Navrh malickej kuchyne

Pomohli by ste mi prosim s navrhom kuchyne, ktora je velmi mala a nie velmi stastne riesene potrubie a rozvody? Je tam potrebne mat zabudovanu umyvacku, indukcnu varnu dosku, vstavanu chladnicku, ruru aj vstavanu mikrovlnku a co najviac ulozneho priestoru. Dakujem krasne za kazdy navrh. Ja uz som z toho celkom nestastna.
Odpovedať
Profilova fotka
Z tohto nacrtku nas bude nestastnych viac Skus lepsi podorys lebo je tam plno nezmyselnych kot... kolko steny moze byt kuchyna?? ktora strana ?? Ideal presunut vodu na stenu 1.8m a na stenu zasuviek dat linku
Odpovedať
ak chceš minimalisticku kuchynsku linku, kup si takyto blok a máš to vyriešene https://www.sconto.sk/produkty/kuchyn...
Odpovedať
@tekvicka33 prečo chceš riešiť návrh kuchyne, keď už máš dané odpady a elektro??? návrh si mala riešiť predtým než si sa poustila do elektra a vody s odpadom.
Odpovedať
Teraz sa robia do takychto priestorov take tie Lkove kuchyne, akurat nedavno som tu videla obrazok. Mas tam kopec ulozneho priestoru ale zaroven sa ti tam hybat :)
Odpovedať
Problem je tu to, ze pri akomkolvek navrhu treba tahat jedno z potrubi dost daleko. Vodu na drez a umyvacku velmi daleko aj tak nepotiahnem. Vedel by mi niekto poradit, ci by digestor fungoval ako tak efektivne, ak by malo digestorove potrubie dlzku cca 2,5 m a malo by dve kolena?
Odpovedať
@katarinaina Toto je byt kupovany v projekte, zmeny tychto veci by boli prilis drahe, takmer nemozne.
Odpovedať
@tekvicka33 vykonnejsi digestor zafunguje aj pri takej dlzke vzduchovodu a dvoch kolenach, len jedna nevyhoda, ze sa trochu zvysi hlucnost Co sa potrubi tyka, nie je problem, tahaju sa v priestore medzi stenou a spodnymi skrinkami, kazda linka s tym pocita, ze je za skrinkami instalcny priestor. Voda nie je problem aj niekolko metrov, ta je pod tlakom, dotecie aj ked mozno bude treba trosku viac odpustat teplu a aj studenu. Akurat pdpad musis dodrzat spad, ale ani tam nie je problem aj nejaky ten meter, dva, len by bolo dobre vyvarovat sa ohybom. My sme v starej linke mali od drezu odpad 2 a pol metra s dvoma kolenami a nikdy sa nam neupchal, ale mal celkom slusny spad
Odpovedať
@wolodymyr Ziadne zmeny co sa tyka potrubi nie su mozne, je to byt kupovany v projekte. Z tej obyvackovej steny by sa este mohol zobrat 1m na kuchynu cca. Skusim vytvorit lepsi nacrt :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tekvicka33 no skus lebo priestor 2.2x1.8m so vsetkymi spotrebicmi a vela ulozneho priestoru je utopia.
Odpovedať
Profilova fotka
@tekvicka33 na ikea stranke sa da lahko naplanovat a ked zadas rozmery v rychlom planovani, autom.ti ukaze nejake moznosti :-)
Odpovedať
@tekvicka33 rozumiem ale to v sebe potom nesie nevýhodu, že sa tomu musíš prispôsobiť, čo nie je ideálna situácia. Každé riešenie má svoju cenu.
Odpovedať
Pridavam nakres kuchyne, ktory by mi vyhovoval, no potrebovala by som od vas radu, ci by digestorove potrubie v tomto pripade naozaj bolo funkcne. Dakujem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Bolo prečo by nemalo. Musím však povedať, že ste sa s nákresom vyhrali pekne. Na to, že tam je tak málo miesta, je všetko veľmi pekne porozdeľované, všetko má svoje miesto a na moje počudovanie, aj svoj priestor okolo
Odpovedať
@tekvicka33 funkcne bude, rozhodne je lepsie odtah mimo ako recyklacny, ale treba vybrat vykonnejsi digestor, lebo na kazdej "zakrute" sa straca ucinnost a je celkom mozne, ze sa zvysi hlucnost. Ale z vlastnej skusenosti, mam o jednu zakrutu viac a digestor funguje ako ma. Ak mas moznost, tak hladaj digestor s vystupom s priemerom 125 mm (su aj 150 mm ale to uz je na vasom zvazeni) a k tomu prislusnu redukciu na obdlznikovy prierez, kedze to budete tahat pod stropom. Cim vacsia "diera" v rure, tym menej sa trapi ventilator, tym menej huci.
Odpovedať
Dakujem :-) . No nas vyrobca kuchyne ma obavy, ci digestor pri tolkych ohyboch bude fungovat. Tak som sa chcela poradit, ci ma niekto s takymto dlhsim a zahnutym potrubim pozitivne skusenosti.
Odpovedať
@zita19 Ok super, dakujem pekne za info.
Odpovedať
@tekvicka33 s fungovaním problém nebude si myslím, fungovať bude nevidím dôvod prečo by nemal, by si sa čudovala koľkí to takto majú riešené ;-)
Odpovedať
@tekvicka33 Digestorove potrubie by som urcite nedavala. Vyvod na digestor by som zrusila a dala by som digestor na filter.
Odpovedať
@loveinteriordesign Recirkulacny digestor sa mi veľmi nepozdava keďže jeho hlucnost je vyššia a odvadza vlhkosť spat do miestnosti. Nakoľko ide o cerstvu novostavbu, myslím ze vlhkosti tam bude dosť aj bez toho :)
Odpovedať
@cielo33 Mala som obavy lebo mi bolo povedané ze potrubie je príliš dlhé a je tam veľa ohybov. Ale vidím ze aj takéto veci sa dajú vyriešiť😊
Odpovedať
@tekvicka33 nie nie nemaj obavy, bude to všetko ok, veď daj potom vedieť :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?