Mramorové pracovné dosky

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s mramorovými prac. doskami v kuchyni, vážne nad ňou premýšľame kvoli odolnosti ale neviem si predstaviť či mi to kuchynský pult udrží. je nevyhnutnosťou murovať pult??? diki :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie netreba murovat. Uvazovali sme nad mramorom no potom co sme boli pozret, bol som sklamany, nepacil sa nam ziaden, bsetko mi to pripadalo take retro americke kuchyne... Tak sme zvolili umely kamen Quartz, vyzera modernejsie a ma lepsie vlastnosti.
Odpovedať
@angie1301 ten kto ti ju bude davat by ti to mal ak je to potrebne vystužit, ale tie dosky su studene, tie naozaj pekne su velmi drahe a treba ich naimpregovat, lepšia je už žula
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 ako sa pohybujú ceny tych umelych kamenov?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinmatko viem svokrovci maju a dali za ne 2000€ ale oni nemali problém s farbou, maju cierne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@angie1301 Nasa kuchyna teda doska stala cca 2800 s montazou a vyrezmi. A nic netreba impregnovat co je velka vyhoda voci granitu... Nenasiakave, odolne vysokym teplotam, hygienicke.
Odpovedať
@angie1301 mramor je velmi nasiakavy. mame zulu - je krasna,mozem na nej aj krajat, rezat do cesta,urzba minimalna. Umely kamen sa poskriabe aj posunutim tazkeho hrnca, da sa ale prebrusit. A cenovo - umely kamen nam nacenili raz tolko ako zulu.
Odpovedať
@angie1301 skus pouvazovat nad kremenom- je prirodny a oproti zule uplne bezudrzbovy.
Odpovedať
Prírodný kameň má najväčšie výhody, myslím tým žulu. Je to vyvretá hornina, prešla si procesom tvorby kde ju formovali tisícstupňové teploty. Nemusíte sa báť krájania na nej, klepania rezňov, pokladania horúcich hrncov. Tiež sa dajú vybrať krásne farebné odtiene. My sme dávali do domu skoro všetko z kameňa. Mám aj v albumoch :-) Pre viac info píšte správu
Odpovedať
@graniti, nestačí tej reklamy už ? ;-)
Odpovedať
@stolverka Nie je to reklama, len názor na základe dlhoročných skúseností. Pracujeme aj s umelým kameňom ale uprednostňujeme prírodný vďaka jeho vlastnostiam, aj keď je mnohokrát lacnejší;)
Odpovedať
isteže nie, a ani si tu nerobíte reklamu? :-D
Odpovedať
@graniti Toto forum nie je pre firmy. Ked chces, zaregistruj sa ako profesional a nerob si tu v kazdej diskusii reklamu na svoju firmu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stolverka reklama by vyzerala inač;) Mňa len zarazilo aké fámy tu kolujú o použití prírodného kameňa v interiéri, snažím sa to dať na pravú mieru. Pekný deň prajem
Odpovedať
:-D @graniti
Odpovedať
Ospravedlňujem sa že ste to takto prijali. Už nebudem prispievať touto formou do fóra, ale čo sa týka kameňa na pracovné dosky, stojím si za názorom. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@graniti ja som rada ze si to tu tak popisal my chceme mramor al elen na ostrovcek....chceme cerveny ma to byt kuchyni nieco co hned uputa...rozmer ma byt 1,3 x 0,8m urcite to bude cervene aby to vyniklo...co nam vies poradit za dobru cenu ale nechceme aby pripadna nizka cena bola na ukor zivotnosti odolnosti a pod...vdaka :-)
Odpovedať
kup si masoklat :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?