Nadpájaná pracovná doska

Dobrý večer!Kúpili sme kuchyňu z Ikea, a dostali 2 ks pracovnej dosky, nakoľko nemala dĺžku akú potrebujeme (2,73 m), máme si ju nadpojiť.Nakoľko je to naša prvá kuchyňa, nenapadlo nám, že by s tým mohol byť problém.Ale teraz nevieme ako sa vlastne nadpájajú tieto kusy, keďže spoj vychádza pred varnou doskou a je to miesto na prípravu jedla.Prosím vás, neviete poradiť,či sa to dá spojiť nejako elegantne,najlepšie neviditeľne?Alebo máme dosky vrátiť a nájsť takú,čo by bola vcelku?
Odpovedať
@michela88 ak sa da vratit, a kupit inde, v celku.
Odpovedať
Ďakujem @manilla , toho som sa obávala. Myslím, že v Ikea s tým problém nebude
Odpovedať
@michela88 vymena dosiek je jedna z alternativ. Spojenie dosiek sa da so spravnym naradim urobit za 20 minut (odrezat, zafrezovat drazky, vyvrtat otvory na stahovaky, zalepit, zoskrutkovat).
Odpovedať
@michela88 A to ikea uz nepredava 3m dlzky pracovnej dosky ???
Odpovedať
@stowasser ďakujem za radu, takto bez použitia silikónu a lišty to znie lepšie..Len mám strach aby to pevne držalo a neprepúšťalo napr. rozliatu tekutinu aj po rokoch. @pivec neviem, možno tá čo sme vybrali (ekbacken) je kratšia a majú iné druhy dlhšie. Akosi po hodine plánovania a rôznych kompromisov, som tento dôležitý "detajl" už nerozoberala, navyše pani to povedala s takou lahkosťou a samozrejmosťou, že v tej chvíli som myslela, že asi sa to tak bežne robí,len to nevidieť.
Odpovedať
@michela88 pracovné dosky sa nikdy hentak nespájajú, kuchyna má byť navrhnutá tak, aby spoje boli iba v rohoch, nikde inde. V nijakom prípade v mieste na prípravu jedna absolútne exponovanom. Pracovnú dosku jednoznačne vrátiť a kúpiť vcelku.
Odpovedať
@pivec Bezne dosky maju kratsie, potom ale robia na mieru a tie byvaju aj dlhsie, ale cena je aj o dost vyssia.
Odpovedať
Ahoj. Také se připojuji k názoru, že pracovní deska nesmí mít žádný spoj s vyjímkou napojení do rohu. V tomto případě se nedá hledět na cenu. Nicméně, pracovní desku si můžete zakoupit i jinde.
Odpovedať
@michela88 Tak im to vrat a daj si odrezat niekde na mieru. Ved to rezu uplne hocikde, baumax, hornbach, decodom, hocijake kuchynske studio alebo nabytkova predajna .... Ci uz zaplatis o 20eur viac ti moze byt jedno, dolezite je minimalizovat spoje, lebo ked ti to tam zatecie a zacne sa to vyduvat, tak to budu uplne vyhodene peniaze. Aj ked podla mojich skusenosti ti to bezny stolar doda a odreze ovela lacnejsie ako nejaka ikea ...
Odpovedať
@stolverka, @moratibru, @praoteccech, @pivec ďakujem za odpovede, momentálne máme obehanú celú Trnavu a nič sme nezohnali, baumax ma hĺbku dosky len 60 cm, inde len na objednávku..Štúdia a menšie nábytky su dnes zatvorené a v utorok, maximálne v stredu sa musí kuchyňa dokončiť. Kamarát stolár sa nám príde na to dnes pozrieť, len nechcem otvárať tie dosky z Ikea. Mali by byť obe ukončené a ak by šli zrezané časti pod lištu na bokoch, v spoji by mali vraj sedieť,len ich k sebe upevniť.Nie som tým nadšená a o cenu nám nejde,kľude doplatíme aj 50 eur,ak bude všetko sedieť ako má.Prekvapuje ma,že nás na to neupozornili v predajni a ponúkajú to takto normálne.S Ikeou som inak veľmi spokojná,aj kuchyňa je perfektná, verím jej viac ako stolárovi.Vždy je tu záruka a možnosť vrátenia tovaru.Pani v Ikea bola tiež veľmi profesionálna,vedela poradiť.Len naša eufória z kuchyne spôsobila, že sme sa nad týmto nepozastavili priamo tam, viem že sme chybu urobili my
Odpovedať
@michela88 aj keď to teraz spojíte, časom to bude robiť problémy a potom to už do ikei nevrátiš a ani nič nevyreklamuješ.
