Návrh kuchyne - prosba o radu

Ahojte, chceli by sme vas poprosit o radu. Dali sme si navrhovat kuchynu, viac menej riesime dispoziciu jednotlivych spotrebicov, kvoli elektrike a rozvodom vody. Prikladam dva obrazky, na prvom je kuchyna, ktoru sme davali do projektu ale ako tak utekal cas, nejako sa mi to nelubi, hlavne ten barovy pult s pozeranim sa do steny. Druhy obrazok je priblizne navrh z decodomu s tym, ze mi neodporucali rohove umyvadlo, chcela som dvojumyvadlo, tak isto neodporucal do rohu varenie, ze vznika tym strasne vela nevyuziteho priestoru + potrebovala by som strasne velky digestor k tomu. Horne skrinky by boli ako je umyvadlo do L rovnako na opacnej strane v rozteku. V strede kuchyne mi navrhuju ostrovcek s mensim barovym pultom, nakolko by sme tam chceli nejake sedenie, jedalen mame mimo kuchyne. Prosili by sme teda o radu, co hovorite na kuchynu, plus nejake rady, co sa tyka svetla a tak. Preferujem skor rustikalny styl kuchyne, svetla a tmavsou pracovnou doskou. Tesime sa na vase rady :)
Odpovedať
1
2
Ahojte, ja som berinkina polovicka. Chcem len doplnit dispoziciu okolitych miestnosti. Dolava sa ide k spajzi a jedalenskemu stolu a dalej sa pokracuje na terasu. Cize prip. ostrovcek by nemal velmi ovplyvnit priechodnost tymto smerom. Dole sa ide do chodby. Rozvody vody (bojler, odpad) su na stene vpravo. Uvazujeme este nad variantou, ze barovy pult nechat na mieste, ako je v originali, ale mierne ho vysunut hore, do priestoru. Medzi linkou a pultom by ostal priestor cca. 1 m. Nevieme posudit, ci je to dost. Dalsim otaznikom je umiestnenie chladnicky. Stretavame sa s nazormi, ze nie je najvhodnejsie ju davat vedla rury. Ze aj napriek lepsej izolacii modernych zariadeni, nie je to odporucane. Mame vsak obavu, ze ak by sme ju nechali, ako je originalne planovana, bude daleko od linky. Zaroven je vsak blizko k jedalenskemu stolu, ktory je hned vedla cez stenu. Ide nam hlavne o ergonomiu. Snazili sme sa to nastavit najlepsie, ako sme vedeli, no budeme vdacni za kazdu radu. Vopred vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@berinka42 druhý návrh sa mi pozdáva viacej. tiež nevidím zmysel v barovom pultíku do steny. K druhému návrhu mám pár pripomienok: -chladničku by som nechala na pôvodnom mieste, no vedľa nej by som rúru nedávala -rúru by som presunula na opačný koniec linky, na miesto, kde mal byť barový pult (číslo 1650), aby si to mala bližšie k sporáku -sporák by som umiestnila do stredu linky na pravej strane, nie tak blízko k rohu, aby bolo z oboch strán miesto -umývačku riadu by som posunula viac naľavo a umývadlo tiež - zhruba niekde pod okno
Odpovedať
@omak A co by si nam poradil? Ako sme uz pisali vyssie, sme otvoreni kazdemu navrhu.
