Najprv vybrať kuchyňu či elektrospotrebiče?

Ahojte, s priateľom sme si kupili bytik, už máme všetko zariadené až na kuchyňu tú sme nechali na posledy, máme nejaké tie predstavy o kuchyni no momentálne riešime elektrospotrebiče , boli sme si omrknúť zopár spotrebičov ale vôbec som sa nevedela rozhodnúť a nie ešte všetko zladiť do jednej značky a dizajnu, kočky ako ste vy postupovali pri zariaďovaní novej kuchyne kupili ste najskôr elektro a až potom kuchyňu alebo naopak,, prípadne aké značky máte overené čo sa týka vstavaných spotrebičov ako varnná doska - plynová, mikrovlnka, rúra, umývačka a digestor - komínový, bola by som rada ak by ste prispeli nejakou tou radou prípadne skúsenosťou. ďakujem julka :-) ;-)
Odpovedať
No spotrebice by si mala mat kupene uz pred zameranim linky,ono tie rozmery niektorych spotrebicov su uz standardne,ale pre istotu.Ja napr.nemam vsetko jednej znacky.Varnu dosku mam plynovu cierne sklo,ale tazko sa to umyva,vidno kazdu smuhu.Digestor kominovy mam tej istej znacky ale nemam ho napojeny na komin,ale mam uhlikovy filter.Elektricku ruru mam tiez inej znacky.Premysli si dopredu kde aky spotrebic bude,aby si tam mala zasuvku.Takisto vodu,odpad,plyn.Takze ja som to urobil takto:rozmysleli sme si kde co a ako.Prerobili sme plyn,vodu,elektriku.Objednal som spotrebice cez e shopy,da sa tam pekne usetrit,na kazdom velkom spotrebici cca 80 az 100eur.Potom prisiel zamerat stolar linku.Medzi tym kym ju vyrobil sme stierkovali,urobili podlahu,malby a obklad medzi linku.Rozmysli si ci nechces nejake svietidlo pod horne skrinky,teda aby si na to myslela ked budete riesit elektriku.
Odpovedať
@kuracinarez my uz v podstate rozvdy kde ma byt elektrika voda plyn mame, len nevieme vybrat ddruh spotrebica, tiez som rozmyslala nad varnou plynovou doskou s keramickym sklom len sa bojim ze sa bude zle udrziavat, no a o ostatnom som dnes tak trochu ccitala na nete, len som chcela poradit aku znacku vybrat co je asi tak najkvalitnejsie samozrejme za rozumnu cenu, pozerala som aj internetove e shop... len ja som taka ze najradsej to vidim osobne je to pre mna idealnejsie, nemohol by si mi napisat z akych stranok si objednaval? dakujem
Odpovedať
@juliana346 to máš jedno či sklo alebo nerez oboje sa ťažko udržiava. Ja som tiež pobehal po obchodoch a nakoniec kúpil cez e-shop. Ja napr. objedal cez andreashop. A značku? no vybral som všetko z nerezu Gorenje. Zatial som spokojný ale každý má tu svoju značku. ;-)
Odpovedať
Ja som taktiez pobehal po velkych elektroobchodoch a popozeral som na zivo a potom som si pozrel na nete a za najlepsiu cenu som to objednal.Vzdy to bolo do troch dni az tyzdna doma.znacky a obchody s ktorymi mam dobre skusenosti ti napisem do internej posty.
Odpovedať
No môj názor je ten, že aspon spotrebiče, ktroé ti bude vidno, by mali byť jednej značky a podobného disignu, čo sa týka ceny,tak si ten spotrebič pozri naživo a potom objednávaj cen net,, určite by som najprv kúpila spotrebiče, a potom volala stolára na zameranie linky, mne napr. umývačku, varnú dosku aj drez zobral, aby to vyrezal dobre a hlavne umývačky majú to otváranie každá iné, tak aby ti lícovali dvierka.
Odpovedať
ja uvazujem ze si ruru vstavanu dam do vysky pasu,ze ked budem piect nebduem sa zohynat stale, mame sa to paci. inac ak mas peniaze tak odporuam gorenje. nerez,kominovy digestor,nerez, so vetlo hnedou linkou to pekne vyzera. aj ked ja som zastance lacnych liniek z tesca napr
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez mohla by som aj ja poprosit znacky a skusenosti do IP? dakujem!
Odpovedať
Odporúčam aj umyvačku riadu si dať vyššie- chodíš tam častejšie ako do rúry. Mám to tak už 4 roky a nikdy to už nechcem ináč, keď sa pozriem niekde na umývačku osadenú klasicky na podlahe hneď ma rozbolí chrbát.
