Návrh kuchyne - pomoc

Ahojte, s manželkou sa už skoro mesiac nevieme rozhodnúť pri návrhu novej kuchyne. Sme trochu limitovaný šikminou ako vidieť na obrázkoch, dizajnér nám navrhol podľa nás trochu jednoduchú variantu. Zdá sa nám to také obyčajné s veľkým nevyužitým priestorom v kuchyni. Chceli sme, nech tam zakomponuje nejaký ostrovček alebo niečo, aby to bolo trochu zaujímavejšie a nadčasové. Veľmi sa nám to však nepáči. Vedeli by ste pomôcť pri návrhu?
Odpovedať
Chladnicka je strasne daleko od drezu, velmi sa nabehate. Poradie by malo byt chladnicka, drez, varna doska, najlepsie rovnostranny trojuholnik. Mam nieco podobne zrkadlovo, ale varnu dosku mam na ostrove (jeho hlbka aspon 90 cm) a chladnicku na urovni ostrovceka a je to v pohode. Za chladnickou vedla stola uz iba ulozne priestory v plnej vyske (mraznicka, rura, potravinova,..). Tiez nemam na stene z oknom horne skrinky. Jednoduchost nie je na skodu, ale usporiadanie nie je najstastnejsie.
Odpovedať
mňa zaujalo to trojkrídlové okno. Jedna časť toho dvojkrídla sa nebude dať otvoriť lebo narazí na batériu. To tam už radšej dať dvojkrídlo, ktoré bude nastred batérie a potom by sa dalo úplne otvoriť. Vyjde Vás to okno lacnejšie a bude viac svetla ako pri trojkrídle.
Odpovedať
Profilova fotka
S usporiadanim asi vela neurobis, ta chladnicka proste nema ine miesto. Ja by som ale zjednotila materialy,na mna je toho moc. Chladnicka volnestojaca,horne skrinky ine,dolne ine, roletka... Tu roletku by som zrusila. Iba zabera miesto na prac.doske. Ak na spotrebice mala byt,mozno by som pouvazovala nad skrinkou uplne vlavo urobit ju az do sikminy. Tu prac.cast i tak nevyuzijes. Horne skrinky mam radsej plne, to sklo vypada fajn na vizu. V reali ked tam poukladas rozne nadoby,taniere,presvita to. A drez ja vravim je zbytocne davat pod okno. Aj ti skomplikuje otvaranie, predrazi nakup speci baterie a navyse ked mas umyvacku tolko casu pri nom netravis aby si si zabil vyhlad z okna. Radsej tam prac.plochu. Krajas,tvoris viac,vyhlad von a priame svetlo je fajn. A ostrovcek by som roztiahla do bokov ak to nebrani v priestore. Spodne skrinky vymenit za supliky.
Odpovedať
Profilova fotka
to okno aj mne ako prve bije do oci, to treba nejako inak riesit.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bondro skus dat rozmery, pripadne nejake dalsie info v akom stave to je, ci sa da este upravit okno, rozvody vody, elektriky sa mozu hybat?...
Odpovedať
ta chladnicka by mohla byt inde
Odpovedať
@bondro ja len taky postreh - dobre chapem ze ta chladnicka ma byt americka? lebo ak ano nie je spravne zakreslena, americka je totiz cca o 15 cm hlbsia ako klasicka chladnicka
Odpovedať
dakujem vsetkym za komentáre, postrehy a rady.....to okno máme dvojkrídlové, neviem prečo nám dal dizajnér do nákresu trojkrídlove, takže s otváraním problem nebude, batéria bude presne v strede okna....ohladne rozvodov je ešte všetko otvorené, ale s vodou by sme veľmi nechceli hýbať kvôli odpadu. Chladnička bude americká, skúšali sme ju dať na stenu vedľa okna, aj na stenu oproti oknu, ale najlepšie pasuje asi tam, kde je navrhnutá :( Roletkovej skrinky sa manželka nechce vzdať, mne tam tiež veľmi nepasuje, ale budiš. Ako nevyzerá to celé tak zle, len sa nám to zdá trochu jednoduché. Veľa možností tam zdá sa nie je, preto sme to chceli tak ako som spomínal v úvode oživiť nejakým vybočením do priestoru alebo ostrovčekom.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som zvazil, ci tu roletkovu skrinku nenahradit takou vyklopnou ako su na pravo od nej. Bolo by to pekne v jednej línií. Ostrovcek sa mi nezda nadcasovym riesenim, ak je vo vizualizacii rozmer miestnosti ako je realne, pri peceni v rure skoro nemate kam ustupit ked ju otvorite. Casom by mi liezol na nerv a radsej posunut stol do lava na prvej foto, ak to dovolí sikmina. A co sa tyka baterie a okna tak to asi uz mate premyslene ako sa bude otvarat a ze su aj sklopne baterie.
Odpovedať
jednoduche? ako pise @jankazb je to prekombinovane.
Odpovedať
Profilova fotka
@bondro co tak dat precitat tuto diskusiu manzelke? Myslim ze hlavne ona v nej bude fungovat. Mozno by mnohe zvazila...
Odpovedať
@bondro Fuu ak vam toto robil dizajner , tak nemam slov to v kuchynskom studiu maju asi viac napadov ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Boze top je hroza fuuj. K chladnice to mas od drezu asi az 3m!! Co na to tvoje chudatka nohy... Je to prekombinovane su tam az 3 otiene boze top je hotovy miz maz, to su rady asi skapem. Ta roletka dizajnom pre mna neni nic moc ale ked chce neriesim. Farby ok, nevidim problem, ak sa pacia. Rozlozenie nevidim problem, mozno by sa hodil digestor .. Ono nad umyvadlom ako sa komupaci. Je to moc jednoduche? Vsak v jednoduchosti je krasa, je to predsa kuchyna tam jednoduchost nevadi skor je vitana. Pod tou sikminou nic nespravis, tazke to musi byt do L ako to je. Ostrov tam predsa mas, mozno by mohol byt vacsi pripadne s dakym pultikom ale neviem kolko tam mas miesta okolo. To mi pride ako jeina zmysluplna moznost. A prestan spekulovat mesiac nad blbou kuchynou na tom svet nestoji. @bondro
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?