Odpovedať
@omak a co je prakticke, porad
Odpovedať
ahoj, taktiez sa priklanam k druhemu navrhu. No, ale by som si ot na Vasom mieste 3D vymodeloval. Napriklad rada aky program vyuzit: http://blog.najlepsinabytok.sk/3d-kuc... - taktiez by som sa pozrel, ak tento nebude dobry na HomeByMe (ten je super su tam aj spotrebice a vsetko ti pekne ukaze 3D a vies sa tam aj pohybovat ako osoba) ;-)
Odpovedať
@len.petra tiež sa prikláňam k tomuto návrhu, ja radšej preferujem jedálensky stôl ako barové sedenie, nevidím v tom zmysel k 2umyvadlu - ja ho mám v panelaku, a ak ho veľmi chceš nevidím v tom problem, čas ukázal že to bolo správne rozhodnutie
Odpovedať
a ideálne riešenie je máť všetko po ruke (akože v trojuholníku) veľa sa nenachodiť
Odpovedať
@majina.b nebolo by spravnejsie poradie chladnicka, umyvadlo sporak
Odpovedať
@tatianka.g poľa toho z akej strany sa na to pozrieš CH - U - S tam je :-)
Odpovedať
@majina.b ok nehadam sa :)
Odpovedať
@all Vdaka za prispevky. Vcera sme boli v Decodome, kde uz mali pripravenu vizualizaciu kuchyne, tak ako bola v druhom navrhu. Pocas sedenia sme robili rozne upravy. Rozmyslali sme aj nad alternativou, ze dat ruru pod sporak, cim by vsak odpadol zvyseny komfort. Dalsia varianta bola dat nechat chladnicku vlavo hore a ruru dat na to miesto, ako dala majina Chladnicku, s tym, ze pod rurou by bola iba taka nizsia skrinka, teda cela ta zostava by mala zhruba 3/4 vysku a nebol by uplne zatieneny pohlad do linku od spodneho vchodu. Tym by sa vsak vytvorili akesi 2 vezicky na oboch stranach linky (chladnicka a rura). Nevyzeralo to najlepsie, ked ta stena od WC bola predlzena este o tu vyssiu skrinku s rurou. V com mame isto je, ze sporak bude na tej pravej stene v strede, umyvadlo sa bude tahat od okraja okna smerom doprava. Ostatne nevieme. Toto bola posledna varianta, nad ktorou sme uvazovali. Ale prislo nam to krajne neprakticke byt tak odtrhnuti od chladnicky, ci uz v jednom alebo druhom pripade (Ch 1 vs. Ch 2). To sedenie tam chceme mat z dovodu, ze samotny stol tam nebude, takze nieco urcite tam musi byt. Do uvahy prichadza aj stredovy ostrovcek, pretoze v strede je dost miesta. Cenovy rozdiel medzi ostrovcekom a pultom je zanedbatelny z nasho pohladu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majina.b @berinka42 @br4no my to mame presne takto ako ja na poslednom obrazku a uplne nam to vyhovuje popripade kuk album :)
Odpovedať
@br4no - odrazila by som sa od rohovych skriniek, aby ste si vedeli dat take, do ktorych sa dobre dostanete. nie je nic horise, ako zalozene veci v rohoch , ku ktorym sa neda dostat, - aky je rozmer ten steny, kde je sporak? - dala by som si 90tky vysovacie zasuvky na riad a na pribor, uz by som to nemenila, - pod oknom by som nechala priestor na pracovnu plochu, aby ked nieco robite, mali ste maxim priordzeneho svetla. - ako casto pouzivate mikrovlnku a na aky ucel? oplati sa vam investovat viac penazi za vstavanu nez za obycajnu, napriklad peknu rohovu? mate dva rohy, nevyuzijete ako prac priestor, tak zvazte dat tam rohovu mikrovlnku, ktora je lacnejsia ako vstavana - medzi jednotlivymi kusmy nabytku ratajte prechod minimalne meter, najlepsie meter dvadsat, kludne si prilozte teraz ku kuch linke stolicku meter od linky a uvidite, ako a ci vam to bude vadit. - kedze mam chaos v rozmeroch, neviem navrhnut rozmiestnenie :( - medzi umyvadlom a sporakom je dobre mat priestor cca 60 cm, aby nebolo daleko k vode , ale zase ani priliz blizko a dalo sa fungovat okolo sporaka. ideal podla mna je mat sporak a umyvadlo v trojuholnku, vedla sporaka bude miesto na fungovanie , odlozenie varesiek, veci na varenie po ruke, a hned vedla aj umyvadlo ...
Odpovedať
ja by som zvážila variantu paralelnej kuchyne, čiže jedna časť linky na celej stene kde je okno a druhá veľký ostrov. Zmestí sa tým pádom všetko, aj pracovný priestor, aj úložné riešenia a vyhnete sa rohovým skriniam, ktoré sú vždy istým kompromisom cena/účelnosť.
