Návrh kuchynskej linky

Profilova fotka
Ahojte, chcel by som si nechať poradiť ohľadne 3D návrhu kuchynskej linky čo by ste tam vylepšili alebo zmenili. Prípadne dať nejaký svoj lepší návrh. A ak by niekto si trúfol aj odhadnúť cenu za takúto linky.Jedna sa o bielu s vysokým leskom a pracovná doska niečo približne tej co je na obrázku respektíve niečo lepšie :-) Ďakujem.
Odpovedať
@ameego minimálna prac. plocha, MW do hornej skrinky a rúru pod varnú dosku. Uskok vľavo od varenia nerobiť, zarovnať. Odsávač do skrinky a zrušiť obidve tie 15 skrinky, aj hore aj dole.
Odpovedať
a že potom posunúť drez je jasné jak facka @ameego
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ja osobne by osm nechcela poliće pri digestore, samozrejme ak by si im nechcela byť otrokom.
Odpovedať
Mne sa zda strasne mala pracovna doska, teda volna plocha, kde sa da pracovat a v pohode rozlozit potrebne naradie,riad,pekace a pod.Bud by som inak rozclenila skrinky,alebo dala dorobit nejaky ostrovcek s pracovnou doskou,ak mate dost priestoru. Radsej by som napr. ruru dala pod varnu dosku a nad tymi sufikami nechala volny priestor. A pre MW vymysliet ine miesto.
Odpovedať
Pracovná plocha by mala byť medzi umývadlom a varnou doskou, podľa nie nejakej normy alebo pravidla, ale podľa logiky. A s tou cenou, hmm, cenu linky robí hlavne kvalitné kovanie, ak tam dáš také, ako sa bežne linky predávajú v obchodoch (Mercury, Asko, atď.), tak ťa výjde na 1000 - 1500 Eur. Ak dáš kvalitné kovanie, tak 2000-2500 Eur. Napríklad nás linka vyšla 2300 Eur do malej kuchyne. A to bolo použitého nie veľa materiálu, ale kovanie sme dali kvalitné.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Aj mňa by zaujímal Váš názor na riešenie kuchyne. Byt - bauring Poschodie - úplne hore Rozmery - 3,07*2,28 Napravo máme vodomer a plánovanú špajzu, medzi sporákom a špajzou by mala byť 15 skrinka ako jeden veľký "šuflík" na olej, ocot a pod veci (dvojpoličková). Sporák ponechávame "starý" plynový, ktorý by sme dali rovnako na soklík. Ďalej umývadlo so skrinkou na smeti. Nasleduje rohová skrinka na hrnce a hrnce a misky (šedá je omylom). Posledná šuflíková veľká skrinka by mala byť na príbor atd pod oknom, kde chceme zrušiť radiátor. Veľká skrina na konci mala byť pôvodne vstavaná chladnička, ale nakoniec bude len chladnička :) 2. otázka je či je tu niekto, kto videl ako je to za starou linkou na samom vrchu (otvor na digestor, stupčka...) 3. otázka v akej postupnosti by sa mala prerobiť kuchyňa steny, dlažba, obklad a linka ? Ideme prerábať podľa možnosti celý byt, kuchyňou by sme chceli začať, následne obývačka, spálňa a detská izba. Kúpeľňa podla financií čo ostanú.
Odpovedať
Profilova fotka
Zmenil by som ( uz ked to robis v IK..A planovaci) tu rohovu skrinku na rovnu 120cm. Ta 90x90 je hlupost koli tomu ze ten karusel v nej vyuzije podstatne menej jej objemu ako by si chcel. potom sa ti zmesti aj rura (alebo sporak ako pises) a na pravo od neho 40 zasuvkova skrinka na pribor atd. No a ostava posledna z lava ta co tam mas- vysoka kde budu rozvody . Po druhe: nevidel som ako to mas za starou linkou :) Po tretie : sam si uz odpovedal postupnost v otazke : steny, dlazba, obklad a nakoniec linka. Iba v pripade, ze by si daval zastenu inu ako kachlicky tak ju das az po namontovani linky
Odpovedať
Profilova fotka
@ameego moj nazor: navrh na mna posobi dost stiesnene a "husto" ,mas vela roznorodych skriniek, mensia pracovna plocha, pokial tam bude umyvacka odkladaciu plochu na riad by som zrusila, a vlastne aj keby nebola, uzku vysoku skrinu by som tiez nedala, uchytky vsetky primontovat horizontalne, policky pri digestore budes mat permanentne mastne, ale zvykne to vyzerat efektne..a este ten odskok skriniek nalavo, tam asi nema byt, ci?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@strejdo001 toho kovania tam mate malo, zarobili na vas tak 1300e
Odpovedať
@strejdo001 a osobne by som nechcel vyberať tanier horucej polievky z mikrovlnky
Odpovedať
@tomasko007 Super odhad :D. A tá mikrovlnka je iba pre šikovných ;).
