Musí byť kuchynský ostrovček pripevnený k zemi?

Dobrý deň, prosím Vás ak sú kuchynské ostrovčeky samostatne stojace, musia byť nejakým spôsobom upevnené k zemi ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim si, ze ano, aspon co viem, co sa tyka ostrovcekov, ktore su na nozickach :-)
Odpovedať
@lenicka17 Nemusí. Ale ak nechceš, aby sa ti prevrátila skrinka, keď vytiahneš zásuvku, tak áno. Treba posúdiť celkovú stabilitu, ak je ostrovček dostatočne veľký a ťažký, spojený napr. zo 6 skriniek, tak je menšie riziko prevrátenia. Ja mám napr. taký polostrov široký 90 cm a dlhý 3 metre. Tam nebolo treba fixovať o podlahu, s ním nepohnem ani keby som chcel. Ak máš ale ostrovček ako 2 spojené skrinky, tak je dobré ich upevniť o podlahu, aby sa neprevrátili alebo aby necestovali po celej kuchyni, keď sa o ne niekto oprie.
Odpovedať
ostrovcek mozes mat aj na kolieskach. Ale fakt je dolezite zohladnit sufliky, ich velkost a obsah, lebo aj komoda sa moze vyvratiti ak vytiahnes viac plne nalozenych suflikov naraz.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za odpoveď ešte je fajn zvážiť asi možnosť spraviť murovaný ostrovček do ktorého by šli šuflíky keďže upevnenie o zem už možné nie je.
Odpovedať
@lenicka17 Prečo by nebolo možné upevnenie o zem? Vždy sa dá prilepiť. Pár bodov Mamutom k podlahe a nepohne sa. Takto sme to riešili u brata keď sme nechceli riskovať trafenia podlahového kúrenia
Odpovedať
zalezi, aky je ten ostrovcek velky a co vsetko je na nom umiestnene. takze musi aj nemusi. presne ako pisali vyssie, ak sa ti neprevrhne pri plne nalozenych otvorenych suflikoch, tak netreba. ja ostrov upevneny nemam, nebolo treba, lebo je dostatocne velky, je na nom tazka doska z masivu, varna zona aj barove sedenie.
Odpovedať
Nie
Odpovedať
Profilova fotka
@lenicka17 zavisi to od konstrukcie a zameru. ak je v ostrovceku el. alebo plyn mal by byt fixovany, resp aspon tak tazky aby sa s nim dalo tazko pohnut... My mame tusim 130x90 v skrinke nalozene veci celkom tazky ale je iba polozeny.. v pohode
Odpovedať
@jumt hej myslela som upevnenie vrtanim kvoi podlahovke, že sa nedá ale lepidlo ma nenapadlo vďaka :)
Odpovedať
@kkl82 mal by byť čisto na uložné prietory, bez variča bez umyvadla navrchu iba pracovna doska
Odpovedať
Ani kuchyna pri stene nieje upevnena k zemi. A tie panelakove boli fakt mini.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako ktory ved ked ti ho daju zistis a podla toho pokracujes ved vsetko sa da ukotvit
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska nie k zemi ale myslim ze k stene v niektorych miestach
Odpovedať
mama 2.7x1 m a je na tom kamenna doska, ma to daleko cez 200kg odhadujem tak netreba kotvit do nicoho. Zatial sa to nepohlo.
Odpovedať
@lenicka17 Ani ku stene
Odpovedať
Mne ho o zem prilepili. Keď sa vytiahne viac suflikov môže sa to preklopit.
Odpovedať
Profilova fotka
musiet nemusia byt ale bude to lepsie uvidis, nevravim, ze sa ti musi prevratit hned prvy krat co vytiahnes nejake sufliky ale istota je istota
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusí, no povedal by som, že by mal byť a to už len z toho dôvodu, aký spomínala @mishkabb, že by sa pod ťarchou šuflíkov a úložných priestorov mohol prevrátiť. Ja by som to teda riskovať nechcel :)
Odpovedať
@mishkabb aj keď je navrchu ťažká pracovná doska ?
Odpovedať
@lenicka17 Ani ťažká pracovná doska nemusí zabezpečiť stabilitu skrinke. Musela by si ju mať aspoň betónovú a tak 5 cm.
Odpovedať
@lenicka17 My nemame ostrov nijako uchyteny, ma 3,6x1m a doska je z kamena, nepohne sa ani o mm.
Odpovedať
@chrobak7 takú by som aj chcela :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?