Môžu byť vstavané spotrebiče vedľa seba?

Profilova fotka
Ahojte, nepodarilo sa mi nájsť túto tému tak skúsim pridať. Práve plánujeme kuchyňu a umiestnenie jednotlivých spotrebičov a natíska sa mi otázka, či môžu byť vstavané spotrebiče vedľa seba. Presnejšie...prvá od kraja bude chladnička s mraziakom dole (nie vstavané), vedľa by som chcela vstavanú el.rúru a nad ňou mikrovlnku. Ďalšia v poradí by mala prísť práčka a čo najbližšie k drezu umývačka riadu. Umývačku môžem dať do druhej časti L-ka, pod el.platňu aby som to zase nemala nabúchané všetko vedľa seba a ostal mi v hlavnej časti aj priestor na kontajnery. Ide hlavne o to, aké sú na to normy, či môže byť rúra v strede medzi mraziakom a práčkou, či sa to nejakým spôsobom neovplyvňuje, prípadne umývačka pod el.platňou...vopred ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@matya77 v prvom rade si precitaj zaklady o tom, ako zariadovat kuchynu, o tzv. pracovnom trojuholniku a tiez par rad co a kam umiestnit... potom by si nenapisala ze umyvacku riadu mozes premiestnit na inu stranu Lka - prec od drezu... umyvacka riadu praveze je potrebna aby bola pri dreze!!! rovnako ako aj odpadkovy kos... umyvacka pod varnou doskou??? =-) normy nie su. akurat niekto nema rad vstavanu ruru vedla chladnicky s mraznickou a to som aj ja ten typ, takze ak je to mozne, som zastancom aby sa tam medzi to dala potravinova skrina, a ak to mozne nie je, tak si radsej dam ruru pod varnu dosku... inak doporucujem ti fakt precitat si zaklady o ergonomii v kuchyni, minimalne skus tieto linky: http://www.ikea.com/ms/sk_SK/rooms_id... http://www.blum.com/sk/sk/04/40/20/dy... http://www.hettich.com/intelligentkit...
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 ok díky za názor, len pre pochopenie,...ja som jasne napísala že umývačka BUDE čo najbližšie pri dreze, takže tie výkričníky sú troška zbytočné, nie sme predsa na 1.stupni ZŠ. A to premiestnenie na druhú stranu L-ka bolo myslené tak, že ak nebude na pravej strane od drezu, tak bude na ľavej...teda stále pri dreze. L-ko má totižto dve strany, možno by namiesto čítania príručiek stačilo si to predstaviť. Mne išlo skôr o názor niekoho, kto sa vyzná v tom, ako sa navzájom ovplyvňujú el.spotrebiče....teda mraziak vedľa rúry a podobne...
Odpovedať
Profilova fotka
@matya77 neprilozila si podorys, nenapisala si rozmery.... takze len z opisu je to tazko si predstavit... resp. z toho, co si napisala. vzajomne ovplyvnovanie el. spotrebicov,?? o tom pocujem prvy raz.... a este otazka - dala si si tu namahu a precitala si si to na tych odkazoch, alebo som ti to hladala uplne zbytocne a aj tak si tvrdosijne budes stat za svojim,????
Odpovedať
@matya77 ak chces viac rad daj sem podorys ze kde co a ako a pipadne si otvor ikea stranku a tam si nahod kuchynu. predstava je taka z ekazdy si predstavi to co mu jeho predstava dovoli. spotrebice sa mozu ovlplyvnovat ked budes mat otvorenu mycku a vedla nej v Lku ladnicku tak ju neotvoris, alebo ke dbudes mat ruru a mycku na jednom isitici.
Odpovedať
@matya77 to neovplyvnovanie si asi myslela, ze prvky vody (umyvacka, chladnicka, drez) a ohna (truba a platna) by nemali byt blizko pri sebe, najlepsie je mat medzi nimi nejaku prekazku (skrinka), planujem tiez kuchynu a urcite tam tuto zasadu dodrzim kukni nieco z feng shui: http://www.topkuchyna.sk/?mod=tipy--f...