Odpovedať
A ak si tak odborník, tak asi vieš v akej výške sa nachádza spodok vrchnej poličky (cca. 146cm) a z foto jasne vidieť, že tam je akurát stred mikrovlnky. Pri človeku postavy 180 cm vyberá tanier približne v spodku hrudníka, čo je bežná výška. Ty máš asi 150cm, keby si nevedel vyberať tanier bez rozliatia, alebo si taký nešikovný.
Odpovedať
Profilova fotka
@domaro nejak sa nepodarilo zohnať dobrý plánovač na kuchynu. Rohová skrinka dobrý nápad. Pod oknom teraz máme radiátor. Rozvody sú vedené na druhej stene
Odpovedať
Profilova fotka
@dizajnerky Stiesnené možno, ale pri rozmeroch ktoré sú k dispozícii si ani neviem predstaviť moc niečo iné. Odskok tam nemá byť. Pravá vysoká skrina má účel ako špajza, ale zároveň tam máme vodomer a potrubie od vrchu až dole, takže preto je tam a nedá sa tam dať žiaden spotrebič.
Odpovedať
@strejdo001 Odhad nie, preratal som si to +- ;-) A s tou mikrovlnkou...ono aj take 12ročne dieta si chce niečo zohriať. Samozrejme nečakám, že teraz niekto prizná, že nema pravdu. Je to moj nazor a ja by som to tak nechcel. Spodok mikro. by som vyssie ako 1100mm nedal. Dalšia pravda je, že niekde sa to inak urobiť neda ako dať to vyssie ako vo vašom pripade.
Odpovedať
@strejdo001 a počítal som to bez spotreb.smozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
@memphis31 ja som odpovedala ameegovi, ale je mozne, ze aj on ma vo vysokej uzkej skrini vodomer, alebo potrubie..
Odpovedať
Profilova fotka
@memphis31 Ikea planovac je nahodou super , pouzivam ho na pracu a uz mnoho kuchyn som urobil. A vravim, tak si to daj ze 120 skrinku do rohu, ked budes robit aj kuchynu z IKEA ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dizajnerky pardon :D nevšimol som si komu to bolo adresované, ale s úchytkami máš pravdu aj v mojom prípade
Odpovedať
Profilova fotka
@domaro Mne ten plánovač neskutočne zamŕza, akonáhle tam dám tak tretiu skrinku. V akom prehliadači pracuješ s Ikeaplánovačom?
Odpovedať
Profilova fotka
@memphis31 tak to sme na tom rovnako, nás čaká niečo podobné, podlahy, kuchyňa a interiérové dvere, tiež máme 3izbový bauring. Kuchyňu už mám predstavu čo a ako chcem, už to len zrealizovať, čakám ešte zopár cenových ponúk, tak uvidíme, dnes mi prišiel rozpočet na dvere. Držím palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
A kde tam mas pracovnu plochu??? Prerob to kym sa da..
Odpovedať
Profilova fotka
@memphis31 naša súčasná kuchyňa je už kvázy prerobená od predchádzajúcich majiteľov, dispozične je veľmi dobre riešená, až na drez, ale je z nekvalitného materiálu, fakt ju treba vymeniť a ja sa konečne teším, že budem mať kuchyňu podľa seba. Veľa som hľadala, vymýšľala až som nakoniec dospela k záveru, čo by bolo praktické, pekné, moderné a aby to plnilo účel aký kuchyňa plniť má ;) určite by som nedávala umývadlo hneď vedľa sporáka (teraz to tak máme, ale eeee, nepáči sa mi to), teraz ho ideme presunúť pod okno. Zvažovala som kuchyňu do tvaru "U" a stolovanie presunúť do obývačky, ale nakoniec sme sa zhodli aj s mužom, že ho ponecháme v kuchyni a tá bude do "L"ka. U nás bude vysoká potravinová skrinka (v strede nej mikrovlnka), potom asi 45 cm skrinka, potom vstavaná rúra, potom 60cm šuflíky, potom rohová skrinka, 45cm skrinka pod umývadlo s odpadkovým košom a potom 45 cm umývačka a na konci chladnička voľnestojaca, prípadne iba v "ráme". Spodok bude wenge. Vrchné skrinky budú vysoké až 90 cm, digestor zabudovaný pod skrinkou. Horné skrinky budú biele lesklé. Tento výber bol never ending story, ale takto sme sa rozhodli a ladili sme farby už s obývačkou. Ani foto nie je zlé riešenie, zvažovali sme aj to, ale potom by bolo menej miesta na stolovanie, keďže v rohu je chladnička....a určite by som bola za vstavaný digestor
Odpovedať
Profilova fotka
@memphis31 Ono ten planovac ide najlepsie cez explorer, ale mrzne to aj mne.. nuz trpezlivost - alebo potom priamo v obchodaku to robit
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa inšpirovala z netu @memphis31 takto si to predstavujem, dokonca aj úchytku som zmenila na tie "vyfrézované" dvierka. Len tá rúra bude dole, umývadlo pod oknom a namiesto komínového digestora skrinka
Odpovedať
Profilova fotka
No nakoniec sme sa viac menej dohodli a naša nová kuchyňa by mala vyzerať nejak takto
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?