Odpovedať
@ivanapor prosím ťa a čo máš pod umývačkou?? nejakú skrinku?? nemôžeš pridať nejakú fotku?
Odpovedať
@juliana346 my mame vsetky spotrebice electrolux a sme s nimi spokojni. Linku mame ikea cize vsetko sme si museli dopasovat sami :) Varnu dosku odporucam indukcnu, je uplne super, velmi rychlo zohrieva, len sa s nou treba naucit varit :) @stefan222 tu ruru si dajte urcite vyssie je to super nemusis sa zohybat pri peceni a dieta sa ti na tom nepopali :)
Odpovedať
Ahojte, asi to tak spravim uz som bola v nay, nieco sa mi pozdavalo nieco nie, hlavne maly vyber vystavenych kusov vstavanych mikrovlniek, ruru a mikrovlnku chcem mad nad sebou tak jasne ze to musi byt rovnakej farby, kuchynu mam vybratu bielu s leskom, zatial sa rozhodujeme s priatelom ci dat sukromnikovi spravit kuchynku alebo v decodom a podobne predajne, neviem vobec, chcem aby som to mala vsetko prakticky riesene, ziadne zlozite veci, nad tou umyvackou sme aj my rozmyslali ale kuchynu mozeme mat dlhu len 3m cize tam si moc nenavyberam v rozlozeni.... je to tachcsie ako som si myslela, hlavne behat behat :-) ;-)
Odpovedať
@juliana346 tiez mame bielu lesklu :) a bola aj za dobru cenu. Samozrejme ak mas atypicku kuchynu tak asi budete musiet oslovit nejaku firmu nech vam to spravi na mieru. Tie spotrebice si urcte kup cez e-shop, fakt to vychadza lacnejsie na niektorych aj o 100€
Odpovedať
Článok sa načítava...
@simcab pod umyvačkou mám vačší šuplík, nad umyvačkou mikrovlnku, hornú hranu umyvačky mám približne pod prsiami, keď sme to vymyšlali tak mali v Kike tri kuchynské linky s takto umiestnenou umyvačkou, tak sme si to tam aj vyskúšali a výšku doladili podľa seba, fotku ti momentálne neviem spraviť,lebo sme požičali foťák ale vtedy sme to tiež fotili pre stolára, rúru mám klasicky dole, lebo ju používam len asi raz za týždeň
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som poradil spotrebiče si zatiaľ iba vybrať - výrobcu a model, aby výrobca linky vedel prispôsobiť všetky rozmery a dvierka na konkrétne spotrebiče. Ale kupoval by som, až keď budete mať na 100% vybratého výrobcu / resp. predajcu. Niektorí totiž ponúkajú v rámci objednávky kuchyne aj pomerne zaujímavé ceny (alebo rôzne zvýhodnenia) na spotrebiče. Všade sú dodacie lehoty na kuchyne pár týždňov, takže je dosť času tie spotrebiče potom nakúpiť, keď už bude vybrané..
Odpovedať
Profilova fotka
@kuracinarez ahoj, môžem Ťa poprosiť poslať do IP e-shopy a obchody, s ktorými si spokojný? Ďakujem x-)
Odpovedať
Ahojte, pozerala som niektore spotrebice porovnala som cenu z internetu niektore sa mi zdajú az neuveritelne ze su aj o 500e lacnejsie ako v elektre, ale dobre ceny mali aj v euronics. Vcera sme sa boli pozriet v oresi u nas v TN, bola tam velmi mila poradkyna, dala nam vizitku aby sme sa objednali, vraj nam vedia sparvit lepsiu cenu ako v ostatnych studiach ze nic nestratime ak si tam dame spravit navrh.... tak sa asi objedname som sama zvedava co vykuzlia z toho priestoru co mame my ;-) mate niekto kuchynu od oresi?
Odpovedať
Este som sa chcela opytat, co hovorite na biely obklad vacsi rozmer ako 20x60 obkladaciek lesklych k bielej kuchyne lesklej pracovna doska v tmavo šedej - betón hodí sa to či nie? dilema :-) .a neviete mi poradiť kde sa da zohnat ten nerezovy panel neviem presne ako sa to vola ale dava sa to za varnu dosku? :-D
Odpovedať
akosi to tu zamrza, žiadne rady? včera sme boli v oresi, no nech sa nehnevaju za 3 m linku 1870 e je trosku vela za par skriniek, neviem som zufala už z toho kde zohnať peknú kvalitnú a za dobrú cenu kuchynskú linku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?