Odpovedať
Profilova fotka
@authorka super, konečne niekto kto to pochopil na 1.x a nepotrebuje k tomu obrázky, áno presne tak som myslela...voda - oheň, vyhriata rúra vedľa mraziaka...na feng shui neverím :-D skôr mi ide o tie čisto fyzikálne záležitosti, ale díky pozriem :-)
Odpovedať
@matya77 minimalne tym nic nepokazis
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
roky sme mali vstavnu ruru + (mikrovlnku nad nou) hned vedla chladnicky. Ziaden problem nebol, chladnicka stale funguje 10 rokov je hadam dost dlha doba to oskusat. Ani vyssia spotreba chladnicky nebola, priemerne na byt sme mali 160 kW mesacne.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze by to nemal byt problem my mame vstavanu ruru a nad nou mikrovlnku a vedla chladnicku a zatial je vsetko ok
Odpovedať
Ahoj, volne stojaca chladnička vedla vyokej skrine, kde je vstavaná rúra a mkv nieje žiaden problém, chladnička má svoj priestor (fugu) aby sa mohla odvetrávať a tak isto aj rúra, ešte k tomu to delí materiál s hrubkou cca 18 mm, už podla výrobcu. Umývačku by som určite nesituoval pod varnú dosku. :-) radšej zásuvky ak to dovolí dispozícia kuchynky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte, taktiez ma zaujima, ci sa umiestenie roznych spotrebicov nijako neovplyvnuje...kvoli malemu priestoru uvazujem, ze dam vyrobit skrinku, v ktorej bude dole zabudovana umyvacka riadu a nad nou elektricka rura... sondujem po nete, ale zatial som nikde nenasla taketo umiestnenie :-/ .... myslite, ze to mozem takto realizovat? dakujem za rady :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dzejn71 kuk moj fotoblog
Odpovedať
@dzejn71 Môj názor že môžeš, ale ak by som dal el.rúru nad UMR tak by som dal nejakú izoláciu-predsa z el. rúry ide isté teplo a aby Ti nezničla UMR..Ale ináč si nemyslím, že by to nemohlo tak ísť, ako uvažuješ..A ak môžeš tak chladničku preč čo najďalej od UMR ako aj el.rúry.. :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stolarbb - dakujem... krasna praca, klobuk dole
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 dakujem velmi pekne za reakciu .... chladnicka je uplne na druhej strane, takze s tym by problem nebol...takze idem merat, kreslit a hladat majstra :)
Odpovedať
@dzejn71 Prajem pri vyberaní majstra šťastnú ruku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mat spravneho majstra je to najdolezitejsie
Odpovedať
@tatianna6 len keby bolo lahke takeho najst
Odpovedať
@petzav to veru neni lahke, mam s tym tiez skusenosti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Je mozne mat dva spotrebice na sebe Na spodku mycka Siemens SK 75M521 Výška 45.4 cm Šírka 59.5 cm Hĺbka 50 cm potom rura Beko BCM 15400 XG 44.5 cm 59.4 cm 54.7 cm a na vrchu varna doska (alebo vedla spotrebicov ) Beko HISG 64220 S výška (cm) 9,8
Odpovedať
@hajnalkam ak je ta mycka vstavana, tak rura ano, ale varny panel urcite nie (ak nehrate za Good Angels Kosice), ten treba dat vedla
Odpovedať
@hajnalkam beko - varnu dosku by som za ziadnych okolnosti nedaval navrch. To clovek by musel ozaj mat rebrik alebo si prikladat stolicku :-D
Odpovedať
súhlasím s názormi ostatných a nedával by som spotrebiče na seba, radšej ak máš miesto tak ich daj vedľa seba
Odpovedať
Takze nakoniec tam dam Candy trio kedze nemam tolko miesta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?