Odpovedať
@berinka42 co sa tyka usporiadania kuchyne, tak logicky by to malo nasledovat takto nejako: vyberies z chladnicky, polozis, umyjes, prichystas na varenie (nakrajas,...), das varit, vydavas jedlo... takze tak nejako by mali byt medzi sebou rozdelene aj plochy na linke...
Odpovedať
@stolverka Zaujala ma tvoja predstava uvaha o paralelnej kuchyni. Co by ste povedali na taketo nieco? Odpadli by rohove nevyuzite skrinky, viacej moznosti ako umiestnit spotrebice.
Odpovedať
@br4no áno, a teraz skúste posunúť ten ostrov viac do stredu teda smerom k oknu a možno ho aj zväčšiť 30-40 cm a prehĺbiť, aby ste usadili viac ľudí, pult nemusí byť zvýšený (a môže)
Odpovedať
@stolverka ale to už bude pri vstupe treba obchádzať - unikova cesta?? to už vôbec @br4no 4,5 m to sa človek nachodí
Odpovedať
@majina.b stojím si za svojím návrhom. Nemyslím si, že sa nachodí. Robila som oveľa väčšie kuchyne a s týmto teda problém nebol.
Odpovedať
Profilova fotka
@br4no umyvadlo za rovno okna vedla este kusok pracovnej dosky, rura a vedla by som dal chladnicku lebo mne osobne by sa nechcelo behat tolko 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@br4no Umyvadlo a varná doska vedľa seba - celé zle. Ohen a voda spolu???? Niee.
Odpovedať
Profilova fotka
@thorin vedla ma ruuuuuru a oproti sporak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bacinko OK, moja nepozornosť.
Odpovedať
@stolverka Pracovali sme aj s variantou stredneho ostrovceka, no ten pult sa nam viac pozdava. Zvacsovat pre viac ludi ho nechceme. K tomu sluzi jedalensky stol hned vedla cez dvere. Toto bol len taky prvy nastrel, urcite nad tym viac pouvazujeme. Ako nevyhodu vsak vidim limitovanu moznost spravit horne skrinky.
Odpovedať
@br4no asi žiadna varianta nebude ideálna, všetko má svoje pre aj proti. Nejaké horné skrinky predsa len vyjdu. Myslím, že s týmto riešením sa dá dobre pracovať a môže z toho vzísť účelná a praktická kuchyňa. Za predpokladu, že sa zóny rozumne vymyslia, vôbec sa nenabeháte a bude dostatok úlož. a pracovného priestoru.
Odpovedať
@br4no keby si sporak dal na druhu stranu, chladnicku tam kde je sporak-na tu stenu vysoke skrinky-chladnicka + potravinova. Do rohu co je prazdny komodu,ci vitrinu,alebo plnu vysoku skrinu-mas tam odkladacieho priestoru kopu.
Odpovedať
@berinka42 ak chceš mať rust.kuchyňu,určite by som dvojdrez dala pod okno.A velký digestor a sporák tak.ako ti nakreslila majina.b .Na tej stene by vynikol najviac ;-) A potom už iba umyvačku po pravej strane drezu s chladničkou.Týmto budeš mať kopu odkladacieho priestoru okolo sporáka na manévrovanie ;-)
Odpovedať
@mircek preco dvojdrez pod okno? @stolverka osobne preferujem rohovu kuch linku, nakolko v dobrej rohovej skrini som mala uplny poklad ulozneho priestoru - myslim skrinku, ktoru otvorim a som v tom priestore, nie taku rohovu, zasunutu s pristupom iba z jednej casti a na nezaplatenie bolo ked som stala v rohu a na jednej strane po ruke sporak, po druhej ruke voda, nemusela som so spagetami behat cez pol kuchyne ale zarovven sme mali dost priestoru medzi sporakom a vodou ... resp. ked som sla od sporaka k vode, urobila som pol kroka, ale mala som zaroven aj pracovvny priestor.
Odpovedať
Mat blizko dres a var.plochu sa da aj na rovnej ploche. Rohy su vzdy problem, aj ked tam je kopa miesta, blbo dosiahnutelneho miesta, vo vrchnych skrinkach este horsie. Vtejto kuchyni bude miesta az az. Mali sme roh pravohly,aj zrezany a konecne ho nemusime mat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?