Odpovedať
kup novu 70CM nech stolar spili na 63cm, alebo 90cm a podobne spili to a bude to ok, . V ziadnom pripade nelep ani nespajaj, staru pekne zabalenu vrat a je..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My mame nadpajanu dosku z Ikea, pretoze sme si robili aj velky ostrov. Prislia nam to urobit Ikeou zazmluvnena firma (vseto ostatne sme si robili sami) a mali to do hodiny hotove. Spoj je skutocne nevidielny. Lepili to a potom nejak zospodu upevnovali. Sice som celkom nepochopila ako to idete spajat vy, ale u nas to naozaj nebol problem.
Odpovedať
@michela88 Pochopil som že hlbku dosky potrebuješ vyše 60 cm? Keď som ja potreboval zväčšiť hĺbku pracovnej dosky bolo mi povedané /niekoľko rokov dozadu/ že štandartne sa pracovné dosky vyrábajú len 60 cm. Ale podobne ako pracovné dosky sa vyrábajú v metráži /do 5 metrov dĺžky/ aj dosky na stoly v šírke 70 cm. Tá moja má väčšie zaoblenie hornej hrany /R cca 10 mm/. Ja som takú našiel v Trnave v predajni stavebných materialov na Bratislavskej ceste. Názov neviem, ale oproti bol pneuservis Nikona. Aj mi ju odrezali na dĺžku. .
Odpovedať
Akýkoľvek, aj dokonale urobený spoj časom podľahne vode, v kuchyni obzvlášť. Vlastná skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mozem poradit, tak dosku vrat a skus v BA obchod Rosnicka, kaby si nadpajala niekde v rohu do 90 uhla tak pochopim, ale toto skus riesit inak- tak aby bola v celku. Aj lepeny spoj moze natihnut vodu (takze casom doska moze napucat ale namusi )
Odpovedať
Ďakujem všetkým ešte raz!Zajtra ráno skúsime kúpiť novú dosku na tej Bratislavskej vedľa Mikony,alebo Bulharskej v Alpe.Do Ba sa už otočiť nestíhame, čakáme viac majstrov a máme sami dosť práce.Verím že v Trnave zoženieme a všetko dobre dopadne :-)
Odpovedať
ja som kupoval pracovnu dosku v Rosnicke, narezali mi ju na mieru, vyfrezovali drazky na spoj (v mojom pripade do L, ale to je jedno). Pred zosrobovanim som na obidve rezane hrany spachtlou naniesol transparentny silikon aby neostal ani kusok drevotriesky nasucho... potom som ich zosroboval dokopy, vytlaceny silikon som zotrel. Tento spoj je par cm od drezu a odkvapkavaca nejakych 8 rokov a je v poriadku. Silikon je zaklad, ale dat si na tom zalezat...
Odpovedať
Profilova fotka
@michela88 v tom dvore kedysi predávali také dosky, ale čo som tam bol naposledy, tá firma tam už nie je. Celý sklad bol už plný rezivom. V tom dvore ale mali stolári dielňu tu hneď po ľavej strane, možno oni poradia. Ešte ma napadá JAF-HOLZ v Špačinciach...
Odpovedať
@prirodokochac, áno, predajňa je niekde pri Trstínskej, dnes sme to bližšie zistovali..Takže sa nakoniec ráno ide tam a do Špačiniec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?