku. A tu ruru nizsie urcite plus mikrovlnku, od prveho vysuvu by som to dal a hore nad mikrovlnku vyssie dvierka
Odpovedať
@domaro Ako kukam, tak kukam, na starej kuchyni mam mriezku fakt len dole a za 8 rokov som este nemala problem s chladnickou... Ale ako vravim, hadat sa nechcem, ak si fachman, tak vies, co hovoris, ja vravim len za seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinkag. Moze byt ze to tak mas, hadat sa tiez nejdem, ale ono sa to robi dnes tak ako vyssie pisem spolu s atlaskou.
Odpovedať
@maryam Mate dva rohy, ake riesenie ste uvazovali? Rondel, ladvinku, space corner, alebo hluchy roh? Digestor moze byt aj inde? Napadaju ma nejake ine alternativy. Urcite by som upustil od U-kuchyne a rozmyslal skor nad L-kom, teda tak ako to mas, ale sporak by bol pri stene (nebol by tam druhy roh). Ako odkladaci priestor by sa potom mohla vyuzit aj stena napravo od terasovych dveri. Ine riesenie by bola rovna linka popri celej hornej stene (teda v lavom rohu chladnicka a potom ostatne spotrebice a skrinky az po roh pri terasovych dverach). Stol by sa presunul na terajsie miesto chladnicky a rury. Horne skrinky samozrejme mozu byt az po plafon, dnesne kompresory maju pracovnu teplotu nizsiu, a aj v skrinke po plafon by sa dala vyriesit cirkulacia vzduchu. Viac ma irituje rura vedla chladnicky, ja som presvedceny, ze prakticke riesenie je mat priamo vedla chladnicky odkladaciu plochu (teplo z rury pri vareni a para chladnicke urcite neprospieva).
Odpovedať
Profilova fotka
ak si praváčka dres je ok, tá varná doska to je nešťastné a nebezpečné riešenie
Odpovedať
@lubinkag. to sa dá pekne umyť, v tom by som nevidela problém,ja si tam rozprestriem staré noviny a dvakrát do roka ich vymenim
Odpovedať
@stowasser prave som poslala prerobit plan do L-ka, tak uvidim, ake to bude...
Odpovedať
Profilova fotka
@maryam nemozte jedno okno zamurovat? mne sa tiez ten navrh nepozdava, ale prave pre tie okna nemas kam dat poriadne sporak, keby sa to dalo, mas viac moznosti, napr.
Odpovedať
@ninaclaudius zamurovat zial nemozeme... Ale tento tvoj navrh tiez nevyzera zle, dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maryam hm, neni zac :-D skor ma stve aj ten digestor, budes mat asi zafrkane okna z varenia, je to velmi blizko ahoj
Odpovedať
Profilova fotka
Za mňa tiež rúra s mikrovlnou trochu nižšie. Pri indukcii nehrozí popalenie...či sa mýlim? Musí tam byť stôl? My mame dá sa povedať podobnú kuchyňu. Ale stôl máme ďalej. Nie priamo v kuchyni.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?