Napučaná kuchynská doska z drevotriesky

Napučala nám nová kuchynská linka z drevotriesky, pravdepodobne z dôvodu skorého otvorenia umývačky riadu. Vodná para sa vyzrážala, a kedže bola kuchynská doska vystavená vlhkosti tak trochu napučala 😞 Vymenili by ste celú dosku? (Aj ked je riziko poškodenia skla, ktoré je na stene) Alebo by sa to dalo opraviť ináč?
Odpovedať
Na fotkach to nejako nevidim. Ak ti to velmi vadi, vymen. Osobne by som este pockal. Existuju hlinikove pasky, ktore sa lepia zo spodu dosky nad rurou a umyvackou, prave z tohto dovodu - napr. v Ikea. Rovnako posluzi asi aj klasicka hlinikova paska “v rolke”.
Odpovedať
Nemáte tu umývačku co sa sama po otvorí? Mame to iste, zrejme bosch a zatiaľ sa nám to nestalo. Dorobí a otvorím ju. Asi by som to tak nechal a keby to už bolo fakt zle tak zrejme len výmena dosky inac sa to asi nedá.
Odpovedať
@anna_007 ahoj.som prekvapeny ze na dekore dub halifax sa nieco take stalo. Su to dobre dosky s laminovanou spodnou stranou a hrana lepena polyuretanom. Kedze uz hrana Dtd je otvorena, bude sa to zhorsovat. Skusil by som reklamovat u vyrobcu.
Odpovedať
@anna_007 Ja mám na spodnej časti dosky nalepenú hliníkovú foliu až po okraj ....odporúčal to výrobca umývačky , bola pribalená.
Odpovedať
Ako dlho máte kuchynský linku spolu s umývačkou? Nedošlo k poškodeniu ukončenia dekoru na spodnej strane pri montáži? Ten spoj býva kvalitný a vydrží dosť (teplo,vlhko). S reklamáciou a informáciou že to bolo nad umývačkou asi nepochodite 😞 .
Odpovedať
Mame kuchynu 5 rokov, umyvacka ide kazdy den, ale doska nema ziaden opticky problem. Asi nemate na umyvacke osadenu gumovu planzetu. Umyvacku otvarame az po niekolkych hodinach (cca 8-10), to zaruci lepsie vyschnutie riadu.
Odpovedať
@stowasser 8-10 hodin?+ 2 - 3 hodinovy program? Really? Praveze sa teraz umyvacky same otvaraju aby skor vyschol riad. K teme. Asi by pomohla ta hlinikova lista zospodu.
Odpovedať
@pistikus Po večeri ju púšťame, cyklus končí okolo 22:00, otvárame medzi 6:30-8:00. Otvárať ju na 2cm, resp štrbinu, je nelogické, práve tak ide najviac pary na hranu (viem, že sú také, dokonca vidím denne výrobu motorov do umývačiek a nikto mi to nevie vysvetliť tak, aby kladyzvíťazilu). Ak už otvoriť dvere, tak cca polhodky po konci cyklu a dvere otvoriť naplno.
Odpovedať
Profilova fotka
@aureliusss molekula vodnej pary je svina staci dnes jedna zajtra dve.... Na toto zaruka nieje. Velmi vela kuchyn ma odkvapavac nad myckou a tam v tom reze to tiez hrozi. @anna_007 Zatial to nechaj tak a casom vymenis a aby si neposkodila sklo tak po odstraneni sokla spustis linku na nozickach dole len vyriesit spoj doska sklo ked je silikon tak orezat a pojde to
Odpovedať
Profilova fotka
zober lepidlo na drevo D4 a pretri to miesto. Potom podlep celu hranu bud hlinikovou paskou, alebo takouto paskou z ikea https://www.ikea.com/sk/sk/p/fixa-zab...
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to az take hrozne, teda aspon na fotke. podla mna je zbytocne to menit, skor to nejako inak zachranit. uz su tu rozne tipy, tak vyskusaj nieco.
Odpovedať
@palipb tá kuchynská linka je nová, máme ju od decembra Vždy ju otvárame až hodinu po dokončení cyklu. Ale teraz sa stalo, že ju dcéra otvorila hneď po umytí, čiže vyšlo veľa pary, ktorá sa vyzrážala a bolo to tam celé vlhké. Potom pravdepodobne omylom privrela umývačku a nevšimla si, že je to tam vlhké. Keď som sa vrátila domov po piatich hodinách, všimla som si vyzrážané kvapky vody a utrela som to, ale už to bolo takéto napučané.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anna_007 - nechat presusit, ked vyschne pretriet poskodene miesto a paska. dovtedy radsej UMR nepouzivat.
Odpovedať
@anna_007 To by za normálnych okolností nemalo spôsobiť hneď napučanie. Ja mám takú umývačku, čo sa sama otvorí po skončení a vtedy sa vyvalí vlhkosť. Zatiaľ sa nič nedeje ani na doske ani na korpuse. A to je zo spodu pracovnej dosky vždy vyzrážaná vlhkosť po otvorení.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?